• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk i dalje "visi" nad Serijom A

Italijanska fudbalska liga odložila je u petak pregovore o mogućem štrajku igrača, pošto na sastanak nije došlo dovoljno predsjednika klubova.

 Štrajk i dalje "visi" nad Serijom A Izvor: MONDO

Liga je objavila da će predsjednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete u ponedjeljak govoriti o najvažnijem pitanju: prijedlogu da klubovi mogu da natjeraju igrača koji neće da trenira da prihvati transfer ili da ga udalje od prvog tima.

"Uvijek sam bio više nego uvjeren, ubijeđen sam, dakle, da će zdrav razum prevagnuti i da će štrajk biti izbjegnut", rekao je predsjednik Serije A Maurisio Bereta.

On je dodao da bi igrači trebalo da prestanu da protestuju oko novog, strogog poreza koji se odnosi na one koji mnogo zarađuju.

Početkom avgusta kapiteni 20 klubova potpisali su dokument u kome se prijeti štrajkom ako se ne potpiše ugovor do početka sezone, 27. i 28. avgusta. Konflikt igrača i lige traje još od kada je istekao kolektivni ugovor, juna 2010. godine.

Igrači su u prvom dijelu prošle sezone zakazivali dva datuma za početak štrajka, ali su oba izbjegnuta verbalnim dogovorima u posljednjim trenucima.

Ova vijest stigla je u istom danu kada je iz Španije potvrđeno da će prvo kolo Primere biti odloženo upravo zbog štrajka igrača.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC