• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Rafal Bajerna

Bavarci deklasirali Hamburg 5:0. Šampion se oporavio, u Dortmundu pao Nirnberg - 2:0. Verder se "izvukao" protiv Frajburga - 5:3.

 BUNDES: Rafal Bajerna Izvor: MONDO

Za Bajern nema zime kada su u timu i Frank Riberi i Arjen Roben. Bavarci su prošle nedjelje lako savladali Cirih (2:0) u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, a u subotu su se, takođe na Alijanc areni, iživljavali na gostima iz Hamburga - 5:0.

Igračima Mihaela Eninga, za koju je Gojko Kačar igrao u posljednjoj četvrtini meča, bilo je jasno da će pretrpjeti drugi poraz u trećem bundesligaškom kolu već poslije 17 minuta. Tada je bilo 2:0 golovima Van Bujtena i Riberija. Kada je Roben u 34. minutu povećao na 3:0, postali su svjesni da će doživjeti katastrofu. Nisu uspjeli da je spriječe, jer su se Gomez i Olić u drugom poluvremenu pobrinuli da "pukne petarda".

Bajern se namučio u uvodna dva kola, izgubio je od Borusije iz Menhengladbaha (0:1), a do pobjede u Volfsburgu stigao je u posljednjim trenucima meča (1:0). Za te muke ceh je platio Hamburger.

Šampion se oporavio poslije neuspjeha u Sinshajmu. Borusija je slomila otpor do tada "maksimalnog" Nirnberga u drugom poluvremenu pogocima Levandovskog i Groskrojca. Mogao je domaćin i do ubjedljivije pobjede, ali ga je u tome spriječila stativa. Ipak, peti put uzastopno savladao je Nirnberg. Neven Subotić odigrao je cio meč.

Poslije neuspjeha Nirnberga, samo Majnc ima priliku da u nedjelju poslije duela sa Šalkeom ostane jedini bundesligaš sa maksimalnim učinkom.

"Farmaceuti" su slavili u Štutgartu (Zdravko Kuzmanović na terenu proveo svih 90 minuta). Za to im je bio dovoljan jedan gol, a strijelac je bio Kisling.

Verder se "izvukao" protiv Frajburga i na kraju istog rivala pobijedio sedmi put uzastopno, odnosno i u desetom meču ostao je neporažen. Kada je Rajziger gostima donio izjednačenje na 3:3 u 84. minutu činilo se da će "zeleni" ostati bez cijelog plijena. Međutim, do kraja su još dva puta pogodili mrežu - 5:3.

Aleksandar Ignjovski, koji je nedavno stigao u Verder iz Minhena 1860, nije debitovao. Konačno su riješeni svi administrativni problemi oko transfera srpskog internacionalca, ali je meč u Bremenu presjedio na klupi.

Hofenhajmu se osladilo da pobjeđuje. U prošlom kolu je bio bolji od šampiona, a sada kao gost i od Augsburga - 2:0. Ekipa iz Sinshajma ponovo nije primila gol.

Rezultati trećeg kola:

Borusija D. - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Levandovski 50, Groskrojc 81/

Bajern - Hamburg 5:0 (3:0)
/Van Bujten 13, Riberi 17, Roben 34, Gomez 56, Olić 80/

Verder - Frajburg 5:3 (2:1)
/Fric 30, Pizaro 34, Arnautović 65, Hant pen 87, Vesli 90+3 - Sise 7, 48, Rajzinger 84/

Štutgart - Bajer L. 0:1 (0:1)
/Kisling 28/

Augsburg - Hofenhajm 0:2 (0:1)
/Babel 5, Salihović pen 75/

Keln - Kajzerslautern 1:1 (1:1)
/Jajalo 19 - Iličević 17/

nedjelja

Majnc - Šalke 15,30
Hanover - Herta 17,30

petak

Borusija M. - Volfsburg 4:1 (3:1)

TABELA: Borusija M. 7, Bajern 6, Majnc /-1/ 6, Verder 6, Hanover /-1/ 6, Borusija D. 6, Hofenhajm 6, Bajer L. 6, Štutgart 4, Šalke /-1/ 3, Nirnberg 3, Volfsburg 3, Kajzerslautern 2, Augsburg 2, Herta /-1/ 1, Frajburg 1, Hamburg 1, Keln 1.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC