• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENA ZVEZDA: Možemo!

Robert Prosinečki poručio je da njegova ekipa vidi svoju šansu u revanš susretu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Rena (četvrtak, 18.30). Bez Evandra, čeka se Kadu.

 CRVENA ZVEZDA: Možemo! Izvor: MONDO

Rezultat 1:2 na svom terenu u evrokupovima, uoči revanša bi "ubio u pojam" mnoge klubove.

Ali, ne i klub kao što je Crvena zvezda.

Ne samo zbog toga što je "fudbal čudo" - kako reče kapiten Nenad Kovačević - a još manje zato što "nada umire posljednja", fudbaleri Crvene zvezde vjeruju da mogu da naprave iznenađenje i plasiraju se u Ligu Evrope, poslije tri sezone odsustva iz tog takmičenja.

Na takav način razmišljanja obavezuju ih istorija kluba i brojne legende, koje se nikada unaprijed nisu predavale.

Pod sloganom "Možemo!" crveno-bijeli u srijedu u 10.00 poleću za Ren, gdje će dan kasnije, sa početkom od 18.30 časova, pokušati da postignu bar dva gola i eliminišu francuski tim pred njegovim navijačima, ali i pred oko dvije hiljade Delija.

"Uprkos tome što nas je Ren pobijedio u Beogradu, mi vidimo svoju šansu u revanšu. Po prirodi sam optimista i vjerujem da se može dalje, iako su se Francuzi pokazali kao ozbiljan tim. Što sam više utakmica odgledao, to sam uvjereniji u njihov kvalitet, ali isto tako znam da smo bili bolji od njih u prvom poluvremenu prošle nedjelje i da to može da se ponovi i tamo", rekao je trener crveno-bijelih Robert Prosinečki.

On je najavio da će sastav za revanš moći da izdiktira u utorak poslije popodnevnog treninga.

Tada će Robi znati da li se Kadu Mendeš oporavio od povrede zadobijene u prvom susretu, što je od velikog značaja, s obzirom na to da Evandro Goebel zbog velikog propusta prošlog četvrtka (dobio drugi žuti karton zbog nedozvoljenog ulaska na teren) nema pravo nastupa.

"Katastrofa. Takve stvari se događaju, ali ne mogu da poverujem da se dogodilo na tako važnoj utakmici. Evandro neće ni putovati na revanš", rekao je Prosinečki i potom se vratio samoj utakmici.

"Ne kažem da će biti lako, niti da oni nisu favoriti poslije prve utakmice, ali potajno se nadamo da možemo to da nadoknadimo".

MIKIĆ: Što manje da griješimo

Prosinečki je najavio da će njegov tim napasti, ali priznao da ne može sa sigurnošću da prognozira kako će Ren igrati sa prednošću od 2:1 u džepu.

"Nisam siguran kako će igrati. Oni su, u suštini, ekipa koja voli kontru i polukontru, što su pokazali i u Beogradu. Iako igraju na svom stadionu, sumnjam da će srljati, prije će biti da će nas pustiti i čekati grešku. Spremni smo i na to".

Crveno-bijeli obratiće posebnu pažnju na Džonatana Pitroipu, koji je rešio duel na Marakani golom i asistencijom. To će biti posao za bekove Tošića i Mikića, budući da Pitroipa voli da mijenja strane tokom utakmice.

"Atmosfera je odlična. Nama igračima je donekle lakše, s obzirom na to da sada znamo šta možemo da očekujemo. Ren je pokazao da je tim koji svaku protivnikovu grešku kažnjava golom, tako da je na nama da, jednostavno, što manje griješimo", jasan je Nikola Mikić.

Jedan od mogućih epiloga mogla bi da bude pobjeda Crvene zvezde rezultatom 2:1, što bi dvomeč odvelo u produžetke, možda i čuveni "penal-rulet".

"Nismo ih vježbali, lako ćemo ako do toga dođe", odgovorio je Prosinečki.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC