• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je nestao Luka Jović? U Španiji ostali u šoku

Novinari u Španiji posvetili veliku pažnju slučaju srpskog napadača koji ima samo 25, ali je već godinama daleko od svojih najboljih dana

 Šta se dešava sa Lukom Jovićem Izvor: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

Španska "Marka" detaljno se ovog četvrtka bavi slučajem "Luka Jović", u kojem analizira "nevjerovatan nestanak" srpskog napadača, za koga mnogi i ne znaju da igra za Milan. On je ovog ljeta stigao među "rosonere" poslije sezone u Fiorentini, ali ni boravak na San Siru nije učinio da on postane gol-mašina kakva je bio u Ajntrahtu i zbog čega ga je Real Madrid platio Nijemcima čak 63 miliona evra u ljeto 2019.

"Pad kakav je doživio Luka Jović se ne viđa često", piše autor u španskom listu, uz osvrt na to da je Jović u sezoni 2018/19 igrao čudesno u Ajntrahtu, da je praktično svaki kontakt sa loptom pretvarao u gol, a da je potom postepeno nestajao. Poslije problematičnih dana u Real Madridu, potom i čestih povreda, Luka ni za sezonu i po u Italiji nije pokazao da će uskoro biti onaj stari. "Sada tiho igra za Milan, gdje nastupa malo i još nije postigao gol. On je dao 27 golova u sezoni 2018/19, a od tada samo 20, ako uzmemo u zbir posljednjih pet sezona", navedeno je.

"Nevjerovatan je 'nestanak' igrača za koga su se borili velikani Evrope. On je u ljeto 2019. postao jedna od najtraženijih devetki, uz dozvolu Kejna, Benzeme, Levandovskog, Luisa Suareza, Kristijana i Mbapea, on je bio jedan od najboljih golgetetera u tom trenutku. Odigrao je tada spektakularnu sezonu sa Ajntrahtom i sve što je dotakao je pretvorio u gol - dao je 27 golova u 48 utakmica, od čega 17 u Bundesligi i 10 u Ligi Evrope. Imao je 21 godina i njegova moć da pogađa doveli su ga u centar pažnje pola Evrope, a posebno je bila upečatljiva borba između Madrida i Barse za njegov potpis. Jović je na kraju obukao bijeli dres, u transferu vrijednom 60 miliona evra".

Real Madrid tada je tražio napadača kojim će zamijeniti Karima Benzemu, ali Jović nije bio dorastao tom zadatku. Posao mu je svakako otežalo i to što je Francuz iz godine u godinu igrao sve bolje, donosio titule, Ligu šampiona...

"Madrid je tada snažno investirao da bi jednom zauvijek okončao problem sa zamijenom Benzeme. Jović je bio izabran, ali nije bio na visini zadatka. Prvo je naišao na 'ubistvenu' verziju Karima Benzeme, koji mu nije dao nikakve opcije. Drugo, nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao. Dva gola su bila njegova dostignuća u prvoj sezoni u Realu, a u drugoj, poslije beznačajne prve, vratio se u Ajntraht na pozajmicu tokom zime".

U svom drugom boravku u Ajntrahtu, Luka je dao samo četiri gola i vratio se u Real Madrid sa nadom da će dolazak Karla Anćelotija posle Zinedina Zidana uticati na to da i njegova minutaža bude veća. Međutim, Luka je odigrao samo 549 minuta, sakupio samo 19 nastupa i dao je jedan gol. Bio je to uvod u sezonu 2022/23, u kojoj je defitivno i zauvijek napustio stadion "Santjago Bernabeu".

"Prerano sam otišao u Real Madrid. Benzema je eksplodirao i zasluženo osvojio Zlatnu loptu. Imao sam peh odmah na startu. Prvo je izbila korona, a onda su me zaustavile neke povrede, ali to je za mene bilo definitivno veliko iskustvo", citirana je u "Marki" Jovićeva izjava poslije selidbe u Fiorentinu.

U dresu Viole on je konačno dobio šansu da igra u kontinutitetu - kao starter ili kao rezreva - i postigao je 13 golova na 50 utakmica. Međutim, Fiorentina nije bila zadovoljna i nije htjela da ponovo krene sa njim u takmičarsku godinu, već ga je pustila besplatno u Milan. "Rosoneri su poslije nekoliko propalih transfera odlučili da se klade na Jovića. Ta opklada nije dobro ispala, jer se Srbin vratio na staro. Rezerva je i nije postigao nijedan gol".

U međuvremenu, Jović je ostao i bez mesta u reprezentaciji Srbije i sve se manje postavlja pitanje da li bi Piksi trebalo da ga pozove, dok Luki po svemu sudeći ističe vrijeme i u aktuelnom timu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC