• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeđao pokojnog dječaka, odbio da se izvini porodici - sada dobio presudu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Engleski sud donio je presudu "navijaču" koji je vrijeđao hrabrog dječaka, navijača Sanderlenda.

 Presuđeno navijaču koji je vrijeđao pokojnog dječaka Izvor: Twitter/printscreen/@StokeyyG2

Navijač Šefild Venzdeja Dejl Hjuton osuđen je u petak na uslovnu kaznu od 12 sedmica zatvora zato što je na jednoj utakmici ismijavao smrt hrabrog dečaka Bredlija koji je navijao za Sanderlend i 2017. preminuo od teške bolesti. Nakon svog monstruoznog čina, on se u petak pojavio u sudnici na izricanju presude, gdje mu je sudija Markus Vejt rekao da je svojim postupkom izazvao dodatno traumatizovanje porodice koja je već bila u žalosti.

"Pokazali ste bezosjećajno nepoštovanje hrabrog mladog čovjeka koji je sa pravom izazivao najviše poštovanje fudbalskih navijača sa svih strana", rekao je sudija. Iako je utvrdio da "navijač" ovaj skandalozni gest nije unaprijed planirao, zaključio je da je ipak imao dovoljno vremena da razmisli o tome šta radi dok je tražio sliku.

"Nosim se mišlju da koliko god da ste dugo to pretraživali, ni u jednom trenutku niste pomislili - šta to, dođavola, radim? Uvreda je bila usmjerena prema navijačima Sanderlenda i mislim da niste ni pomislili na porodicu dječaka, ni da time niste uradili ništa dobro za nju", takođe je rečeno osuđenom Englezu.

Sudija je konstatovao da je Hjuton pokazao da mu je žao i uz to je odredio da će morati da plati 239 funti za troškove suđenja i za doplatu žrtvama. Nakon što su ga novinari pred sudom pitali da li ima nešto da poruči porodici hrabrog Bredlija, Hjuton (32) je samo odrično odmahnuo glavom, bez namjere da se izvini.

Izvor: Dave Higgens / PA Images / Profimedia

On je u međuvremenu ostao bez posla montera prozora, izbačen je iz lokalnog fudbalskog i kriket tima i odlukom suda u narednih pet godina neće moći na fudbalske utakmice, kao što će morati i da odradi 200 sati neplaćeno i uz 20 dana rehabilitacije, jer je utvrđeno da je bio pozitivan na kokain.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC