• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Široki u derbiju dočekuje Borac

Derbi trećeg kola Premijer lige BiH igraće se u Širokom Brijegu gdje istoimena ekipa dočekuje šampiona, banjalučki Borac.

 BiH: Široki u derbiju dočekuje Borac Izvor: MONDO

I Široki i Borac ostvarili su po dve pobjede u prva dva kola pa će meč na „Pecari“ odlučiti čija pobjednička serija će biti prekinuta.

Tradicija je na strani Širokog koji je u posljednjih sedam mečeva na Pacari protiv Borca slavio pet puta, jednom je bilo neriješeno a jednom je slavio Borac. Razlog za optimizam u redovima Borca je činjenica da je crveno-plavi tim tu jedinu pobjedu ostvario prošle sezone.

Trener Borca neće moći da računa na štopera Bojana Markovića pa odbranom komandovati Dragoslav Stakić koji nikada nije izgubio meč na Pecari. Udresu Rudara iz Prijedora jednom je osvojio bod (1:1) a jednom izašao kao pobjednik rezultatom 2:1, baš kao i sa Borcem prošle sezone.

„Vjerujem da će se ta moja tradicija nastaviti, kao i Borčev niz uspjeha. Na terenu Širokog se može igrati bez prevelikog pritiska sa tribina. Sigurno je d aće postojati idealni uslovi za igru, tako d asve zavisi isključivo od nas samih. Cilj nam je da odbranimo titulu, pa zbog toga u svaku utakmicu ulazimo sa namjerom da pobijedimo“, rekao je Stakić.

Optimizam vlada međutim i u taboru ŠirokoG Brijega koji takođe ulazi u ovaj meč sa maksimalnih šest bodova.

„Poštujemo protivnika iz mnogo razloga, aktuelni su prvaci, dobra ekipa i dobro su startali u ligi. Oni najavljuju pobjedu i imaju pravo na to, ali onda i mi imamo isto pravo da najavimo našu pobjedu.

jerujem da nećemo propustiti šansu kod kuće da potvrdimo dvije prethodne pobjede. Borac igra tvrdo, disciplinirano ali uz našu dobru partiju možemo slaviti.“, izjavio je trener Širokog Branko Karačić.

Još jedan derbi biće odrigran u Sarajevu gdje će bordo tim koji je takođe bio maksimalno uspješan u dosadašnjem toku prvenstva ugostiti Velež koji je u prošlom kolu ubjedljivo savladao Slaviju (3:0).

Biće to povratak sadašnjeg trenera Veleža Mirze Varešanovića na Koševo gdje je vodio Sarajevo tako da odlično poznaje ekipu. U suprotnom smjeru otišao je napadač Adin Džafić koji je najavio da će se kao profesionalac potruditi da postigne pogodak, bez obzira što će igrati protiv svog bivšeg kluba.

Nakon ubjedljive pobjede protiv Rudara u Prijedoru Željezničar će gostovati u Travniku svjestan činjenice da je na Piroti pobijedio samo jednom, i to prije šest godina.

U Gradiškoj se igra duel dva nova premijerligaša, Kozare i GOŠK Gabele, a Čelik će u Istočnom Sarajevu pokušati da nakon dva poraza konačno osvoji bar bod. U suprotnom, biće neizvjesna sudbina trenera Borisa Gavrana.

U najvećim problemima je trener tuzlanske Slobode Ibrahim Crnkić koji je na put u Trebinje na meč sa Leotarom mogao da povede samo 14 igrača.

Parovi 3. kola:

Široki Brijeg – Željezničar
Leotar – Sloboda
Kozara – GOŠK Gabela
Sarajevo – Velež
Rudar – Zvijezda
Travnik – Željezničar
Slavija - Čelik

U nedjelju:
Zrinjski – Olimpik

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC