• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Željo "pao" na Piroti

Željezničar je poražen u Travniku (2:1) u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pobjede Slavije, Leotara i Rudara, remi Kozare.

 PREMIJER BiH: Željo "pao" na Piroti Izvor: MONDO

"Veziri" su u subotu popodne bili neuporedivo bolji rival u prvom poluvremenu, a plavi sa Grbavice u nastavku, ali su bodovi ipak ostali na Piroti iako je možda neriješen rezultat bio najpravedniji.

Domaći su poveli u 2. minutu golom Nermina Varupe, gosti izjednačili u 45. minutu preko Vernesa Selimovića, da bi trijumf Travniku u 85. minutu donio kapiten Elvedin Varupa "bombom" s tridesetak metara.

Sarajevski tim je gubio već od prvog napada Travničana, koji su do vođstva stigli poslije greške odbrane plavih sa Grbavice. Lopta je došla do Nermina Varupe, koji je potpuno sam izišao pred golmana Želje i poslao je u mrežu - 1:0.

Iako su domaći bili mnogo bolji u prvom dijelu, nisu uspjeli da na odmor odu sa prednošću. Tim Amara Osima na tome može da zahvali samo odličnom čuvaru mreže Elvisu Kariću.

Najprije je Haris Redžepi u 35. minutu izašao sam pred Karića, koji je odbranio njegov šut sa pet metara, da bi minut kasnije u sličnoj situaciji spriječio pogodak nakon udarca posebno motivisanog Harisa Bešlije, bivšeg igrača Želje.

I onda je uslijedila kazna po nepisanom fudbalskom pravilu.

Iz praktično prvog ozbiljnijeg napada, Željo je izjednačio u sudijskoj nadoknadi. Poslije centaršuta Zajka Zebe, najviši u skoku bio je Vernes Selimović i pogodio gol "vezira" - 1:1.

Sarajlije su u drugom dijelu meča na Piroti zagospodarile terenom i bile bolje od domaćih igrača, koji su se koncentrisali na čuvanje rezultata i šansu da u eventualnom kontranapadu dotuku goste.

Najbolju šansu za Želju propustio je Eldin Adilović u 72. minutu. Zeba je sa ivice šesnaesterca šutirao slobodnjak po zemlji, golman Nevres Fejzić je odbranio, potom je Adilović odbijanac uputio ka praznom golu, ali je Darko Mišić izbacio loptu sa gol-linije!

Tri minuta kasnije, Smajić je uposlio Adilovića, ali je njegov udarac opet odbranio golman domaćina.

I onda je Željo kažnjen za promašaje. Kapiten Varupa je topovskim udarcem iz slobodnjaka sa tridesetak metara pogodio mrežu Karića, koji nije bio najbolje postavljen - 2:1.


Do kraja su igrači Želje dali sve karte u napad, ali bezuspješno, pa je Travnik trenutno zasjeo na čelo tabele.

"Mladi igrači su odgovorili na pritisak koji je bio uoči utakmice sa Željom. Pobjedili smo ponajbolju ekipu u državi. Rekao bi da smo bolje igrali u prvom poluvremenu kada smo i poveli, da bi nakon toga Željo preuzeo inicijativu i izjednačio. U svlačionici smo se dogovorili da zatvorimo bokove odakle nam je prijetila najveća opasnost i da bi nakon nekoliko prilika evrogolom Varupe pobijedili. Čestitam svojim igračima i navijačima i nadam se da ćemo ovako nastaviti i u narednom periodu", rekao je prezadovoljni trener Travnika Nedžad Selimović.

Sa druge strane šef struke Želje Amar Osim nije bio previše pričljiv.

"Na svakom novom gostovanju dešavaju nam se nove greške. Travnik je poveo nakon greške naše odbrane, mi smo se vratili više sretno nego spretno. U drugom dijelu smo imali nekoliko šansi i onda primimo gol koji može dati samo Travnik u našoj ligi i izgubimo",
izjavio je Osim.



Slavija je rutinski završila posao protiv Čelika, koji ni nakon treće utakmice nije osvojio nijedan bod. "Sokolove" je u vođstvo doveo Ognjen Todorović u 7. minutu, a već početkom nastavka Branko Šešlija razriješio je dileme oko pobjednika.

I Leotar je u sudijskom vremenu prvog dijela stigao do prednosti nad tuzlanskom Slobodom, a strijelac je bio Nenad Zečević. Prvu ovosezonsku pobjedu Trebinjaca ovjerio je Kajgo u samom finišu.

Prijedor je u drugih 45 minuta slomio Zvijezdu iz Gradačca na svom terenu (1:0), a gol odluke postigao je novajlija Aleksandar Pantić.

U dvoboju novih premijerligaša Kozare i GOŠK-a u Gradišci, nije bilo golova, što je objema ekipama donijelo prvi bod u elitnom društvu ove sezone.

Rezultati i parovi 3. kola

Slavija - Čelik 2:0 (1:0)
/Todorović 7, Šešlija 50/

Kozara - GOŠK 0:0

Leotar - Sloboda 2:0 (1:0)
/Zečević 45, Kajgo 90/

Rudar - Zvijezda 1:0 (0:0)
/Pantić 50/

Travnik - Željezničar 2:1 (1:1)
/N. Varupa 3, E. Varupa 85 - Selimović 45/

Široki Brijeg - Borac 1:1 (0:0)
/Raspudić autogol 50 - Kajkut 86/

Sarajevo - Velež 1:1 (1:0)
/Suljić 4 - Dupovac autogol 90/

U nedjelju (18.30 h)

Zrinjski - Olimpik 2:4

Tabela: Travnik 7, Borac 7, Široki Brijeg 7, Sarajevo 7, Velež 7, Zrinjski  4, Željezničar 3, Sloboda 3, Slavija 6, Olimpik 4, Leotar 4, Rudar 4, Zvijezda 1, Kozara 1, GOŠK 1, Čelik 0.

(MONDO, foto: eni news)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC