• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Moćni Dinamo završio posao

Zagrepčani pobijedili Malme 4:1 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Bajern siguran protiv Ciriha 2:0, Visla dobila Apoel 1:0...

 LŠ: Moćni Dinamo završio posao Izvor: MONDO

Najubjedljiviju pobjedu u prvim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona ostvario je zagrebački Dinamo, koji je na Maksimiru deklasirao Malme - 4:1 (1:1).

Nadomak plasmana u grupnu fazu je i Bajern, jer je rutinski odradio posao protiv Ciriha - 2:0.

Dobru prednost pred revanš poslije minimalnih pobjeda imaju i Visla protiv Apoela i Odenze protiv Viljareala.

Da učinak domaćina u srijedu bude stoprocentan pobrinuo se i Makabi savladavši Partizanovog "dželata", Genk, ali sa primljenim golom - 2:1.

Na Maksimiru je vladala ludnica. Jer, Dinamo je sada već viđen učesnik Lige šampiona. Tim Krunoslava Jurčića dominirao je protiv prvaka Švedske, za koga je do 66. minuta igrao Miljan Mutavdžić, i zasluženo ostvario ubjedljiv uspjeh.

Domaćin je rano došao u vođstvo, preko Samira, a kada su gosti golom Agona Mehmetija u 17. minutu izjednačili, samo su čačnuli "modre". To ih je skupo koštalo u nastavku, kapitulirali su još tri puta za šta su se pobrinuli Ante Rukavina, ponovo Samir, ovaj put iz penala, i na kraju rezervista Fatos Bećiraj.

Ko je ko u evropskom fudbalu Bajern je pokazao Cirihu već u osmom minutu kada je Bastijan Švajnštajger upisao asistenciju Arjenu Robenu, a sebi pogodak. Bavarci su sve vrijeme kontrolisali igru, a kao kruna toga došao je prelijep gol Robena u 72. minutu za konačnih 2:0. Gosti na Alijanc areni završili su meč sa desetoricom pošto je u posljednjim trenucima "pocrvenio" Matije Beda. Međutim, utisak je da, sa ili bez Bede, Cirih nema šta da traži protiv Bajerna u dvomeču.

Tim za koji je cio meč odigrao Marko Jovanović (dobio žuti karton), a Ivica Iliev do 68. minuta, minimalnim rezultatom pobijedio je Apoel. S obzirom na to da je Visla sačuvala mrežu u Krakovu, na revanš će ponijeti značajnu zalihu. Trenutak odluke zbio se u 71. minutu kada je Patrik Malecki donio veliku radost poljskim navijačima.

Najveće iznenađenje napravio je Odenze, savladao je Viljareal 1:0 pogotkom Hansa Henrika Andreasena u 84. minutu poslije velike greške Kristijana Zapate. Ekipa sa El Madrigala važila je za velikog favorita, mogla je, doduše i do trijumfa, ali se istakao njemački golman u danskom timu, Štefan Vesels. Ipak, Španci nisu uspjeli da iskontrolišu meč do kraja, pa će u revanšu imati težak posao.

Genk se "izvukao" u Haifi. Makabi je vodio 2:0 već posle 28 minuta zahvaljujući strelcima Veamu Amašu i Vladimiru Dvališviliju. Ipak, Eljaniv Barda je posle sata igre prepolovio prednost izraelskog tima i sa "minus jedan", ali i golom datim u gostima, belgijski prvak ima velike šanse da se domogne Lige šampiona.

Rezultati plej-ofa za Ligu šampiona:

staza šampiona

Visla - Apoel (0:0)
/Malecki 71/

Makabi Haifa - Genk 2:1 (2:0)
/Amaša 8, Dvališvili 29 - Barda 61/

Dinamo Zagreb - Malme 4:1 (1:1)
/Samir 4, pen 60 Rukavina 56, Bećiraj 84 - Mehmeti 17/

utorak

Bate Borisov - Šturm 1:1 (0:1)

Kopenhagen - Plzen 1:3 (0:0)

staza pratilaca

Odenze - Viljareal 1:0 (0:0)
/Andreasen 84/

Bajern - Cirih 2:0 (1:0)
/Švajnštajger 8, Roben 72/

utorak

Arsenal - Udineze 1:0 (1:0)

Lion - Rubin 3:1 (2:1)

Tvente - Benfika 2:2 (2:1)

Revanši će se igrati 24. i 25. avgusta.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC