• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irci: Bravo Partizan - pobijediće 5:0

Pod znakom pitanja su i dalje nastupi Volkova i Eduarda. Poslije sunca kiša u Dablinu. Irci ne vjeruju u Šamrok, niti ih zanima.

 Irci: Bravo Partizan - pobijediće 5:0 Izvor: MONDO

Nada da će i za vrijeme prve utakmice plej-ofa za Ligu Evrope između Partizana i Šamrok Roversa potrajati lijepo vrijeme nestala je u četvrtak ujutru. Nad Dablinom su se nadvili masivni sivi oblaci iz kojih je brzo počela da pada kiša. Ambijent je upotpunjen - postao je realan, pravi ostrvski.

Tek sada su svi postali svjesni da je lijepo vreme, koje je dočekalo crno-bijele po dolasku u glavni grad Republike Irske, rijetkost na jednom od najzapadnijih ostrva Evrope.

Međutim, fudbalere Partizana ništa ne bi trebalo da poremeti pred meč sa šampionom Irske. Hladna kiša može samo da ih još više razdrma. Partizan je favorit i tu ulogu crno-bijeli prihvataju na sebe.

Ni Irci ne vjeruju previše u svojoj tim. Znaju da Partizan igra dobro i da je, kako sami kažu, za klasu bolji od Šamroka. Najveći pesimisti predviđaju debakl zeleno-bijelih prognozirajući pobjedu srpskog tima od 5:0.

Sve pretpostavke i prognoze postaće manje bitne kada večeras u 20,45 sudija iz Estonije Hanes Kasik da znak za početak meča. Partizan će zarad ispunjenja cilja i plasmana u evropsko takmičenje morati da dokaže da je kvalitetniji.

Da su u Humskoj, ipak, dosta ozbiljnije shvatili narednog protivnika od većine svojih navijača i ostalih ljubitelja fudbala, govori i podatak da bi i neriješen rezultat odgovarao pred revanš u Beogradu.

"Bitna je konačna pobjeda", moglo se čuti od Aleksandra Stanojevića.

Crno-bijeli su u srijedu osjetili teren na kojem će večeras nastupati. Sastav Partizana ostaće tajna do početka - ne zbog toga što Stanojević želi nešto da sakrije od svog kolege, već zbog problema sa povredama pojedinih igrača.

Nastup Vladimira Volkova je pod najvećim znakom pitanja. Lijevog beka "parnog valjka" muči povreda mišića noge i zbog toga je u srijedu na treningu tražio od Stanojevića da mu smanji intezitet rada, odnosno da ga prebaci u drugu grupu. Na njegovo mjesto trebalo bi da uskoči Vojislav Stanković.

Volkov nije jedina briga u odbrani. Problem postoji i na desnoj strani kod Aleksandra Rankovića. Iskusnog desnog beka muči koljeno, ali će on vjerovatno od prvog minuta biti na terenu. Štoperi Ivan Ivanov i Nemanja Rnić su zdravi i spremni za duel sa Ircima.

Od povrede ruke Eduarda zavisi da li će Partizan protiv Šamroka igrati sa dva napadača ili jednim. Oporavak Brazilca ide dobro i mnogo je veća mogućnost da će u špicu praviti društvo Vladimiru Jovančiću.

Nije isključeno i da Partizan počne sa dva zadnja vezna - Kamarom i Milanom Smiljanićem. Ako Eduardo, ipak, ostane na klupi u tom slučaju bi iza jedinog napadača igrali Saša Ilić, Nemanja Tomić i Stefan Babović. Pretpostavka je mnogo, pa je samim tim najbolje sačekati početak utakmice i konačnu odluku trenera Partizana oko početnog sastava.

Utakmica Šamrok Rovers - Partizan počinje u 20,45 časova po srednjeevropskom vremenu. Meč se igra na stadionu Tala, kapaciteta 6.000 mjesta.

(Specijalni izvještač MONDA iz Irske Vladimir Sukdolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC