• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Nismo Real Madrid

Trener Partizana nezadovoljan panikom u posljednjih desetak minuta meča u Dablinu, ali podsjeća da i Šamrok igra fudbal.

 Stanojević: Nismo Real Madrid Izvor: MONDO

Partizan je blizu plasmana u Ligu Evrope posle 1:1 sa Šamrokom u Dablinu u prvom meču plej-ofa, ali trener Aleksandar Stanojević, igrači i navijači nisu zadovoljni, zbog načina na koji je remi izboren.

"Rezultatom sam, pod znacima navoda, zadovoljan, ali smo morali ranije da riješimo utakmicu, jer smo imali nevjerovatne šanse - četiri stopostotne prilike koje je nemoguće promašiti. Kao što se uvijek desi, uslijedila je kazna za promašaje", ocenio je Stanojević.

"Rekao sam igračima na poluvremenu da nećemo pobijediti ako ne postignemo gol u nastavku. Tako je i bilo, a u posljednjim minutima mogli smo i da izgubimo meč", dodao je trener srpskog šampiona.

Razlika u kvalitetu je evidentna, zato crno-bijele još više boli remi.

"Teško je igrati protiv rivala koji te ugrožava direktno iz auta i iz svakog prekida. Nisi riješio utakmicu na vrijeme i onda ti se desi da u posljednjih 15 minuta nemaš kontrolu. Mogli smo na kraju i da izgubimo".

U revanšu Partizan ne bi smio da ima problema.

"Ne očekujem drugačiju igru Iraca. Oni imaju specifičan stil i isto će igrati. Mi ćemo biti ubojitiji, ali ćemo igrati na isti način. I u Dablinu smo kontrolisali igru 80 minuta i da nije bilo panike u posljednjih deset minuta, sada bismo mirnije čekali revanš. I ovako imamo samopouzdanja. Važno je da iskoristimo šanse i da ih stvaramo više, a ne da nam oni poklanjaju situacije za gol".

Postavljaju se pitanja zašto crno-bijeli imaju "napade panike" protiv rivala kakav je Šamrok i šta će tek biti ako uđu u Ligu Evrope gdje će vojevati sa znatno jačim protivnicima.

"Vjerovatno niste upoznati sa ekipom Šamroka. Možda ste gledali Kopenhagen. Pa i Danci su se branili 15 minuta. Da smo se branili 90 minuta protiv Šamroka slažem se da bi to bilo problematično. Međutim, kada se od cijele utakmice deset minuta braniš, to onda nije loše, a kamoli katastrofalno", poručio je Stanojević i nastavio:

"Nismo ni mi Real Madrid pa da protiv Šamroka 90 minuta držimo loptu i ne dozvolimo da nas ugrozi. Oni su nas napali desetak minuta i naravno da to ne smije da nam se desi. Ali, i oni ljudi igraju fudbal, igraju na svom stadionu i desi se situacija koju ne možete da kontrolišete. Morali smo prije toga da riješimo utakmicu i trebalo je da bude 3:0 za nas. Ako to ne uradite, imate situaciju da vas iz svih oružja napadne ne Šamrok već trećeligaš iz Srbije".

Stanojević nije želio da komentariše pojedinačne učinke svojih igrača.

"Nemam odgovor na pitanje zašto nismo dotukli protivnika. Ne mogu ja da komentarišem zašto Eduardo i Jovančić nisu dali gol kada su bili sami ispred golmana".

Gol Mekejba u finišu ipak je ostavio nadu Ircima.

"Rezultat 1:1 je opasan ako od prvog sekunda ne uzmemo posjed lopte. Uvjeren sam da ćemo u Beogradu postići više od jednog gola i da ćemo, ako damo bar dva, sigurno proći dalje".

Marko Šćepović i dalje je na "hlađenju". Nije bio u kombinaciji za sastav u Dablinu, ali, prema riječima Stanojevića, biće u konkurenciji za nedjeljni meč sa Slobodom.

"Konkurisaće svi koji su zdravi - i Šćepović i Vukić... Vidjećemo kakva će situacija biti sa Volkovim. On ima staru povredu i već pet-šest dana osjeća bol u prednjoj loži. Planirano je bilo da igra protiv Šamroka, ali je dan pred utakmicu rekao da ne može. Nismo htjeli da rizikujemo".

Oba gola Genku dao je Nemanja Tomić, bio je precizan i protiv Novog Pazara, a u Dablinu je ponovo bio jedini strijelac Partizana.

"Očekujem da prorade napadači, odnosno da nastave seriju koju je započeo Tomić".

Zvonimir Vukić je u sve boljoj formi i nedostajao je crno-bijelima protiv Šamroka.

"Nedostajao nam jer u pojedinim momentima nismo imali ubojitost. Nismo imali vezu između linija tima. Iako smo imali posjed lopte i kontrolisali igru nismo bili konkretni. Znali smo šta želimo, ali nam je falila spona između napada i odbrane, a to radi Vukić".

Ipak, trener Partizana uvjerava da se ti problemi neće ponavljati kada Vukić ne bude igrao.

"Neće. To zavisi i od nekih drugih stvari. Recimo, da je Eduardo bio bolji u Dablinu, da je bio na nivou sa prethodnih utakmica, sigurno bi bilo drugačije. Nedostajao nam je konkretniji i bolji Eduardo".

Tek što je potpisao ugovor sa Partizanom, Milan Smiljanić je zaigrao.

"Korektno je djelovao. Odradio je ono što sam tražio od njega. Osvojio je dosta dugih lopti. Od dvojice zadnjih veznih tražio sam da ih osvajaju i to su uspjeli".

Nemanja Rnić se ustalio u odbrani pored Ivana Ivanova. Šta će biti kada se oporavi Anderson Markes.

"Rnić je u odličnoj formi i prezadovoljan sam kako igra. Sačekaćemo da se Anderson oporavi, ima vremena, rotiraćemo igrače. Bitno je da imao igrače, kada se još vrate Miljković i Lazevski, popunićemo broj i onda ćemo moći da rotiramo i odmaramo", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC