• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: "Bomba" Kajkuta spasila Borac!

Široki Brijeg je apsolutno dominirao protiv Borca, ali je Saša Kajkut u 86. minutu projektilom s 30 metara spasio Banjalučane poraza - 1:1.

 PREMIJER BiH: "Bomba" Kajkuta spasila Borac! Izvor: MONDO

Derbi meč trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Borca, po svim segmentima igre pripalo je domaćinu, osim kad je riječ o najvažnijem - golovima.

Za to se najprije postarao fudbaler crveno-plavih Boris Raspudić, čiji je autogol jedan od najčudnijih i najapsurdnijih na ovim prostorima.


U 50. minutu, poslije ne previše opasnog udarca Vagnera, Boris Savić je izbijao loptu, pogodio Raspudića, a lopta se odbila i preskočila golmana Asmira Avdukića i ušla u gol - 1:0.

I kad se činilo da će Borac u Banjaluku praznih džepova sijevnula je ŠUTINA iz slobodnog udarca sa 30 metara Saše Kajkute i lopta je odsjela u mreži Luke Bilobrka - 1:1.

Ovo je timu Zvezdana Cvetkovića prvi remi poslije trijumfa u Gradišci nad Kozarom (0:1) i Leotarom u Banjaluci (3:1), kao i domaćim igračima, koji su takođe skupili sedam bodova poslije tri kola.

Širokobriježani su od samog starta derbija pokazali aktuelnom šampionu BiH da se ne šale! Mateo Roskam je već u prvom napadu za malo bio neprecizan, da bi Vagner u petom minutu odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu gola Asmira Avdukića.



Hrvoje Mišić se minutu kasnije našao oči u oči sa golmanom Borca, ali je reprezentativac BiH odlično reagovao i spasio Banjalučane da odmah na startu uđu u "minus".

Nakon Avdukića i Sead Bučan je u osmom minutu bio spasilac crveno-plavih, izbacivši loptu sa gol-linije poslije strahovitog pritiska tima sa "Pecare".

Tek sredinom prvog poluvremena, izabranici Zvezdana Cvetkovića su uspostavili terensku ravnotežu i malo otupili oštricu napada domaće ekipe.

Jedinu pravu šansu za Borac propustio je Duško Stajić u 35. minutu. Golman Luka Bilobrk odbio je loptu, koja je iznenadila Bućana i odbila se samo u gol-aut.

I u nastavku utakmice viđena je gotovo ista slika na terenu, Široki je napadao, Borac se branio, bez ideje na sredini i sa potpuno odsječenim napadom.

Nakon što su primili neobičan pogodak, crveno-plavi su još bili zbunjeniji, već su domaći nastavili da gospodare terenom i atakuju na Avdukićev gol.

Trener Cvetković je pokušao da pokrene ekipu uvođenjem Kajkuta umjesto indisponiranog Nemanje Vidakovića, što mu je iskusni napadač Banjalučana vratio eksplozijom već opisane "bombe" u 86. minutu!



SARAJEVO ISPUSTILO VELEŽ

U drugom derbiju trećeg kola prvenstva BiH, Sarajevo je do 90. minuta imalo tri boda u džepu, ali je Velež uspio autogolom Amera Dupovca da ostane neporažen na Koševu - 1:1.

Već u četvrtom minutu, Asmir Suljić je donio prednost "bordo" timu poslije dodavanja Emira Obuće odnosno greške defanzivca "rođenih" Zlatka Kazazića.

U tvrdoj utakmici, bez mnogo pravih prilika za golove, rođeni su do boda stigli u sudijskoj nadoknadi kada je Dupovac nespretno reagovao i savladao svog golmana.

Na početku utakmice održana je minuta šutnje za preminule Nenada Bijedića, Veležovu legendu i Vahidu Ferhatović, suprugu Asima Ferhatovića - Haseta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC