• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaviji dva meča bez publike i 8.000 KM kazne

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredila je kaznu Slaviji za ispade navijača u meču sa Sarajevom.

 Slaviji dva meča bez publike i 8.000 KM kazne Izvor: MONDO

Iako se Slavija oglasila saopštenjem u petak povodom incidenata na utakmici sa "bordo" timom u kojem osuđuje ispade navijača, Disciplinska komisija FS BiH je popodne odredila sankcije.

"Disciplinci" su zbog nacionalističkog navijanja "sokolova", ali i loše organizacije odnosno ulaska navijača na teren, kaznili klub iz Istočnog Sarajeva sa dvije utakmice igranja bez prisustva publike, te novčano u iznosu od 8.000 konvertibilnih maraka.

Po hiljadarku će na račun FS BiH morati da iskrcaju i krajiški rivali Borac i Rudar jer su se navijači oba tim međusobno gađali kamenicama.

Takođe, kažnjen je i sad već bivši trener Čelika Boris Gavran sa dva meča zbog crvenog kartona protiv Slavije, dok će Željezničar biti kraći za 2.000 KM zbog baklji i slomljenih 25 stolica na "Piroti" protiv Travnika.

Zrinjski je kažnjen sa 4.000 KM zbog loše organizacije susreta protiv sarajevskog Olimpika kada su navijači takođe ulazili na teren stadiona Pod Bijelim brijegom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC