• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI BRIJEG: Sudije nam otimaju bodove!

Široki Brijeg se nakon remija s Borcem (1:1) oglasio saopštenjem u kojem navodi da sudije od starta prvenstva Bosne i Hercegovine sistematično oštećuju ekipu sa Pecare.

 ŠIROKI BRIJEG: Sudije nam otimaju bodove! Izvor: MONDO

Saopštenje Širokog Brijega prenosimo u cjelosti:

Sa žaljenjem moramo konstatovati i skrenuti pažnju fudbalskoj javnosti u BiH, kao i Komitetu za normalizaciju, da smo nakon samo tri kola novog prvenstva i dva velika derbija (Željezničar i Borac) na krajnje drzak i nesportski način onemogućeni u pokušaju ostvarenja sportskog uspjeha.

Ako se nekome moglo možda i učiniti da su u utakmici prvog kola sa Željezničarom učestali previdi pomoćnog sudije Draškovića na štetu Širokog Brijega bili samo slučajnost, onda je Jakupovićev igrokaz u utakmici trećeg kola protiv Borca otklonio svaku sumnju o slučajnosti.

Odnosno, potvrdio je kako su neki klubovi očito privilegovani kod arbitara, a da se Širokom Brijegu jednostavno ne da igrati! I to na Pecari, travnjaku za kojeg su svi treneri u BiH kazali da je jedan od rijetkih na kojem gostujući sastavi imaju sve uslove za igru!

Draškoviću se u derbiju protiv Željezničara od dizanja zastavice kod napada Širokog Brijega ukočila ruka, a vrhunac je bilo Roskamovo zaustavljanje u čistoj situaciji za 2:0, da bi iz protivnapada Željezničar došao do izjednačenja. Srećom, to na kraju nije odlučilo pobjednika, sportska pravda zadovoljena je golom Vagnera za 2:1.

Jakupović je s druge strane, cijelo vrijeme u derbiju protiv Borca iritirao igrače i gledaoce, donijevši cijeli niz odluka na štetu Širokog Brijega, a u 45. minutu zatvorio je oči u situaciji kada je Roskama u dobroj poziciji za postizanje gola rvačkim zahvatom na travu oborio Savić (na slici). Umjesto crvenog kartona za gostujućeg igrača i penala za Široki Brijeg, Jakupović je samo pokazao da se - igra nastavi!? To je uticalo na konačan rezultat i Široki Brijeg je ostao bez dva boda.

Prvenstvo je tek započelo, a "igre" protiv Širokog Brijega već se igraju punom parom. Kao da je postalo najvažnije onemogućiti Široki Brijeg u desetom izlasku na evropsku scenu, odnosno zaustaviti ga na, za predstavnike BiH, rekordne 34 utakmice u UEFA takmičenjima.

Umjesto da se pokuša učiniti sve za normalizaciju odnosa u Premijer ligi BiH, uz stvaranje takvog ambijenta koji bi omogućio ulaganja u infrastrukturu i uopšte unapređenje uslova i kvaliteta fudbala u BiH. Stvari su to u kojima je Široki Brijeg prednjačio i prednjači, a koje bi trebale biti na prvom mjestu i svakom istinskom zaljubljeniku u fudbal na ovim prostorima, a nikako da sve to u drugi plan bace drske krađe kakve smo, na žalost, doživjeli od "ljudi u crnom" u dva derbija na Pecari.

Široki Brijeg zbog svega zahtjeva hitan sastanak s Komitetom za normalizaciju i njegovim predsjednikom Ivicom Osimom, zaključak je saopštenja Širokog Brijega.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC