• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTAMPA: Bruka, očaj, jad...

Sve kritike i negativni epiteti koji su osvanuli u dnevnim novinama, djeluju blago u odnosu na ono što su navijačima u četvrtak priredili Partizan i Zvezda.

 ŠTAMPA: Bruka, očaj, jad... Izvor: MONDO

Rijetke su sezone u kojima su oba naša najveća kluba doživjela ovakav "raspad" u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Obično je bar jedan od njih (prethodne tri godine Partizan) uspijevao da prođe u grupnu fazu i tako pruži navijačima iluziju neke veličine i značaja, u okvirima širim od JSL livada.

Međutim, ovog ljeta su Ren, Šamrok i - ne zaboravimo - Vaduc, pokazali srpskom klupskom fudbalu gdje mu je mjesto.

Pala je šamarčina od koje zvoni u ušima. Šljaga za otrežnjenje ljudi u upravama, trenera, igrača, navijača... konačno i novinara, koji kao svakodnevni "most" između klubova i javnosti takođe snose dio odgovornosti.

U petak više ni dnevna štampa nije imala kud - obrušila se na "vječite rivale", pa su se parole optimizma na dan utakmice pretvorile u riječi kritike, negdje čak i na granici uvreda.

Na naslovnoj strani "Sportskog žurnala" piše "Bruka!", objavljeni su komentari urednika pod naslovima "Bride obrazi" i "Raspad Partizana po svim šavovima", a citirana izjava trenera Aleksandra Stanojevića: "Nisam samo ja kriv".

"Sramota! Skandal epohalnih razmjera... Crni dani za crno-bijele", neke su od konstatacija u izvještaju sa utakmice.

Poraz Crvene zvezde za "Žurnal" očigledno nije bio nikakvo iznenađenje, s obzirom na naslov "Ren ljut za Zvezdu" i jednostavan zaključak iznesen u izvještaju - da je optimizam koji je danima provijavao sa Marakane bio bez pokrića.

"Čelnicima Zvezde preostaje da razmotre da li sa ovim kadrom i dosadašnjom politikom klub svijetle tradicije može da ostvari ciljeve, čak i na srpskoj sceni", stoji na kraju teksta.

Dnevni list "Sport" ima zajednički naslov "Sram vas bilo", ispod toga piše "Očajnici", posvećeno ekipi Partizana, a ispod toga "Jadnici", posvećeno crveno-belima.

Rukovodstvu i stručnim štabovima u komentaru je poručeno da "ostave ključ na portirnici i zajedno na neko vreme zaborave fudbal".

Izveštaj iz Humske naslovljen je "Crno-bijela sramota", a iz Rena "Jaki na riječima, slabi za Evropu".

I novine koje nisu specijalizovane za sport takođe su na svojim naslovnicama pronašle mjesto za debakl beogradskih klubova.

"Smješna strana fudbala" (ALO!), "Konobari ponizili Partizan, Ren razbio Zvezdu" (Press), "Zvezda jad, Partizan čemer" (Blic), "Putuj, Evropo" (Danas), "Evro-krah vječitih" (Večernje novosti), "Idite, bre, na njivu, pa igrajte fudbal" (Kurir).

Dok čekamo reakcije klubova, "okrenućemo se domaćem prvenstvu", kako vole da izjave naši igrači u sličnim prilikama.

Uz obavezan dodatak - "šta je, tu je, idemo dalje". Kuda dalje?

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC