• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga 15. na svijetu, dva beogradska kluba među TOP 15!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Superliga Srbije je među top 15 najmlađih liga na svijetu, a dva beogradska kluba su među najmlađima na planeti po igračkom kadru.

 Superliga 15. najmlađa liga na svijetu Izvor: MN PRESS

Opservatorija za fudbalske analize CIES izbacila je podatke o najmlađim i najstarijim fudbalskim ligama na svijetu. Superliga Srbije se nalazi na 15. mjestu sa prosječnom starošću igrača od 25,71 godina, a ubjedljivo najmlađa liga je slovenačka. Tamo igrači u prosjeku imaju 24,6 godina. Slijedi holandska Eredivizija sa 24,51 godina, a ispod 25 godina u prosjeku imaju igrači bjeloruske lige i austrijske bundeslige. Hrvatska liga je deveta na listi sa prosječnom dobi igrača od 25,32 godine, a najmlađa "liga petice" je Liga 1 sa 25,45 godina. 

U top 15 najmlađih timova na svijetu Superliga ima dva predstavnika. Voždovac je na osmom mjestu sa prosječnom starošću igrača od 22,62 godine, a IMT je 14. sa 23,09 godina u prosjeku. Najmlađa ekipa na svijetu je bjeloruski Energetik iz Minska sa prosječnom starošću od 20,55 godina, a od poznatih timova u top 10 najmlađih su Salcburg i Noršjeland. 

Ipak uprkos prilično mladoj ligi mlađe selekcijeSrbije se muče i vidjeli smo niz smjena na čelu juniorske selekcije gdje je sada za selektora postavljen Ljubinko Drulović. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC