• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je Zvezda srušila šampiona Njemačke: Pantela pokazao Klozeu da je majstor, trofej donio zaboravljeni golman! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je sa turnira 2004. godine donijela "Trofej Lajpciga".

 FK Crvena zvezda 2004. godine donijela "Trofej Lajpciga" Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je već jednom donijela trofej iz Lajpciga, a to je bilo 2004. godine povodom otvaranja "Red Bul arene". Klub je dobio poziv za učešće na turniru na pripremama za sezonu 2004/2005 i tada su crveno-bijeli slavili protiv Briža, koji je bio lider u Belgiji, i njemačkog prvaka Verdera, nakon čega je fudbalerima uručen "Trofej Lajpciga". 

Te godine Zvezda je završila sezonu osvajanjem duple krune Srbije i Crne Gore, pa joj je Njemačka došla kao dobra uvertira pred narednu sezonu. Tim su predvodili igrači kao što su Marko Pantelić, Boško Janković, Dušan Basta i Nikola Žigić. Na samom startu turnira prvi protivnik bio je Briž, meč je odigran 16. jula 2004. godine a završen je rezultatom 3:1. Golove su postigli Dušan Basta, Marko Perović i Dejan Milovanović.

Sljedeća utakmica na turniru odigrana je dan kasnije 17. jula 2004. godine kada su crveno-bijeli odmjerili snage sa šampionom Njemačke, ekipom Verdera. Utakmica je u regularnom dijelu završena rezultatom 2:2, pa se nakon penal serije odlučivao pobjednik, gdje je Zvezda imala više sreće, pa je nakon jedanaesteraca rezultat bio 5:4. "Trofej Lajpciga" stoji u muzeju Crvene zvezde, koji se nalazi na stadionu "Rajko Mitić".

U finalu su golove davali Miroslav Kloze za Verder, a Marko Pantelić za Zvezdu, dok je prilikom izvođenja penala golman crveno-buhelih Zoran Banović odbranio udarac Nuhemcima i pogurao ekipu ka trijumfu.

Izvor: MN PRESS

Dok je poznato da je Pantelić posluhe odlaska iz Zvezde napravio veliku karijeru igrajući za Hertu, Ajaks i Olimpijakos, golman Zoran Banović ostao je duže od njega na "Marakani", do 2008, posle čega je igrao za Spartak Varnu i potom za timove iz rodne Crne Gore - Otrant Ulcinj, Mornar Bar, Budućnost Podgorica i Čelik iz Nikšića, u kojem je završio karijeru 2013. godine.  

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC