• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: "Modri" i APOEL prošli - jedva

Dinamo poražen u Malmeu, ali zbog ubjedljive pobjede u Zagrebu ide dalje. APOEL nadoknadio minus iz prvog meča i eliminisao Vislu.

 LŠ: "Modri" i APOEL prošli - jedva Izvor: MONDO

"Modrima" je zagrebačkih 4:1 protiiv Malmea bilo dovoljno da treći put u istoriji, poslije 1998. i 1999. godine, igraju u Ligi šampiona. Prvi put pod imenom Dinamo. Hrvatski šampion izgubio je u Švedskoj 0:2, ali je u dramatičnom finišu uspio da sačuva mrežu i da ostvari veliki uspjeh.

Junak je bio golman Dinama Ivan Kelava, koji je u posljednjih nekoliko minuta imao sjajne intervenciji. Mogao je hrvatski klub da izbjegne završnicu za infarkt da je Ante Rukavina pogodio jednu od tri idealne šanse iz kojih je teže bilo promašiti. Ni Samir se nije proslavio u izglednim pozicijama.

Kola su krenula nizbrdo kada je u 50. minutu isključen Sime Vrsaljko. Malmeu je od tog trenutka bilo potrebno 19 minuta da postigne prvi gol, a to je učinio Vilton Figeredo. Domaćin nije prestajao sa napadima, a to je fudbalerima Dinama ostavljalo dosta prostora za kontre. Nova greška Zagrepčana dogodila se u 86. minutu. Gužvu je iskoristio Pontus Janson koji je vratio Šveđane u život.

Uslijedilo je paklenih 10 minuta za Dinamo. Napadi su se redali, Malme je uspio i da stvori nekoliko prilika, ali je Kelava bio odličan. Dinamo je prošao dalje.

U Ligi šampiona igraće i APOEL. I na Kipru je bilo puno drame u završnici. Visla je na Ostrvo stigla sa minimalnih 1:0. Tu prednost APOEL je anulirao u 29. minutu kada je Estonac Pareiko postigao autogol.

Kiprani su do rezultata koji ih je vodio dalje (2:0) došli u 54. minutu golom Ailtona Almeide. Međutim, Poljaci su vrlo brzo uspjeli ponovo da steknu rezultat za Ligu šampiona. Vilk je smanjio na 1:2. APOEL je krenuo na sve ili ništa i tri minuta prije kraja meča, drugim golom Almeide, stigao do 3:1 i reprize rezultata iz 2009. godine.

Ivica Ilev i Marko Jovanović ušli su u drugom poluvremenu u ekipi Visle.

Viljareal se dugo mučio protiv Odenzea. Napali su Španci od prvog minuta, ali su tek u 50. uspjeli da dođu do gola. Đuzepe Rosi je probio led. Od tog trenutka "žutoj podmornici" je bilo mnogo lakše, a i još dve lopte završile su u mreži protivnika. I drugi gol postigao je Italijan, dok je sudbinu Odenzea zapečatio Karlos Marčena u 82. minutu.

Bajern je već na početku utakmice u Cirihu mihnehskim 2:0 pridodao još jedan pogodak. Mario Gomez jedini se upisao u strijelce u revanšu i to u sedmom minutu.

Na Kirstal Areni u Genku igraju se pordužeci. Nakon 90 minuta rezultat je 2:1 za Belgijance.

REVANŠ UTAKMICE PLEJ-OFA ZA LIGU ŠAMPIONA

Genk - Makabi Haifa 2:1 (2:1) /prvi meč 1:2)
/Fosen 35, Bufel 41 - Golasa 37/

APOEL - Visla 3:1 (1:0) /0:1
/Pareiko (a.g) 29, Almeida 54, 87 - Vilk 71/

Malme - DINAMO ZAGREB 2:0 /1:4
/Figeredo 69, Janson 86/

Cirih - BAJERN 0:1 (0:1) /0:2
/Gomez 7/

VILJAREAL - Odenze 3:0 (0:0) /0:1
/Rosi 50, 66, Marčena 82/

SREDA (20.45)

Rubin - Lion (1:3, 18.00)
Plzen - Kopenhagen (3:1)
Šturm - BATE Borisov (1:1)
Benfika - Tvente (2:2)
Udineze - Arsenal (0:1)

U takmičenje po grupama direktno su otišla 22 tima: branilac titule Barselona, Mančester junajted, Čelsi, Mančester siti, Real Madrid, Valensija, Milan, Inter, Napoli, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Lil, Olimpik Marsej, Zenit, CSKA Moskva, Šahtjor, Ocelul, Porto, Ajaks, Fenerbahče, Olimpijakos i Bazel.

Žrijeb će biti obavljen u četvrtak u Monaku, a dan kasnije na programu je meč za Superkup Evrope između Barselone i Porta.

Finale Lige šampiona 2011/12 igra se 19. maja na minhenskoj Alijanc areni.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC