• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Kleo i Evandro ne mogu za Srbiju

Pravilnik FIFA kaže da stranac može igrati za reprezentaciju zemlje, čiji pasoš posjeduje, samo ako u njoj provede pet godina u kontinuitetu.

 FIFA: Kleo i Evandro ne mogu za Srbiju Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije saopštio je u utorak da igrači koji su nedavno dobili državljanstvo (Kleo i Evandro) neće moći da igraju za srpsku reprezentaciju dok ne provedu u kontinuitetu pet godina u zemlji, što je u skladu sa pravilima FIFA.

Srpski fudbalski savez je zbog niza spekulacija u domaćim medijima oko mogućnosti nastupa stranaca za reprezentaciju zatražio od FIFA tumačenje nejasnih odredbi članova 16 i 17 pravilnika o sticanju prava nastupa za reprezentaciju.

Iz FIFA je stigao odgovor da igrač mora da provede u kontinuitetu pet godina u zemlji ako državljanstvo nije dobio na osnovu toga što je rođen u zemlji.

"Njihov decidan odgovor se svodi na sljedeće - kada igrač dobije državljanstvo i pasoš Republike Srbije, a ne ispunjava uslov baziran da je on, ili ako je neko od njegovih roditelja ili njihovih roditelja rođen u Srbiji, onda je neophodno da provede na teritoriji Srbije u kontinuitetu minimum pet godina, kako bi stekao pravo da zaigra i za reprezentaciju Srbije", naveo je FSS.

FSS je naglasio da je aktuelni Pravilnik o primjeni Statuta FIFA na snagu stupio krajem 2010. godine i da pomenuti članovi na novi način definišu pravo igre za nacionalni tim. Zbog toga je i postojao niz pravnih nejasnoća u njihovom tumačenju, ali su one otklonjene dopisom nadležnih iz FIFA.

Srpska javnost prethodnih dana bavila se mogućnošću da za reprezentaciju zaigra Brazilac Kleo, čime bi Srbija riješila problem u napadu. Bivši as Partizana rekao je da bi veoma rado obukao dres "orlova".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC