• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ua za Partizan, bravo za Šamrok!

Kakva bruka srpskog šampiona usred Beograda! Nije se plasirao u Ligu Evrope, gdJe ide srčana ekipa Šamroka iz Republike Irske!

 Ua za Partizan, bravo za Šamrok! Izvor: MONDO

Srpski klupski fudbal je dobio takve šamarčine u četvrtak da će mu obrazi bridjeti dugo, dugo. Tačnije, šamari su počeli još na početku kvalifikacija, jer se nikako ne smije zaboraviti blam Vojvodine protiv Vaduca iz Lihtenštajna.

U četvrtak gorak ukus u ustima. U glavnim ulogama igrači Crvene zvezde i Partizana.

Najprije je Crvena zvezda opletena od Rena (0:4), a onda je srpski šampion, beogradski Partizan, blago, blago rečeno, razočarao svoje navijače i ljubitelje fudbala u Srbiji.

Poslije 1:1 u Dablinu, očekivalo se da Partizan završi posao protiv Šamroka, ekipe koja je imala najslabiji koeficijent od svih koje je mogao da dobije u žrijebu. Svi su poslije žrijeba rekli: "Uh, dobro je - Šamrok".

Ali, realnost je mnogo surova.

Čak i tako limitirana ekipa kakva je, ruku na srce, Šamrok, predstavlja preveliki zalogaj za srpske klubove. Što je još gore - za srpskog šampiona.

Šamrok je pobijedio Partizan u Beogradu 2:1 i napravio je najveći evropski uspjeh u svojoj istoriji!

Partizan je imao inicijativu, napadao, propuštao šanse (prema našoj evidenciji bar 10), a srčana ekipa iz Republike Irske je čekala svoju šansu. I dočekala je!

Partizan je poveo u 35. minutu golom Vladimira Volkova, a Šamrok je izjednačio u 59. minutu strašnim udarcem Salivena sa više od 25 metara!

Istorijski gol za Šamrok postigao je Stiven O'Donel iz penala u 113. minutu!

Odmah se sa tribina zaorilo: "Uprava napolje, uprava napolje!", kao i "Đuriću, odlazi"...Kakva radost igrača Šamroka poslije utakmice! Apsolutno zaslužena! Partizan se obrukao, osramotio...

Poslije utakmice, igrači Partizana dobili su zaslužene povike: "Pi****, pi****". Svi do jednog osim Vladimira Volkova. On je jedini dobio aplauze. Zaslužene.
Partizan je bio veliki favorit pred dvomeče sa Šamrokom. Uostalom, to pokazuju i rezultati dve ekipe u Evropi godinama unazad, čuveni koeficijenti...

Ali, u fudbalu ne pobjeđuju uvijek favoriti na papiru. Pobjedu treba zaslužiti, za nju se boriti.

Ako je negdje i moglo da se razumije (teško, ali dozvoljavamo i tu opciju), to što su se igrači Partizana povukli poslije vođstva od 1:0 u prvom meču, pa su za to bili kažnjeni u finišu utakmice, onda je potpuno neobjašnjivo zašto su to uradili i na svom stadionu, pred svojom publikom!

Partizan je dobro otvorio meč, već u 1. minutu Vladimir Jovančić je mogao da dovede crno-bijele u vođstvo poslije lošeg ispucanja lopte golmana Tomsona. Poklon golmana gostiju, Jovančić nije iskoristio. Šutirao je pored gola.

Nastavili su se napadi Partizana. U 26. minutu veliku šansu imao je Vladimir Volkov, najbolji ili bolje rečeno jedini dobar pojedinac Partizana u ovom meču. Eduardo je glavom spustio loptu na peterac, da bi Volkov u padu zahvatio loptu, koju su već svi na stadionu vidjeli u golu. Osim, golmana Tomsona, koji je vrhovima prstiju sjajno intervenisao i spriječio gol.

U 35. minutu Volkov je postigao vodeći gol za Partizan. Sjajno je zahvatio loptu glavom, poslije kornera Nemanje Tomića i doneo je prednost Partizanu. Valjda je bilo kosmičke pravde u tome što je upravo Volkov dao gol.

Ipak, da Šamrok nije prijetio iz prazne puške pokazali su uvodni minuti nastavka.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme upozorenje Partizanu! Gosti su pogodili stativu. Tejlor je zahvatio loptu glavom sa sedam, osam metara i okrznuo je stativu. Irci su u drugo poluvrijeme ušli još odlučnije i hrabrije.

A Partizan se povukao(!!!) i začuli su se prvi zvižduci navijača kojima je crno-bijela boja na srcu. Nisu čuli zvižduke igrači Partizana ili nisu htjeli da ih čuju. Tek, kazna je brzo stigla.

Šamrok je imao korner, Ivanov je odbio loptu glavom na oko 25 metara od gola, a Saliven je uputio pravu bombu ka golu Ilića - 1:1!

Partizan je tek tada počeo ponovo da igra. U igru je ušao Stefan Babović koji je zamijenio indisponiranog Zvonimira Vukića. Upravo je Babović imao dve stopostotne šanse. Pravo je čudo šta Babović nije iskoristio u 69. minutu. Volkov ga je sjajno proigrao, Babović je mogao odmah da šutira, ali je oklijevao i O'Donel je potom otklonio opasnost.

Imali su crno-bijeli još nekoliko poluprilika, ali je neefikasnost je bila osnovna mana ekipe Aleksandra Stanojevića u ovom meču.

Malo ko je slutio da će se Partizan mučiti, da će meč ući u produžetke. Ali, to se dogodilo.

Prvi produžetak u potpunosti je pripao Partizanu. Odmah je srpski šampion imao šansu da ponovo povede. Babović je odlično izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila stativu, a Saša Ilić je očajno reagovao na odbijenu loptu.

Do kraja tog dijela igre potpuna opsada gola Tomsona, ali ćorci...

I onda šok na stadionu Partizana. Sedam minuta prije "viđenih" penala, Šamrok je poveo! Nemanja Rnić je loše procijenio jednu dubinsku loptu, ispao je iz igre, Kilduf je krenuo sam ka Radiši Iliću, koji odbija loptu, ali tu je bio Karl Šepard. Ilić je bio kratak da uhvati loptu, ne i Šepardovu nogu. Penal, koji je O'Donel pretvorio u gol.

Zanimljivo je da su u akciji za pobjedonosni gol učestvovala trojica igrača koja su u igru ušla u drugom dijelu meča: Kilduf, Šepard i O'Donel.

Do kraja meča, drugi žuti karton za Meda Kamaru.

Umjesto zaključka evo jednog podatka: Šamrok će biti prvi irski tim koji će igrati jednu evropsku utakmicu u decembru poslije 48 godina!

SASTAVI EKIPA:

PARTIZAN: Ilić - Ranković, Rnić, Ivanov, Volkov, Medo, Tomić, Vukić (od 58. minuta Babović), Ilić, Jovančić, Eduardo (od 85. minuta Lazar Marković).

ŠAMROK: Tomson - Saliven, Sivs, Marej, Stivens, Mekejb (od 68. minuta O'Donel), Rajs, Fin, Tarner, Denehi (od 46. minuta Šepard), Tvig (od 102. minuta Kilduf).

(P. Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC