• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Bordo tim lagano kroz Istočno Sarajevo

Sarajevo je rutinski savladalo Slaviju 4:0 (2:0) u Istočnom Sarajevu u lokalnom derbiju. Navijači "sokolova" na kratko prekinuli utakmicu.

 PREMIJER BiH: Bordo tim lagano kroz Istočno Sarajevo Izvor: MONDO

Tim Jiržija Plišeka u svim segmentima fudbalske igre bio je bolji od Slavije i ostvario drugu gostujuću pobjedu u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je u finišu prvog dijela stekao dvostruku prednost pogocima Nermina Haskića i Vučine Šćepanovića, da bi u 64. minutu ponovo Šćepanović savladao iz jedanaesterca golmana Ratka Dujkovića. Tačku na visoku pobjedu gostiju stavio je Seldin Torlak u samom finišu susreta.

Osim raspoloženih gostujućih fudbalera po velikoj vrućini u srijedu utakmicu su u negativnom smislu obilježili navijači Slavije.

Sokolovi su u 14. minutu utrčali na teren i prekinuli meč poslije verbalnih nacionalističkih prepucavanja sa pristalicama bordo tima i nekoliko bačenih topovskih udara.



Ipak, brzom intervencijom redara i policije, domaći navijači su vraćeni na svoju tribinu, ali su se šovinistička preucavanja nastavila.

"Nož, žica, Srebrenica", "Ratko Mladić", "Srbija", orlio se s jedne, a s druge strane "Ovo je Bosna", i himna BiH...


Arbitar iz Ljubuškog Tomislav Čuić je u dogovoru s delegatom i ostalim zvaničnim osobama odlučio da ipak nastavi susret četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zbog istog incidenta navijača Partizana suspendovan je stadion crno-bijelih u Humskoj, a vidjećemo kakva će reakcija biti od Fudbalskog saveza BiH.

Prekid je više pomogao gostujućim igračima, koji su u 39. minutu stvorili odličnu šansu. Emir Obuća je uposlio Nermina Haskića, koji je sa desetak metara šutirao visoko preko gola Ratka Dujkovića.

Međutim, isti akteri su dva minuta kasnije doveli tim Jiržija Plišeka u vođstvo. Opet je Obuća proigrao Haskića, ali je napadač bordo tima ovaj put pogodio mrežu Slavije - 1:0.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, poslije uigrane kombinacije iz slobodnog udarca, Damir Kojašević je centrirao, a volej uhvatio Vučina Šćepanović, koji je odsjeo u golu Dujkovića - 2:0.

U nastavku su Sarajlije opet dominirale, a kad je mladi Asmir Suljić poput brzog voza prošao po lijevoj strani i s leđa oboren od strane Damira Beširevića, sudija je opravdano pokazao na penal.

Šćepanović je preuzeo odgovornost i drugi put pogodio mrežu svog bivšeg kluba. Lagano je poslao Dujkovića u jednu, a loptu u drugu stranu uz skandiranje takozvanih Hordih zla: "Vučina, Srbine, Horde su uz tebe"!

Seldin Torlak je u 83. minutu bio najviši u skoku i stavio tačku na visoku pobjedu Sarajeva, poslije centaršuta Zorana Beloševića, a gosti su do kraja mogli da postignu i peti gol, ali je Semir Bajraktarević uzdrmao prečku.

Bordo tim je ovim trijumfom, drugim u gostima poslije GOŠK-a (4:1) ozbiljno istakao kandidaturu za najviši plasman ove sezone.

Slavija – Sarajevo 0:4

Stadion u Istočnom Sarajevu. Gledalaca: 2.500. Sudija: Tomisla Čuić. Strijelci: 0:1 Haskić (42), 0:2 Šćepanović (45), 0:3 - Šćepanović (63), 0:4 Torlak (84). Žuti kartoni: Beširević, Nikolić (Slavija), Šćepanović, Adilović, Kojašević (Sarajevo).

SLAVIJA:
Dujković, Beširević, Nikolić, Sadiković, Simić, N. Šešlija (od 64. Perišić), Muminović, Todorović, Pušara, Rašević (od 80. Smajić), Lackanović. Trener: Dragan Bjelica.

SARAJEVO: Adilović, Čomor, Belošević, Dupovac, Torlak, Šćepanović (od 71. Maksumić), Suljić (od 85. Hadžić), Obuća (od 79. H. Handžić), Haskić, Kojašević, Bajraktarević. Trener: Jirži Plišek.

Najefikasnije je bilo u Gradačcu, gdje je Zvijezda pobijedila do danas neporaženi Travnik rezultatom 3:2, a tri boda domaćinu u drugom dijelu donio je Šerif Hasić u 74. minutu.

GOŠK iz Gabele je na svom terenu upisao prvu pobjedu u prvenstvu slavivši nad Leotarom (2:1), kao i zenički Čelik, koji je trijumfom nad sarajevskim Olimpikom (1:0) prepustio "fenjer" gradiškoj Kozari, koja je u mostarskim Vrapčićima izvukla bod protiv Veleža (0:0).

Umalo da najnepopularniji rezultat bude viđen i na Tušnju, gdje je Široki Brijeg bio bolji rival od Slobode, ali je na kraju ostao bez ijednog boda.

U 90. minutu dosuđen je jedanaesterac za Slobodu, a Muamer Zoletić je pogodio mrežu tima sa Pecare - 1:0, koji je upisao prvi poraz.



REZULTATI 4. KOLA

Velež - Kozara 0:0

Čelik - Olimpik 1:0 (0:0)
/Hadžić penal 54/

Slavija - Sarajevo 0:4 (0:2)
/Haskić 41, Šćepanović 45+5, 64, Torlak 83/

GOŠK - Leotar 2:1 (2:0)
/Karić 13, Dudić 25 - Todorović 59/

Zvijezda - Travnik 3:2 (2:2)
/Hamzić penal 13, Ristić 43, Hasić 74 - Ivešić 14, Zatagić penal 16/

Sloboda - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Zoletić penal 90/

Borac - Rudar 3:1 (3:0)
/Kajkut penal 8, Vidaković 25, 45 - Kantar 71 penal/

Željezničar - Zrinjski 3:3 (1:0)
/Bogičević 40, 47, Zeba penal 68 - Džidić 51, Žuržinov 59, Markić 62/

Tabela:
Sarajevo 10, Borac 10, Velež 8, Travnik 7, Široki Brijeg 7, Slavija 6, Sloboda 6, Zrinjski 5, Rudar 4, GOŠK 4, Leotar 4, Olimpik 4, Zvijezda 4, Željezničar 4,  Čelik 3, Kozara 2.

(MONDO, foto: Sportsport, Sarajevo-x)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC