• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsen(al) zanijemio

Poslije isključenja Frimponga u 70. minutu, gosti dali dva gola, oba poslije sumnjivih situacija.

 PREMIJER: Arsen(al) zanijemio Izvor: MONDO

Liverpul je savladao Arsenal u Premijer ligi poslije četiri i po godine, odnosno kao gost poslije 11 godina! Istina, nije više to Arsenal koji je godinama unazad uz Junajted i Čelsi strah i trepet, nije to više ni onaj jalovi Liverpul, koji je prethodnih sezona tavorio u sredini tabele.

Ipak, gosti su na Emiratima došli do trijumfa zahvaljujući rezervistima, tek pošto je isključen Frimpong i to golovima poslije sumnjivih situacija:

Arsenal - Liverpul 0:2 (0:0)

Ekipa Arsena Vengera ostala je na samo jednom bodu, dok tim Kenija Dagliša poslije "mršavog" remija na Enfildu sa Sanderlendom, sada ima četiri.

Da su se snage u engleskom fudbalu promijenile vidjelo se već poslije prvog poluvremena derbija drugog kola Premijer lige. Liverpul je imao više loptu u posjedu. Imao je i najbolju šansu, ali šut Kerola glavom poslije parade zaustavio je Šešni. Na sličan način pokušao je i Henderson, a ishod je bio isti.

Na drugoj strani, pokušali su Frimpong i Reina... Bez uspjeha.

Rasplet je počeo u 70. minutu. Arsenalov novajlija Frimpiong oštro je startovao na Karageru i dobio je drugi žuti karton.

Samo osam minuta kasnije gosti su poveli. Meireleš je htio da proigra Suareza, koji je bio u ofsajdu, nije došao do lopte, ali je izvršio pritisak na još jednog debitanta kod "tobdžija" Migela. Španac je, želeći da ispuca loptu, pogodio saigrača Remzija i lopta je završila u mreži - 0:1.

I drugi gol Liverpula režirala su dvojica rezervista, Meireleš i Suarez. Ponovo je Urugvajac bio u ofsajdu, iz kog se aktivirao, ali je gol priznat. Igrao se 90. minut i gostujući navijači počeli su da slave.

Osim poraza Arsena Vengera brine i sve duži spisak odsutnih. Košćelni se teže povrijedio i postao sedmi igrač na listi povrijeđenih, a Frimpong se pridružio ranije suspendovanim Žervinju i Songu.

Za "tobdžije" je igrao Nasri, čiji je odlazak iz kluba izvjestan.

U komšijskom derbiju Njukasl je pobijedio u Sanderlendu. Jedini gol postigao je Tejlor u 62. minutu. Izveo je prekid iskosa sa lijeve strane, gađao je i pogodio suprotni ugao domaćeg gola.

Sudija Hauard Veb propustio je da u prvom poluvremenu dosudi penal za "svrake" pošto je Larson rukom spriječio loptu da ode u mrežu poslije udarca glavom Bartona.

Domaćin je utakmicu završio bez Berdslija, koji je isključen u 89. minutu.

Radosav Petrović debitovao je za Blekburn (igrao od 75. minuta), ali se nije radovao. Njegov tim poražen je u Birmingemu od Aston Vile - 1:3.

Povratnik u elitu Kvins park rendžers je, poslije debakla na svom terenu protiv Boltona, napravio iznenađenje. Savladao je Everton u Liverpulu - 1:0. Gol odluke postigao je Smit poslije pola sata igre. Domaćin je bio bolji rival, ali je propuštao šanse. Kejhil je u finišu prvog poluvremena sa samo nekoliko metara glavom loptu poslao - pored gola.

Svonsi i Vigan igrali su bez golova.

Domaćin je utakmicu završio bez Berdslija, koji je isključen u 89. minutu.

Rezultati 2. kola

Sanderlend - Njukasl 0:1 (0:0)
/Tejlor 62/

Arsenal - Liverpul 0:2 (0:0)
/Remti ag 78, Suarez 90/

Aston Vila - Blekburn 3:1 (2:0)
/Agbonlahor 12, Heski 25, Bent 68 - Pedersen 52/

Evrton - Kvins park rendžers 0:1 (0:1)
/Smit 31/

Svonsi - Vigan 0:0

Čelsi - VBA 2:1 (0:1)
/Anelka 53, Maluda 83 - Long 4/

U nedjelju:

Norič - Stouk 14,30
Vulvs - Fulam 15,00
Bolton - Mančester siti 17,00

U ponedjeljak:

Mančester junajted - Totenhem 21,00

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC