• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Obećavajuća sezona

Pogled na tabelu iznenađujuć - Partizana i Zvezde "nigdje". Rad perfektan, novo lice Hajduka, Vojvodina se prenula...Istorija u Užicu.

 Superliga u brojkama: Obećavajuća sezona Izvor: MONDO

Tek su odigrana dva kola fudbalskog prvenstva Srbije, a Partizan i Crvena zvezda već imaju po jedan poraz. I ne samo to. Rad je prvi na tabeli poslije dve pobjede od po 3:0, a isto toliko golova - dakle, šest dao je i Hajduk iz Kule, ekipa koja je prethodnih sezona muku mučila sa realizacijom!

Maksimalan učinak - dve pobjede ima i Smederevo, a za sada su najlošije ekipe: BSK, Javor, Metalac i Novi Pazar. Ove poslednje tri još nisu uspjele da postignu gol u ovom prvenstvu.

Krenimo redom.

U drugom kolu Jelen Superlige postignuto je 19 golova. U poređenju sa 2. kolom prošle sezone, kada je postignuto samo osam golova, onda bi za efikasnost igrača minulog vikenda mogli da kažemo - sjajno.

Ovo kolo obilježili su dvostruki strijelci Brana Ilić (Vojvodina) i Nemanja Milić (OFK Beograd), ali i Slavko Marić, čijim je evrogolom iz slobodnog udarca Sloboda Sevojno ostvarila istorijsku pobjedu nad Partizanom.

Poslije "trojke" na otvaranju sezone protiv Metalca, Rad je pogodio novu "tricu" na vrućem terenu u Novom Pazaru. Učinak "građevinara" na startu sezone je u znaku broja šest - šest bodova i gol razlika 6:0!

Više nego prijatna iznenađenja su i kulski Hajduk i Smederevo. Kuljani su se prošle sezone borili za opstanak. Sad su na deobi prvog mjesta! A uz to su na dva meča postigli šest golova, a imaju i Milana Bubala na čelnoj poziciji liste strijelaca (momak je na dva meča dao tri gola).

Po notama Srđana Novkovića, koji je u vrhu tabele po učinku u ovom kolu u Fantasy igri na našem web sajtu www.mondo.rs, Hajduk je deklasirao BSK i nagovijestio borbu za visok plasman.

Smederevci su, takođe, odlični. U prošloj sezoni su, uz Borac, imali epitet "kraljevi remija", a sada, na otvaranju nove sezone imaju dve pobede.

Pogled na tabelu, u najmanju ruku, iznenađujuć, a zašto ne i ohrabrujuć? Rad, Hajduk, Smederevo, tek onda Vojvodina...Partizan i Zvezda tek negde u sredini. Dakle, početak prvenstva obećava neizvjesnije prvenstvo, jer su "veliki" već osetili gorčinu poraza.

Partizan je imao čast da otvori novi stadion u Užicu. A Sloboda Sevojno je obradovala svoje navijače pobjedom, poslije spektakularnog gola Slavka Marića iz slobodnog udarca u 93. minutu. Nema sumnje da će se u Užicu dugo pričati o toj istorijskoj pobjedi Slobode Sevojno. Ovo je, inače, bio peti prvenstveni duel Slobode Sevojno i Partizana i prva pobjeda užičke ekipe.

Zvezda se prenula poslije poraza od Spartaka i francuskog Rena. Ekipa Roberta Prosinečkog nije blistala protiv Javora, ali je upisala prve bodove u novoj sezoni. Zanimljivo je da je poslije tri meseca ponovo u sastavu tima Zvezde bio Li Adi.

Promjena na klupi Vojvodine i dolazak Dejana Vukičevića umesto Ljubomira Ristovskog urodila je plodom. "Lale" su ostvarile prv u pobedu u novoj sezoni. Ubjedljivo - 3:0, a dvostruki strijelac bio je Brana Ilić.

Novi superligaš, kragujevački Radnički, još nema pobedu, ali ni poraz u ovoj sezoni. Poslije 1:1 u Novom Sadu, Radnički je isti rezultat ostvario i protiv Spartaka, koji je u gornjem dijelu tabele sa pobjedom i remijem.

Zanimljivo, u ovom kolu nije bilo crvenih kartona, a dosuđen je samo jedan jedanaesterac - za Vojvodinu protiv Metalca, ali je udarac Abubakara Oumarua zaustavio Živko Živković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC