• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Voša ubjedljiva, Nosković utišao Čika Daču

Novosađani pobijedili Metalac 3:0, uz dva gola Ilića, koliko je dao i Milić za pobjedu OFK-e. Subotičani uzeli bod u Kragujevcu, Smederevo maksimalno.

 JSL: Voša ubjedljiva, Nosković utišao Čika Daču Izvor: MONDO

Vojvodina se koliko-toliko iskupila za neuspjeh na startu prvenstva kada je u Novom Sadu osvojila samo bod protiv Radničkog (1:1). "Lale" su u drugom kolu Superlige Srbije pobijedile na gostovanju Metalcu - 3:0 (0:0).

Međutim, do uspjeha na debiju trener Dejan Vukićević dosta se nervirao iako je njegov tim na kraju ostvario ubjedljivu pobjedu.

Jer, golman Metalca Živko Živković bio je sjajan, više od sata je uspješno čuvao svoju mrežu, uključujući i odbranjen penal Oumaruu Abubakaru u finišu prvog poluvremena. Tome je prethodio prekršaj Dejana Stamenkovića nad Branom Ilićem.

Ipak, Kamerunac se iskupio za promašaj, jer je u 62. minutu savladao Živkovića. Bio je to samo uvod u "blic-krig" Vojvodine. Odmah zatim na 2:0 povisio je Ilić, koji je svojim drugim pogotkom stavio tačku na meč u 73. minutu.

Pored Novog Pazara, maksimalan učinak ima i Smederevo. "Oklopnici" su trijumfovali u Čačku golom Siniše Stojanovića već u četvrtom minutu. Napadač gostiju iskoristio je grešku domaće odbrane i, ispostaviće se, donio svom timu tri boda.

Borac je imao inicijativu, nisu se ni Smederevci branili u prvom poluvremenu, ali mreže su mirovale. U nastavku su se gosti sve više povlačili, željeli da odbrane prednost i na kraju su u tome uspjeli.

Zanimljivo je da je treći put zaredom duel Borca i Smedereva završen istim rezultatom - 0:1.

Osim Brane Ilića iz Vojvodine, dvostruki strijelac u subotu popodne bio je i Nemanja Ilić, rezervista OFK Beograda. On je dva puta zatresao mrežu Jagodine na Karaburmi u 67. i 72. minutu.

Tako su "romantičari" stavili melem na ranu pošto su prethodno, takođe na svom stadionu, izgubili od Hajduka (2:3).

Imali su, doduše, i sreće na megdanu sa "ćuranima". Iako su sve vrijeme imali inicijativu, gosti su imali najbolju priliku, još dok je rezultat bio 0:0. Međutim, pogodili su stativu. A onda je Milić OFK Beogradu donio zasluženu pobjedu.

Oko 8.000 gledalaca na Čika Dači spremalo se za slavlje, jer je Radnički 1923 od 32. minuta vodio pogotkom Darka Spalevića. Ipak, Kragujevčane je "utišao" rezervista Spartaka Aleksandar Nosković u 82. minutu pošto ga je uposlio Darko Puškarić.

Domaćin je diktirao tempo, ali do pobjede nije došao. Imali su Kragujevčani zamjerki na suđenje, naročito kada je Spaleviću poništen gol zbog ofsajda. Tada je još bilo 1:0...

Na kraju, ekipe koje su u prvom kolu napravile velika iznenađenja, Spartak pobijedio Zvezdu, a Radnički donio bod iz Novog Sada, podijelili su plijen.

Rezultati i parovi drugog kola:

NOVI PAZAR: Novi Pazar - Rad 0:3 (0:1)
/Stojiljković 25, Andrić 60, Raspopović 86/

ČAČAK: Borac - Smederevo 0:1 (0:1)
/Stojanović 4/

LUČANI: Metalac - Vojvodina 0:3 (0:0)
/Abubakar 62, Ilić 63, 73/

BEOGRAD: OFK Beograd - Jagodina 2:0 (0:0)
/Milić 67, 72/

KRAGUJEVAC: Radnički 1923 - Spartak Zlatibor voda 1:0 (1:0)
/Spalević 32 - Nosković 82/

nedjelja

UŽICE: Sloboda Point Sevojno - Partizan 17,00

KULA: Hajduk - BSK 17,30

BEOGRAD: Crvena zvezda - Jagodina 19,00

TABELA: Rad 6, Smederevo 6, Vojvodina 4, Spartak Zlatibor voda 4, Partizan /-1/, Hajduk /-1/ 3, OFK Beograd 3, Borac 3, Radnički 1923 2, Sloboda Point Sevojno /-1/ 1, Jagodina 1, BSK /-1/ 0, Crvena zvezda /-1/ 0, Javor /-1/ 0, Metalac 0, Novi Patar 0.

(MONDO, foto zvanični sajt Vojvodine)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC