• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2012: Teško breme na Pižonu i "orlovima"

Selektor Srbije za kvalifikacione mečeve protiv Severne Irske i Farskih ostrva računa na čak 24 fudbalera.

 EURO 2012: Teško breme na Pižonu i "orlovima" Izvor: MONDO

Vladimir Petrović u petak je saopštio imena kandidata za prelomne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012, koje "orlovi" igraju 2. septembra u Belfastu, odnosno 6. septembra u Beogradu, na stadionu Partizana.

SPISAK

GOLMANI: Jorgačević (Gent), Kahriman (Tavrija), Šaranov (Makabi Haifa).

ODBRANA: Ivanović (Čelsi), Tomović (Leće), Vilotić (Crvena zvezda), Biševac (Pari sen Žermen), Subotić (Dortmund), Kolarov (Mančester siti), Duško Tošić (Crvena zvezda), Rajković (Hamburg).

SREDNJI RED: Stanković (Inter), Kuzmanović (Štutgart), Petrović (Blekburn), Fejsa (Olimpijakos), Ninković (Dinamo Kijev), Tomić (Partizan), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Ljajić (Fiorentina), Sulejmani (Ajaks), Jovanović (Anderleht).

NAPAD: Pantelić (Olimpijakos), Damjanović (Borac), Despotović (Urava Red Dajmonds).

Poslije bruke srpskih klubova u Evropi, fudbalska reprezentacija Srbije sada ima još teži zadatak - da povrati poljuljano povjerenje i zadrži kakve-takve šanse da se plasira na EP u Poljskoj i Ukrajini.

Naizgled, nešto lakši rivali, kao što su Sjeverna Irska i Farska Ostrva, ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem za "orlove".

Ali, s obzirom na to da se reprezentacija do sada već okliznula na nekoliko "kora od banana" - o srpskim klubovima da ne pričamo - svaki protivnik zaslužuje maksimalni respekt i ozbiljnu pripremu.

Kao što je i najavio prije izvjesnog vremena, selektor Vladimir Petrović Pižon je za narednu akciju pozvao provjerene snage. Problem je što, zbog povreda, u timu neće biti najvažnijih - Nemanje Vidića i Miloša Krasića.

Selektor je, ipak, optimista i kaže da ima zamjene za pomenutu dvojicu asova.

Iznenađenje je što se na spisku nalaze dvojica fudbalera odbrane Crvene zvezde (Vilotić i Tošić), koja je protiv Rena primila šest golova, a tu je i Nemanja Tomić iz Partizana, čiji klub nije mogao da pobijedi šampiona Republike Irske.

"Imali smo tri prijateljske utakmice i provjerio sam sve igrače koje sam želio. Vidio sam na koga mogu da računam, ti igrači su tu", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Selektor je rekao da će obje utakmice biti teške, pogotovo ona u Belfastu, izrazivši nadu da njegova ekipa neće podleći punom stadionu i atmosferi.

"Ako ne podlegnemo, vjerujem da ćemo uspjeti", rekao je Pižon.

Upitan da li smatra da će kvalifikacije za "orlove" biti gotove ako u septembru ne osvoje svih šest bodova, Petrović je izgovorio odlučno - ne!

"Ne mislim da će to biti kraj. Naravno, nadam se pobjedi nad Farskim Ostrvima, a ako uz to bude neriješeno protiv Iraca, još ćemo imati šanse da osvojimo drugo mjesto. Mislim da će utakmica sa Slovenijom sve da odluči".

Objasnio je Petrović i to što je vratio Fejsu i Tomića u reprezentaciju.

"Oni pokazuju napredak iz utakmice u utakmicu i perspektiva su nacionalnog tima. Gledao sam Fejsu u Olimpijakosu, igra odlično i na njega najozbiljnije računam. Naravno, računam i na Tomića, ali je na njegovoj poziciji velika konkurencija".

Eliminacija Partizana i Crvene zvezde iz Lige Evrope, naravno, bila je nezaobilazna tema konferencije na Terazijama 9, kao i pitanje da li je sada pritisak na "orlovima" veći.

"Kao i svakom Srbinu, ovo mi je teško palo. Bolje bi bilo da su oba kluba ostala da igraju u Evropi, da ih vidimo na djelu... Sada je na reprezentaciji da napravi dobar rezultat i nadam se da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo na EP".

Okupljanje je zakazano za ponedjeljak u Staroj Pazovi.

(P. Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC