• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etoa čeka bogatstvo u Dagestanu

Samjuel Eto blizu dolaska u Anži. Postaće najplaćeniji fudbaler u istoriji ovog sporta - 20 miliona evra godišnje!

 Etoa čeka bogatstvo u Dagestanu Izvor: MONDO

Dagestan je jedna od najsiromašnijih ruskih republika, ali je tamošnji fudbalski klub Anži iz Mahačkale prava meka za razne svjetske zvijezde.

Brazilac Roberto Karlos je kapiten Anžija, koji se takmiči u ruskoj Premijer ligi, ovog ljeta je iz Čelsija doveden Jurij Žirkov, tu je i Mađar Balaš Džudžak, nekadašnji fudbaler PSV-a iz Ajndhovena.

A bogati vlasnik kluba Sulejman Kerimov, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 5,4 milijardi evra, ne staje. Blizu je angažovanja Kamerunca Samjuela Etoa, "naciljao" je i Danija Alveša iz Barselone...

Ako bude ostvaren transfer Etoa iz Intera u Anži, a stvar je gotovo već dogovorena, kamerunski napadač postaće najplaćeniji igrač u istoriji fudbala.

Naime, on bi za trogodišnji ugovor trebalo da dobije nešto više od 60 miliona evra(!), odnosno oko 20,5 miliona evra po sezoni. Time bi daleko nadmašiio do sada najplaćenije igrače na svijetu - Kristijana Ronalda (12 miliona po sezoni) i Lea Mesija (10,5)

Etoova nedeljna plata bila bi nevjerovatnih oko 380.000 evra. A ni Inter neće proći loše - dobiće na ime obeštećenja 27 miliona evra (mada ruski mediji navode da je tu zapelo, jer Anži nudi 22 milion evra, a milanski klub traži još pet).

Prema izvještajima italijanskih medija, Eto se već oprostio od saigrača i uprave Intera.

"Hvala vam svima na svemu. Nadam se da će Inter nastaviti da pobjeđuje i bez mene. Ja ću uvijek biti navijač Intera", navodno je rekao Eto u oproštajnom govoru.

Vjerovatni dolazak Etoa u Anži pozdravio je njegov zemljak, Benoa Angbva koji je takođe član Anžija.

"Razgovarali smo sa Samjuelomu junu, neposredno pred prijateljski duel Rusije i Kameruna. Eto je tada rekao: 'Ako je Anži spreman da me dovede, dolazim'. Ja sam mu ispričao sve o klubu, trening kampu, ciljevima kluba. Ispada da sam ja bio taj koji je inicirao njegov dolazak", kaže defanzivac Anžija.

Zanimljiv je još jedan podatak kojim barataju ruski i kamerunski mediji. Naime, ako Eto postane član Anžija, nastaviće da živi u Milanu, a na utakmice će dolaziti privatnim avionom bogatog vlasnika kluba(!?).

Pitanje je, međutim, koliko je ta informacija tačna, jer osim utakmica treba i trenirati, upoznavati saigrače...Ali, sve je moguće, tamo gdje ima mnogo para.

Posle vijesti o nevjerovatnim transferima vlasnika Anžija, Andrej Voronjin mu je u šali predložio da iz penzije aktivira Zinedina Zidana.

Na tu izjavu Voronjina, replicirao je Brazilac Roberto Karlos:

"Nije loša ideja, ali je teško ostvariva. Ali, razmišlja se o Mesiju, Neimaru, zašto ne i Voronjinu? On bi takođe mogao da dođe ovde".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC