• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA SLAVI: Špic iz Zenice poslao "vatrene" na Evropsko prvenstvo

Ovo je spisak svih učesnika Evropskog prvenstva koji su se za sada kvalifikovali. Još tri tima će otići na Euro putem baraža.

 Hrvatska ide na Evropsko prvenstvo Izvor: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Završena je grupna faza kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Na njemu će se poslije 24 godine naći i Srbija, a sada smo dobili konačan spisak reprezentacija koje su već obezbijedile plasman na Euro. Zapravo su jedini mečevi koji su odigrani, a koji su nešto značili bili dueli Rumunije i Švajcarske, Turske i Velsa te Hrvatske i Jermenije. 

Hrvati su se mučili tokom kompletnih kvalifikacija, ali su na kraju dobili heroja. On ima 32 godine, rođen je u Zenici i ime mu je Ante Budimir. Iskusni stameni napadač je dao jedini gol na meču Hrvatske i Jermenije i tako je sa 1:0 donio pobjedu "vatrenima", ali i plasman na EURO. Velšanima remi sa Turskom 1:1 nije značio jer su mogli na Euro samo ako pobijede, a Hrvatska ne trijumfuje. 

Što se Rumuna tiče, oni su pogotkom Denisa Alibeka u 50. minutu meča uspjeli da pobijede Švajcarsku i tako je pošalju u posljednji šešir kvalfikacija, dok je Rumunija osvojila ovu grupu i vratila se na EURO u velikom stilu. Naravno i Švajcarci idu dalje, ali će ih čekati jako težak žrijeb. 

Znamo naravno da su iz grupe G dalje prošle Srbija i Mađarska, a sve ostalo se znalo od ranije! Iz grupe A dalje su prošli Španija i Škotska,. Francuska i Holandija su otišle dalje kada je grupa B u pitanju. Uspjela je pored Engleske da se plasira Italija iz grupe C, a Albanija i Češka takođe idu na Euro. Belgija i Austrija su promarširale svojom grupom, Danska i Slovenija su prošle iz grupe H, a Portugal i Slovačka iz grupe J. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC