• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Nema izgovora, samo pobjeda!

U Crvenoj zvezdi priznaju da su poljuljani porazima od Spartaka i Rena, ali ni ne pomišljaju o tome da ne pobijede Javor u nedjelju od 19 časova.

 ZVEZDA: Nema izgovora, samo pobjeda! Izvor: MONDO

Dolazak Javora na "Marakanu", u nedjelju u 19 časova, nije mogao da dođe u gorem trenutku po fudbalere Crvene zvezde.

Poslije startnog poraza u Superligi Srbije, prošlog vikenda od Spartaka u Subotici (0:2), a potom i velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja u četvrtak u ključnoj evropskoj utakmici, odnosno poraza od Rena u Beogradu (1:2), crveno-bijelima u goste stiže ekipa koja ih je u prethodnih pet sezona četiri puta pobijedila, od čega dva puta u sred Beograda.

Ne postoji klub u Srbiji, iz reda kako to neki vole da kažu "manjih", koji je više štete nanio Crvenoj zvezdi prethodnih godina od Javora. Dakle, momci Roberta Prosinečkog u nedjelju će igrati i protiv neugodnog rivala i protiv umora, pa još dodatno opterećeni obavezom da pobijede.

"Moramo što prije da zaboravimo Ren, zbog utakmice u nedjelju koja neće biti nimalo laka, samim tim što su kod nas još emocije jake, što se i dalje priča o Renu, što se razmišlja o Renu...", rekao je u subotu Prosinečki i dodao:

"Moramo to da izbacimo iz glave i da protiv Javora imamo pristup kao što smo imali u četvrtak u prvom poluvremenu, pa mogu da kažem i tokom cijele utakmice. Ako bude tako, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i prikazati dobru igru. Razmišljamo samo o pobjedi".

Prosinečki ne krije da su porazi od Spartaka i Rena poljuljali i njega i ekipu.

"Sigurno da nije jednostavno kada izgubiš dvije utakmice za sedam dana. I igrači i ja osjećamo taj uticaj, ali vjerujem da se to neće odraziti na utakmicu sa Javorom. Mi ćemo juriti prvenstvo, iako smo imali kiks u Subotici, gdje smo odigrali najslabiju utakmicu od kada sam ja ovdje", podvlači Prosinečki da će osvajanje titule svakako imati primat u odnosu na učešće u Ligi Evrope, koje nije baš izgledno usljed poraza u prvom meču kod kuće.

Trka s Partizanom praktično nije ni počela, a Zvezda već zaostaje tri boda. Zbog toga, samo je pojačan standardni imperativ da mora da se pobijedi u svakoj utakmici.

"Mi to znamo. To jeste pritisak, ali vjerujem da imamo kvalitet i da ćemo to uraditi. Idemo utakmicu po utakmicu. Sada je na redu Javor, pa Ren, pa Smederevo...", kaže Prosinečki i dodaje da bi pobjeda protiv Javora pomogla igračima da se podignu i počnu da vjeruju da i u Francuskoj mogu da naprave iznenađenje i prođu Ren, iako je za to potreba pobjeda od bar 2:0...

"Nama mnogo znači da pobijedimo Javor i da odigramo dobro kao protiv Rena u prvom poluvremenu. Vjerujem da imamo snagu i da smo mnogo bolji tim od Javora, kao i da će igrači dati sve od sebe, da će biti motivisani, željni i da će dobro trčati", rekao je Prosinečki.

Koliko je teško igrati protiv Javora, prošle sezone iskusio je lijevi bek Crvene zvezde Duško Tošić.

"Svi znamo da ekipa Javora igra čvrst fudbal, da ih je teško dobiti. Prošle sezone smo ih pobijedili golom u 93. minutu. Svaki naredni meč u prvenstvu moramo da dobijemo, jer nemamo prava na kiks. Sve smo kredite iskoristili u Subotici i ne smijemo nikako da ponovimo takvu utakmicu...", rekao je ove sezone najborbeniji fudbaler Crvene zvezde.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC