• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa osvojila i Superkup Evrope

Barselona osvojila Superkup Evrope trijumfom nad Portom 2:0. Prvi gol dao je Lionel Mesi u 39. minutu, a drugi Sesk Fabregas u 88.

 Barsa osvojila i Superkup Evrope Izvor: MONDO

Sezona gotovo da nije ni počela, a Barselona je već osvojila dva trofeja. Poslije Superkupa Španije, na Nou Kamp je stigao i pehar namijenjen osvajaču Superkupa Evrope.

Šampion Evrope savladao je pobednika Lige Evrope, Porto, na stadionu Luj II u Monaku - 2:0 (0:0).

Golove vredne trofeja postigli su Lionel Mesi u 39. minutu i Sesk Fabregas u 88.

Guarin je napravio kardinalnu grešku posle koje je tim Pepa Gvardiole stigao do vođstva. Želio je da vrati loptu saigraču, umjesto toga, asistirao je Mesiju. Argentinac je predriblao golmana Heltona, otišao iskosa sa lijeve strane od gola, ali ne dovoljno iskosa da ne bi pogodio mrežu - 1:0.

Konačan rezultat postavio je Fabregas samo osam minuta pošto je ušao u igru. Mesi mu je poslao teledirigovanu asistenciju, doskorašnji kapiten Arsenala je izbegao ofsajd zamku, uletio sam pred Heltona, primio loptu na grudi i zakucao je u mrežu.

Tako je katalonski klub pod vođstvom Pepa Gvardiole osvojio 12. trofej čime je 40-godišnji stručnjak "pretekao" legendarnog Johana Krojfa i osamio se na vrhu "vječne liste" Barselone.

Porto je dugo odolijevao katalonskoj mašini. Čvrsto su igrali izabranici trenera Vitora Pereire, ako se izuzme kiks odbrane već u desetom minutu poslije koga je lob Pedra završio preko gola. Međutim, Portugalci su morali da potpišu kapitulaciju posle druge velike greške, jer Mesi je bio nemilosrdni "dželat".

Na početku drugog poluvremena Porto je zapretio nekoliko puta, ali uglavnom sa distance. Ipak, bez doskorašnjeg vođe navale Radamela Falkaoa, koji je prešao u madridski Atletiko, špic portugalskog šampiona uopšte nije oštar.

Barsa je kontrolisala igru, mogla pobedu da učini i ubjedljivijom, ali se zadovoljila sa 2:0.

Porto je utakmicu završio sa dvojicom igrača manje, jer su u finišu zbog oštrih startova druge žute kartone dobili Rolando i Guarin.

Tako je Barselona u (rekordnom) osmom učešću u Superkupu Evrope osvojila četvrti trofej i sada je na samo korak od lidera u toj kategoriji, Milana.

Porto je ostao na jednom trijufmu u četvrtom učešću.



Barselona - Porto 2:0 (1:0)

STRIJELCI: 1:0 - Mesi u 39, 2:0 - Fabregas u 88. minutu.

BARSELONA: Viktor Valdez - Dani Alveš, Maskerano, Abidal, Adrijano (od 63. Buskets) - Ćavi, Keita, Inijesta - Pedro (od 80. Fabregas), Mesi, Vilja (od 61. Aleksis Sančez).

PORTO: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fusile - Gurain, Souza (od 77. Fernando), Mutinjo - Hulk, Kleber (od 77. Beluski), Rodrigez (od 69. Varela).

ŽUTI KARTONI: Inijesta (Barselona), Guarin, Kristijan Rodrigez, Rolando. CRVENI KARTON: Rolando u 86, Guarin u 90. minutu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC