• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Partizan ispustio pobjedu u Dablinu

Crno-bijeli vodili od 14. minuta golom Tomića, a izjednačio je Mekejb u 81.

 LE: Partizan ispustio pobjedu u Dablinu Izvor: MONDO

Partizan nije pobijedio u Dablinu iako je imao prednost do 81. minuta. Mogu crno-bijeli da žale što nisu pitanje plasmana u Ligu Evrope riješili već u prvom meču plej-ofa protiv Šamroka, jer jasno da je razlika u kvalitetu velika, naravno na njihovoj strani, ali ponovo su napravili greške u finišu utakmice, kao i protiv Genka, pa će 25. avgusta u Humskoj morati da se potrude.

Šamrok - Partizan 1:1 (0:1)

Izjavio je trener srpskog šampiona Aleksandar Stanojević da bi bio zadovoljan i remijem na Talat stadionu u Dablinu, ali poslije meča sigurno neće to ponoviti. Jer, njegov tim je u drugom poluvremenu "pao" i dozvolio Ircima da izjednače, a mogli su čak i do pobjede.

Ipak, i ovako je Partizan nadomak četvrtog uzastopnog učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja, odnosno šesti put u posljednjih osam godina.

Nemanja Tomić donio je prednost crno-bijelima u 14. minutu. Mladi vezista postigao je treći gol na posljednje tri evropske utakmice, odnosno četvrti u sezoni u isto toliko mečeva. Vladimir Jovančić je centrirao sa desne strane, a Tomić je reagovao na prvu, sa desetak metara, precizno - 0:1.

Tomić se nedugo zatim još jednom našao u sličnoj poziciji, poslije centaršuta Vojislava Stankovića, ali je bio za malo neprecizan.

I to je bilo sve od Partizana!

Doduše, ni prvak Republike Irske nije ništa pokazao.

Ipak, upornost je igračima Šamroka donela remi. U 81. minutu Geri Mekejb je odigrao dupli pas sa imenjakom Tvigom, zatim prevario Ivana Ivanova, izašao sam pred Vladimira Stojkovića i izjednačio - 1:1.

Odmah zatim mogao je Tvig da donese trijumf domaćinu. Međutim, tukao je preko gola. Nedugo zatim, poslije gužve pred Stojkovićevim golom Šamrok je opet bio blizu drugog gola, ali je opasnost otklonio Aleksandar Ranković.

Na kraju, Jovančić je zaradio žuti karton zbog kojeg neće moći da igra u revanšu.

Tako je Partizan završio gostovanje na Ostrvu, a za blijedo izdanje opravdanje ne može da traži u odsustvu povrijeđenog Vladimira Volkova (lijevog beka igrao Stanković) i "požutjelog" Zvonimira Vukića, kao ni povredi lakta Eduarda, koji je igrao sa bandažom.

Stanojević je u sastav uvrstio i posljednje pojačanje, povratnika Milana Smiljanića, koji je sa Mohamedom Kamarom činio tandem zadnjih veznih.

ŠAMROK: Tompson, Saliven, Sives, Mari, Stivens, Mekormak, Mekejb, Rajs (od 76. Kildaf), Fin (od 46. Tarner), Denehi (od 58. O'Nil), Tvig.

PARTIZAN: Stojković - Ranković, Rnić, Ivanov, Stanković - Kamara, Smiljanić, Tomić, Ilić (od 85. Marković) - Jovančić, Eduardo (od 66. Babović).

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC