• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Muk u Novom Pazaru, 3:0 za Rad!

Novi Pazar decenijama je čekao priliku da organizuje fudbalsku utakmicu elitnog ranga, ali prvu neće pamtiti po dobrom.

 JSL: Muk u Novom Pazaru, 3:0 za Rad! Izvor: MONDO

Višedecenijski san Novopazaraca o učešću u elitnom fudbalskom rangu postao je java po završetku prošle sezone, ali bi uskoro mogao da se pretvori u pravu noćnu moru.

Poslije 0:5 na debiju prije sedam dana protiv Partizana, Novi Pazar je dobio novu packu, ovog puta na svom terenu. Tek otvoreni, renovirani stadion, na čijim tribinama se okupilo više od 7.000 ljudi, ove subote u meču drugog kola Jelen Superlige Srbije, utišao je beogradski Rad.

U lijepoj fudbalskoj atmosferi - 0:3 (0:1), strijelci Nikola Stojiljković u 25, Nemanja Andrić u 60. i Nikola Raspopović u 86. minutu.

"Građevinari", koji su ovu sezonu počeli još u junu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, potvrdili su da se nalaze u izvrsnoj formi. Prošlog vikenda, momci Slavka Petrovića ubjedljivo su pobedili Metalac na Banjici rezultatom 3:0.

Potpuno suprotno, renoviran i pojačan tim koji je dobio na raspolaganje novi trener Novog Pazara Mihajlo Ivanović počeo je prvu superligašku pustolovinu sa nula bodova iz dva meča i gol razlikom 0:8.

Susret starih rivala iz Prve lige Srbije, kada je bilo i burnih gostovanja i sukoba navijača, prošao je bez incidenata na tribinama, iako je par minuta poslije početka utakmice na stadion ušlo nekoliko stotina navijača Rada, koji su u pet autobusa, ali i privatnim automobilima stigli u Novi Pazar u subotu. Prozivki je bilo, ali se sve završilo samo na verbalnim uvredama.

Na kraju, najgore je prošao domaći trener Ivanović, kojeg su članovi "Torcide" izviždali i tražili njegovu ostavku već poslije dva kola.

Ivanovićev tim počeo je bolje utakmicu, stvarao šanse, a najbolju je imao Vladan Spasojević u 20. minutu, kada iz dva puta nije uspio da savlada golmana Rada Aleksandra Kesića. Samo pet minuta kasnije, bilo je 0:1.

Novajlija iz Crvene zvezde Slavko Perović sjajno je izveo slobodan udarac sa lijevog krila, uputio loptu na peterac, gdje je čuvar mreže domaćih Borivoje Ristić "plivao" u prazno, a Stojiljković bio na pravom mjestu. Glavom je prebacio Ristića i doveo Beograđane u vođstvo.

Od tog trenutka, Rad je bio bolji rival, sigurniji u igri na sredini terena i konkretniji u napadu, naročito u drugom poluvremenu. Od povratka sa pauze, "građevinari" su držali sve u svojim rukama, pa je bilo pitanje kada će pasti novi golovi. Drugi u nizu bio je malo remek delo Andrića, koji je driblingom ismejao Ivana Babića i onda levom nogom ukucao loptu u mrežu iznad glave Ristića.

Od tog trenutka "Junajted fors" je mogao da počne da slavi novu pobjedu, koja je postala još ubjedljivija u 86. minutu. Pazarci su izgubili loptu na svojoj polovini, poslije čega se Raspopović ušetao u mrežu - 0:3. Da li će Ivanović voditi ekipu i u narednoj utakmici?

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC