• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda blijeda, ali uspješna

Crvena zvezda uspjela je da pobijedi Javor rezultatom 2:0 i zabilježi prvu pobjedu u prvenstvu. Strijelci Tošić i Evandro.

 JSL: Zvezda blijeda, ali uspješna Izvor: MONDO

Nije bilo "za oko", ali za tabelu jeste itekako!

I za samopouzdanje pred put u Ren, gdje se crveno-bijeli nadaju podvigom nad podvizima.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu plijenili igrom i maštom, pa ni energijom u nedjelju uveče protiv tradicionalno neugodnog rivala, Javora iz Ivanjice, ali su pred 10.000 navijača na "Marakani" na vrijeme probili štit gostiju u na kraju upisali prve prvenstvene bodove, poslije šoka na startu u Subotici.

Crvena zvezda - Javor 2:0 (1:0), strijelci Duško Tošić u 22. i Evandro Goebel u 68. minutu.

Ova dvojica igrača zabilježila su i po asistenciju, jer je prvo Evandro namjestio gol kolegi sa pozicije lijevog beka, a onda mu se Tošić istom mjerom revanširao, za bezbrižan kraj utakmice.

Zvezda je povela poslije 20 minuta napada na gol Ivanjičana. Korner sa desne strane izveo je Darko Lazović, gosti su uspjeli da izbace loptu iz svog šesnaesterca, ali pravo na grudi "Maestra", koji je primirio fudbal, a onda ga proslijedio na peterac, odakle je zaboravljenom Tošiću ostalo samo da "punom" zatrese mrežu - 1:0.

Tada je svim navijačima Crvene zvezde, pa i treneru crveno-bijelih Robertu Prosinečkom, pao kamen sa srca, jer je bunker Javora probijen na vrijeme, a nerijetko se u prethodnih pet sezona događalo da Crvena zvezda izgubi bodove u mečevima sa istim rivalom, kada ne postigne gol na vrijeme. Konkretno, u prethodnih pet gostovanja u Beogradu, Javor je dva puta pobijedio!

Prošle sezone, Zvezda je srušila goste golom u 93. minutu, a ove nedjelje moglo je da bude veoma neprijatno da se sudija iz Vranja Danilo Mihajlović odlučio u 58. minutu da dosudi jedanaesterac za Javor. I opšti utisak je da je trebalo to da uradi...

Iako bez šuta na gol za skoro sat vremena igre, usamljeni napadač gostiju Rade Veljović na trenutak je pobjegao povratniku u tim Zvezde Liju Adiju, gurnuo loptu na vrijeme u šesnaestercu i onda pao poslije kontakta sa stoperom domaćih, ali je njegov tim ostao bez prilike da izvede najstrožu kaznu.

Samo deset minuta kasnije, na semaforu je pisalo 2:0, a opet su akteri bili Tošić i Evandro. Prvi je rutinski centrirao sa lijevog krila, a drugi se "poklonio" sa sedam, osam metara od Milorada Nikolića, koji nije imao šansu da odbrani - 2:0 i kraj zebnji da bi Javor ponovo mogao da otkine bodove Crvenoj zvezdi.
Prosinečki je u odnosu na tim koji je izveo u četvrtak protiv Rena napravio nekoliko izmjena, što iznuđenih povredama, što zbog umora pojedinaca, ali i zbog loše igre i zalaganja nekih igrača koji su dobili priliku na startu sezone. Težak imperativ pobjede, poslije poraza u Spartaka (0:2) i Rena (1:2) od prvog minuta morali su da nose Bruno Mezenga, Li Adi i Oliveira Savio i nije svako to dobro podnio.

Dimitrijević: Možemo do pobjede u Renu!

Konkretno, Mezenga je bio potpuno nevidljiv u svojoj prvoj utakmici u Crvenoj zvezdi u ulozi startera, dok je Adi, osim u situaciji sa Veljovićem, djelovao izuzetno sigurno, mada je i činjenica da Javor nikako nije došao da napada. Savio je korektno obavio svoj dio posla, prije nego što ga je zamijenio Marko Vešović, a na poziciju zadnjeg veznog prešao Miloš Dimitrijević.

Navijači su ponovo pokazali vjernost klubu, okupilo ih se oko 10.000, a na sjeveru je bio istaknut transparent sa stihom pjesme Riblje Čorbe: "Možda je glupo što ovo pišem, ali bez tebe ne mogu da dišem".

"Čujete navijače, nije bilo teško da se motivišemo, samo su bile teške noge i u glavi je bilo problema zbog poraza od Rena, ali odigrali smo odlično i dobili Javor, što je najbitnije. Sada je bitno da se što prije oporavimo, kako bismo u četvrtak napravili što bolji rezultat u Renu i probali da prođemo dalje", rekao je Dimitrijević, koji je poslije 90 minuta u četvrtak, odigrao kompletnu utakmicu i u nedjelju, a vjerovatno će ponovo u četvrtak na teren od starta.

Da li je poraz Partizana u Užicu podigao nivo motivacije kod crveno-bijelih?

"Saznali smo za rezultat prije nego što ušli na teren. Sezona je duga i nije to bilo bitno za nas. Vidjeli smo da smo prvo kolo izgubili, oni su sada poraženi, teško je svakog vikenda, nije lako pobijediti nikoga. Borićemo se do kraja", podvukao je Dimitrijević, koji vjeruje u podvig u Renu.

"Može Zvezda da prođe, naravno! Monpelje je pobijedio Ren 4:0 danas, a mi smo u prvom poluvremenu u četvrtak shvatili da možemo da igramo protiv njih. Potrebno je da za 90 minuta postignemo dva gola. Daćemo sve od sebe", rekao je Dimitrijević.

Do tada, bar se u Superligi lakše diše...

BEOGRAD - Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Danilo Mihajlović (Vranje).

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Ćosić, Adi, Tošić - Savio (od 63. Vešović), Dimitrijević, Evandro - Lazović (od 80. Kaluđerović), Borha (od 73. Jeremić) - Mezenga.

JAVOR: Nikolić - Milinković, Milovanović, Milović, Momčilović - Ostojić, Ifeani (od 60. Mišić), Đokić (od 73. Salihović), Stanisavljević, Silva - Veljović.

REZULTATI 2. KOLA:
U nedjelju:

UŽICE: Sloboda PS - Partizan 2:1 (1:1)
/Kasalica 37, Marić 90+2 - Aksentijević 30/

KULA: Hajduk - BSK 3:0 (2:0)
/Bubalo 23, Novković 45, Čovin 51/

BEOGRAD: Crvena zvezda - Javor 2:0 (1:0)
/Tošić 22, Evandro 68/

U subotu:

NOVI PAZAR: Novi Pazar - Rad 0:3 (0:1)
/Stojiljković 25, Andrić 60, Raspopović 86/

ČAČAK: Borac - Smederevo 0:1 (0:1)
/Stojanović 4/

LUČANI: Metalac - Vojvodina 0:3 (0:0)
/Abubakar 62, Ilić 63, 73/

BEOGRAD: OFK Beograd - Jagodina 2:0 (0:0)
/Milić 67, 72/

KRAGUJEVAC: Radnički 1923 - Spartak Zlatibor voda 1:1 (1:0)
/Spalević 32 - Nosković 82/

TABELA: Rad 6, Hajduk 6, Smederevo 6, Vojvodina 4, Sloboda 4, Spartak Zlatibor voda 4, Partizan 3, Crvena zvezda 3, OFK Beograd 3, Borac 3, Radnički 1923 2, Jagodina 1, BSK 0, Javor 0, Metalac 0, Novi Pazar 0.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC