• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Svaki trening kao život

Trener Partizana podsjetio na efikasnost svog tima. Smetaju mu pitanja oko Marka Šćepovića. Samo Gavran bez ponuda.

 Stanojević: Svaki trening kao život Izvor: MONDO

Crno-bijeli će u nedjelju gostovati u Užicu na novom stadionu kraj Đetinje. U utakmici drugog kola sa Slobodom Point Sevojno žele da pobede, ali i da budu efikasni.

Da će aktuelni šampion i ove sezone biti pucački raspoložen, najavio je na prvenstvenoj premijeri protiv Novog Pazara (1:0), a znatno gore izdanje u Dablinu protiv Šamroka (1:1) trener Aleksandar Stanojević podveo je pod "očekivane oscilacije" s obzirom na velike izmjene u igračkom kadru.

"Moj posao je da stabilizujem ekipu", poručio je Stanojević.

U Užicu očekuje praznik fudbala.

"Lijepo je igrati na otvaranju stadiona, pred punim tribinama. Očekuje se deset hiljada gledalaca. Drago mi je što se publika vraća i što se otvaraju novi fudbalski centri".

Ipak, više od sve priželjkuje pobjedu.

"Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Da podsjetim, ako neko ima kratkotrajno pamćenje, mi smo ofanzivna i efikasna ekipa, koja je druga u Evropi po broju postignutih golova u prvenstvu u prošloj sezoni. Želimo da ove sezone budemo najefikasniji".

Mladi stručnjak tvrdi da ništa ne može da ga iznenadi.

"Spremni smo i za sitaucije kada igramo loše, kao u Irskoj u određenim momentima".

Očekuje dobar fudbal s obzirom na ofanzivne orijentacije rivala.

"Sloboda je promijenila je dosta igrača. Igra dobar fudbal, prepoznatljiv, agresivno i atraktivno. Gledao sam pripremne utakmice, gledao sam je i protiv Jagodine, sigurno će biti atraktivna utajkmica sa dosta golova. Užičani igraju kod kuće, na otvaranju stadiona, sigurno je da će velika želja biti obostrana. Mi smo, naravno, veliki favoriti, ali biće izuzetno teško gostovanje".

Neizvjesno je da li će moći da računa na povrijeđene Vladimira Volkova, koji nije igrao protiv Šamroka, i Eduarda, koji je bio starter u Dablinu. Takođe, za sastav i dalje ne konkurišu Aleksandar Miljković i njegov imenjak Lazevski.

Samo jedno je sigurno, kako kaže, uvijek će igrati najbolji tim.

"Dok sam ja trener neće biti kalkulacija, uvijek će igrati najbolji i najspremniji. Srećom, pa na raspolaganju imam dosta kvalitetnih igrača, tako da se izostanci ne osjete. Ako se ne pojavi neko od standardnih igrača, to ne znači da ga odmaram, jer uvijek izvodim tim za koji smatram da je najjači. Taj recept smo primjenjivali i prošle sezone".

"I ILIĆ MORA DA SE DOKAZUJE, A KAMOLI ŠĆEPOVIĆ"

Poslije loših igara na startu sezone i svađe sa navijačima nakon utakmice sa Genkom u Beogradu, Marko Šćepović je "na hlađenju". Nema ga u kombinacijama Aleksandra Stanojevića.

Kada je trener Partizana zamoljen da kaže kakav je sada status mladog napadača, započeo je monolog:

"Sve je na njemu, da se dokaže i da svojim radom počne da doprinosi ekipi", počeo je Stanojević i nastavio:

"Stalno se postavljaju pitanja oko Šćepovića. Prvo - zašto je u timu, a sada - zašto se ne vraća?! Ja sam ga uveo u prvi tim. Jednom sam ga kaznio, pa sam ga vratio. I tada je bilo 'zašto si ga kaznio?', pa onda 'zašto si ga vratio?'. Ne vidim potrebu da objašnjavam s obzirom na to koliko igrača imamo. Ja, kao trener koji živi od rezultata, moram da radim ono što je najbolje za ekipu. Do sada smo imali uspjeha".

Upitan da li je Šćepović imao još neki grijeh osim onih poznatih široj javnosti, Stanojević je dodao:

"Sve znate".

Očigledno je da od mladog fudbalera očekuje mnogo više, ne samo na utakmicama.

"Kod mene je svaki trening kao da je život u pitanju, svaki sekund je kao utakmica - dokazivanje... Kada napadač ne daje golove, ispada iz tima... Kada se ponaša na određeni način, takođe ispada. Pitali ste me zašto Jovančić ne igra kada nije igrao... Meni je mjerodavan samo teren, i to ne samo utakmica, već svaki trening i svaki sastanak. Partizan je svetinja i moramo da mu se prilagođavamo. Igrač koji ne ispunjava zahtjeve, neće biti u prvom planu. Sve što radim - radim u interesu kluba. Ponosan sam na do sada urađeno. Nijednog trenutka ne želim da sputavam igrače, pogotovo djecu Partizana".

Zašto je ponosan na svoj dosadašnji rad, objasnio je primjerima.

"Kako smo radili svjedoči i prelazni rok - osim za ekonoma Gavrana, za sve smo imali ponude. To govori kako radimo i afirmišemo igrače. Naravno da bih volio da nijedan igrač ne ode, ali vremena su takva. Moj posao je da obezbijedim i rezultate i igru i da klub može da proda svakoga. Iz tih razloga, ne želim da sputavam nijednog igrača. Ali, to mora da se pokaže na terenu. Kada igramo sa Genkom, riješite utakmicu i uvedite nas u Ligu šampiona. Ne vidim više nijedan razlog da pričamo o igračima, koji moraju još mnogo da se dokazuju da bi zadobili povjerenje i navijača i kluba i mene".

U dahu je nastavio:

"Da ste me prošle godine pitali zašto sam sklonio Klea, imalo bi smisla, nego pitate za igrača koji se još nije dokazao da bi imao određeni kredibiklitet. Kod mene i Saša Ilić mora svaki dan da se dokazuje iako ima veliki kredit, a ne oni koji još ništa nisu donijeli klubu".

O MANGI I ZADNJIM VEZNIM



Milan Smiljanić je, odmah pošto je stavio paraf na ugovor, zaigrao za Partizan, protiv Šamroka. Igrao je u paru sa Mohamedom Kamarom.

"Moja želja je da igramo sa jedniom zadnjim veznim, ali tim uvijek pravim u odnosu na utakmicu. Irci igraju dugim loptama i želio sam da sa dvojicom zadnjih veznih pokupimo što više 'drugih' lopti. U prvenstvu ćemo igrati sa jednim. Najsrećniji bih bio da uvijek igramo sa jednim. Tako će biti u 80 odsto utakmica".

David Manga je takođe nedavno stigao. Od reprezentativca Centralnoafričke Republike ne očekuje se da odmah bude nosilac igre.

"Uskoro bi trebalo da stigne sertifikat i da nam bude na raspolaganju. Rekli smo da za njega, Babića i Markovića da će biti neophodno vrijeme da se prilagode. Nećemo se oslanjati na njega u prvo vrijeme, ali ćemo ga ubacivati u igru. Očekujem da, kada prođe cijele pripreme, vidimo da li može da bude nosilac", zaključio je Aleksandar Stanojević.

PROŠLA GODINA OD SMRTI BOBEKA

U subotu je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu obilježeno godinu dana od smrti Stjepana Bobeka.

Pored članova porodice i prijatelja, sjećanje na legendarnog Štefa evocirali su i nekadašnji fudbaleri, a ispred Partizana prisustvovali su generalni sekretari Sportskog društva Milan Obućina i Fudbalskog kluba Darko Grubor.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC