• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Arsenal je, ipak, jak

Preokret Arsenala i pobjeda. U Ligi šampiona ponovo BATE Borisov, ali i prvi put Viktorija Plzen.

 LŠ: Arsenal je, ipak, jak Izvor: MONDO

Golman i napadač Arsenala Vojćeh Šćešnji i Robin van Persi imaju sva prava da sutra odu na stadion "Emirati" u Londonu i zatraže povišicu plate.

Holanđanin je postigao gol, a Poljak odbranio penal protiv Udinezea i omogućili su Arsenalu da nastavi niz učešća u Ligi šampiona.

U Udinama, u revanš meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona bilo je 2:1 za Arsenal. Arsenal živi i bez Gaela Klišija, Seska Fabregasa i Samira Nasrija.

A moglo je da bude drugačije. Jer je Udineze pristikao Arsenal, pogodio stativu u prvom dijelu, potom i poveo lijepim golom Antonija di Natalea.

Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku Arsenala. Najprije je Robin van Persi izjednačio (55. minut), da bi Udineze ponovo imao šansu za kambek. Poslije igranja rukom Tomasa Vermalena u svom šesnaestercu, dosuđen je penal za Udineze, ali je Šćešnji pročitao Di Natalea. Kakva odbrana! Vrijedna 22 miliona evra!

Spektakularna odbrana Šćešnjija ulila je dodatno samopuzdanje ekipi Arsena Vengera. Toliko da je postigla još jedan gol koji je značio Ligu šampiona. Odnosno, kontinuirano učešće u tom takmičenju još od sezone 1997/98.

Bakari Sanja je sjajno izbacio brzog Tija Volkota koji se lako oslobodio Mehdi Benatije i potom rutinski proturio loptu ispod Samira Handanovića.

Arsen Venger je spašen! A na Friuliju na kraju meča aplauzi za obje ekipe...

VIKTORIJA PLZENA!


U Ligi šampiona gledaćemo i francuski Lion, Benfiku, ali i BATE Borisov (drugi put) i debitanta Viktoriju Plzen.

Plzen je tek treći put u nekom evropskom takmičenju i prvi put će igrati u Ligi šampiona! Plzen je na putu do elite prošao Pjunik, Rozenborg i Kopenhagen. Zanimljivo, ovaj klub ima stadion čiji je kapacitet 7.425 mjesta. Naravno, kao domaćin igra u Pragu.

Uspjeh za češki fudbal i klub koji igru bazira na domaćem "know how". Jer, Viktorija Plzen u sastavu ima samo četiri Slovaka. Sve ostalo su Česi.

BATE Borisov ponovo je u Ligi šampiona. Bjeloruski klub je već bio u eliti u sezoni 2008/09. Hrabrom igrom protiv Šturma u Austriji došao je do trijumfa, a strijelac drugog gola bio je Marko Simić.

Jedan od najpopularnijih klubova u Francuskoj - Lion po 12. put u svojoj istoriji plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona.

Poslije pobjede od 3:1 nad Rubinom iz Kazanja, u revanšu je bilo 1:1.

Golman Liona Igo Loris svakako je bio centralna figura revanš meča baraža za plasman u Ligu šampiona. Skinuo je nekoliko "zicera", ali i Lion je imao nekoliko velikih prilika.

Rubin jeste poveo u 77. minutu poslije gužve u šesnaestercu Liona, ali su Francuzi desetak minuta kasnije, preko Bakarija Konea (njegov prvi gol za Lion!), zapečatili prolaz u elitno društvo i ujedno raspršili snove domaćina da će po treći put u Ligu šampiona..

Ekipa Kurbana Berdejeva bila je pod moranjem postizanja dva gola. A Lion je došao da odbrani prednost i da kazni svaku grešku.

Rubin jeste imao više loptu u posjedu, ali bez izglednijih prilika u prvom dijelu utakmice. Lionce nije ni interesovao gol rivala, jer u prvom dijelu nisu uputili nijedan šut ka golu Rubina.

Odlučnije je krenuo domaćin u drugom poluvremenu, ali je Lion bio taj koji je opasnije prijetio. Imali su šanse Kim Kalstrom, potom je i Lisandro bio u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Rižikovim...

Ipak, domaćin je nekako uspio da postigne vodeći gol i imao je 13 minuta da postigne još jedan. Umjesto toga Bakari Kone je tri minuta prije kaja sjajno reagovao glavom poslije kornera koji je izveo Kalstrom.

Benfika je prvo poluvrijeme plela mrežu oko gola Tventea, a u drugom ju je napunila - 3:1. Dvostruki strijelac Aleks Vicel.

REVANŠ UTAKMICE PLEJ-OFA ZA LIGU ŠAMPIONA

SRIJEDA

Rubin - LION 1:1 - prvi meč 1:3
/Načo 77' - Kone 87'/

PLZEN - Kopenhagen 2:1 / prvi meč 3:1
/Bakos 68', Duriš 90' - Bolanos 32'/

Šturm - BATE BORISOV 0:2 - prvi meč 1:1
/Volodko 36', Simić 69'/

BENFIKA - Tvente 3:1 - prvi meč 2:2
/Vicel 46', 66', Luisao 59' - Ruiz 85'/

Udineze - ARSENAL 1:2 - prvi meč 0:1
/Di Natale

UTORAK

GENK - Makabi Haifa 2:1 (2:1) penalima 4:1 /prvi meč 1:2
/Fosen 35, Bufel 41 - Golasa 37/

APOEL - Visla 3:1 (1:0) / prvi meč 0:1
/Pareiko (a.g) 29, Almeida 54, 87 - Vilk 71/

Malme - DINAMO ZAGREB 2:0 / prvi meč 1:4
/Figeredo 69, Janson 86/

Cirih - BAJERN 0:1 (0:1) / prvi meč 0:2
/Gomez 7/

VILJAREAL - Odenze 3:0 (0:0) / prvi meč 0:1
/Rosi 50, 66, Marčena 82/

***Krupnim slovima označeni su timovi koji su se plasirali u Ligu šampiona.

U takmičenje po grupama direktno su otišla 22 tima: branilac titule Barselona, Mančester junajted, Čelsi, Mančester siti, Real Madrid, Valensija, Milan, Inter, Napoli, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Lil, Olimpik Marsej, Zenit, CSKA Moskva, Šahtjor, Ocelul, Porto, Ajaks, TRABZON, Olimpijakos i Bazel.

Plasman u Ligu šampiona kroz kvalifikacije i plej-pf obezbijedili su još Genk, APOEL, Dinamo Zagreb, Bajern, Viljareal, Lion, Benfika, Arsenal, BATE Borisov, Plzen

Žrijeb će biti obavljen u četvrtak u Monaku, a dan kasnije na programu je meč za Superkup Evrope između Barselone i Porta.

Finale Lige šampiona 2011/12 igra se 19. maja na minhenskoj Alijanc areni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC