• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Vode Siti i Vulvsi...

Vulverhempton savladao na svom Molineu ekipu Fulama 2:0 i upisao drugu pobjedu iz isto toliko utakmica. Siti savladao Bolton na Ribok Stadionu 3:2.

 PREMIJER: Vode Siti i Vulvsi... Izvor: MONDO

Poslije ubjedljivih pobjeda u prvom kolu Bolton i Mančester siti ukrstili su koplja na Ribok stadionu, a kao pobjednici izašli su “građani” 3:2.

Bogati šeici, vlasnici Mančester sitija, konačno mogu da budu zadovoljni jer je njihov klub otvorio sezonu sa dve pobjede i na najbolji mogući način opravdao uložene milione i ulogu jednog od favorita za osvajanje Premijer lige.

Poslije pobjede od 4:1 nad Svonsijem u prvom kolu, “građani” su ovog vikenda imali mnogo teži ispit, protivnik je bio Bolton, ekipa koja je u prvom kolu sa 4:0 deklasirala Kvins Park Rendžers a igralo se na Ribok stadionu.

Ekipa Roberta Manćinija je međutim sjajno otvorila meč i povela 2:0. Prvo je maestralni David Silva u 26. minutu doveo građane u vođstvo, a na 2:0 povisio je Geret Beri u 38. minutu.

Samo dva minuta kasnije domaći fudbaleri uspjeli su da smanje na 2:1, ali novi hladan tuš dočekao je domaće navijače odmah po povratku igrača iz svlačionice poslije pauze između dva poluvremena.

Reprezentativac BiH Edin Džeko pogodio je donji lijevi ugao Juskilaninenovog gola za vođstvo Sitija 3:1.
Bolton je u nastavku uspio tek da smanji na 3:2 pogotkom Kevina Dejvisa, ali Siti je kontrolisao igru i bio mnogo opasniji pa su se prilike uglavnom redale pred golom Juskilainena. Aleksandar Kolarov odigrao je prilično dobro svih 90 minuta za Siti.

“Vukovi” su u novu sezonu Premijer lige očigledno ušli odlučni da im se ne ponovi prošla sezona kada su se jedva spasila ispadanja u niži rang. Prošlog vikenda Vulvsi su na gostovanju savladali Blekburn 2:1, a ove nedjelje žrtva je bila ekipa Fulama koja je na Molineu poražena rezultatom 2:0.

Sav posao Vulvsi su obavili u prvom poluvremenu. Dojl je doveo svoj tim u vođstvo u 41. poslije asistencije Meta Džarvisa, a samo četiri minuta kasnije Džarvis se pobrinuo da osim asistencije upiše i pogodak. Nakon šuta glavom Stivena Flečera lopta se od stative odbila do veznjaka Vulvsa kojem nije bilo teško da postigne pogodak i postavi konačni rezultat 2:0.

Nenad Milijaš presjedio je čitav meč na klupi za rezervne igrače.

Norič i Stouk podijelili su bodove iako je do same sudijske nadoknade izgledalo da će domaćin osvojiti čitav plijen. Vodio je Norič od 36. minuta golom De Laeta, ali je Kenvajn Džons u trećem minutu sudijske nadoknade izjednačio na 1:1 i utišao domaće navijače na Kerou Roudu.

Norič je od 64. minuta igrao sa igračem manje pošto je Barne napravio prekršaj za crveni karton i ujedno skrivio penal, ali je šut Voltersa sa bele tačke odbranio Rudi.

Obje ekipe osvojile su po bod i u prošlom kolu, Stouk protiv Čelsija, a Norič na gostovanju Viganu.

Rezultati drugog kola:

Norič - Stouk 1:1 (1:0)
/De Laet 36 – Džons 90+3/

Vulvs - Fulam 2:0 (2:0)
/Dojl 41, Džarvis 45/

Bolton - Mančester siti 2:3 (1:2)
/Klasnić 40, K. Dejvis 62 - Silva 26, Beri 38, Džeko 48/

Odigrano u subotu:

Sanderlend - Njukasl 0:1 (0:0)
/Tejlor 62/

Arsenal - Liverpul 0:2 (0:0)
/Remti ag 78, Suarez 90/

Aston Vila - Blekburn 3:1 (2:0)
/Agbonlahor 12, Heski 25, Bent 68 - Pedersen 52/

Evrton - Kvins park rendžers 0:1 (0:1)
/Smit 31/

Svonsi - Vigan 0:0

Čelsi - VBA 2:1 (0:1)
/Anelka 53, Maluda 83 - Long 4/

U ponedeljak:

Mančester junajted - Totenhem 21,00

Tabela: Mančester siti 6, Vulvs 6, Aston Vila 4, Liverpul 4, Čelsi 4, Njukasl 4, Mančester junajted (-1) 3, Bolton 3, Kvins Park 3, Norič 2, Vigan 2, Stouk 2, Sanderlend 1, Fulam 1, Arsenal 1, Svonsi 1, Totenhem (-2) 0, Everton (-1) 0, VBA 0, Blekburn 0 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC