• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji: Pitroipa jači od pakla "Marakane"

Atmosfera na beogradskom stadionu je destabilizovala na početku ekipu Rena, koja je sada blizu plasmana u Ligu Evrope, oceijnili Francuzi.

 Mediji: Pitroipa jači od pakla "Marakane" Izvor: MONDO

Francuski sportski mediji ocijenili su da su fudbaleri Rena uplašeno počeli duel sa Crvenom zvezdom, ali i da su dobrom igrom u nastavku meča povećali šanse za prolazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Francuski sportski list "Lekip" prenio je da su se fudbaleri Rena susreli "sa paklom Marakane" u prvih pola sata i da je bučna atmosfera najvećeg stadiona u Srbiji uticala na njih da ne počnu meč kako bi trebalo.

"Bilo je najavljeno da će se Ren sresti sa paklom i to se i desilo... Bretonci, vjerovatno impresionirani atmosferom, nisu uspjeli da 'uđu u meč' u početnom periodu utakmice. Tim iz Beograda je to iskoristio. Inspirisaniji, nadahnutiji, Srbi su ubrzo konkretizovali dominaciju kroz opravdano dosuđen penal koji je realizovao Kadu", piše "Lekip".

Izveštač lista je ocijenio da bi Ren trebalo da prođe u grupnu fazu Lige Evrope, osim ako se na stadionu "Rut de Lorijen" narednog četvrtka ne dogodi "katastrofa".

Pariski fudbalski magazin "Frans futbal" naslovio je izvještaj sa utakmice "Nije gotovo", ali je u tekstu zaključio da je Ren pred revanš u "idealnoj poziciji".

"Trener Rena pohvalio je ponašanje svoje ekipe u prvom meču Beogradu. Posrćući i doživljujući teškoće u početku, njegovi igrači su uspjeli da reaguju, pobede i dođu u idealnu poziciju uoči revanša", piše list.

Lokalni dnevnik iz Bretanje "Uest-Frans" ocijenio je utakmicu Rena u Beogradu kao "veoma dobru".

"Bilo je jasno prije početka utakmice da će Ren biti pod pritiskom. Početak utakmice je to i potvrdio. Srbi su primorali igrače Rena da se pregrupišu u trideset metara od odbrane. Vezni red se grčevito borio da obuzda crveno-bijele talase", opisao je list početnu fazu meča.

Novinar tog lista ocijenio je da su Zvezdini igrači u nastavku meča pritiskali Renovu odbranu, ali nisu uspjevali da stvore izgledne prilike, te je drugo poluvrijeme donijelo "drugi pristup" francuske ekipe.

"Poslije početnog straha, odbrambena linija je bila kompletno osvježena i odlično je spriječila Srbe da organizacuju napade. Posljedica toga je da je Ren preuzeo kontrolu nad loptom", naveo je list i dodao da je prednost Francuza pred revanš "veoma interesantna".

Francuski "Eurosport" prenio je da je Pitroipa "obukao spasilačko odijelo u vreloj noći baraža za Ligu Evrope na beogradskoj Marakani".

"Igrač iz Burkine Faso je skoro sam destabilizovao srpski tim, koji je bio odlučan da igra, ali je imao nedostatak 'dubine' u napadu", naveo je sajt.

Procjenjujući šanse Zvezdinih fudbalera u revanšu, "Eurosport" je konstatovao da će za Renov prolaz dalje biti potrebno ispuniti dva uslova: izbjeći neprijatna iznenađenja i staviti Pitroipu u tim.

"Dok Pitroipa igra na nivou iz Beograda, da li zaista nešto može da se dogodi ekipi Frederika Antoanetija? ", zaključio je "Eurosport".

(Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC