• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi se opet izvukao

Norič bio nadomak osvajanja boda na Stamford brižu, ali izgubio čak 1:3. Povrijedio se Drogba, igralo se 101 minut.

 PREMIJER: Čelsi se opet izvukao Izvor: MONDO

Čelsi se i dalje muči. Poslije samo boda osvojenog u Stouku, "plavci" su zabilježili drugu uzastopnu pobjedu - obje na Stamford bridžu pogocima u finišu utakmica. Posle VBA (2:1), "pao" je i Norič, na kraju ubedljivo - 3:1 (1:0).

Jer, Lampard je u 82. minutu iz penala donio vođstvo domaćinu od 2:1, a debitant Mata je stavio tačku u 101. minutu - 3:1. Utakmica je produžena 11 minuta, jer se sredinom drugog poluvremena dugo ukazivala pomoć teško povrijeđenom Drogbi.

On se sudario sa golmanom Noriča Rudijem, pao i ostao nepomičan da leži. Sa terena je iznesen fiksiran u kadici, sa maskom za disanje.

Kada je Bosingva opalio iz daljine i bio precizan već u šestom minutu, činilo se da će tim Andrea Viljaša Boaša konačno imati lak posao.

Međutim, povratnik u Premijer ligu je izjednačio u 63. minutu. Golman Čelsija Ilario i Ivanović su se sudarili, lopta je došla do Holta, koji je poslao u praznu mrežu - 1:1.

Ipak, da će bodovi ostati na Stamford bridžu nagovijestio je Lampard. Prethodno je golman Rudi napravio prekršaj nad Ramirešom zbog čega je isključen.

Branislav Ivanović je na poziciji štopera odigrao cijeli meč, a osim pojačanja iz Valensije, prvi nastup za Čelsi u finišu je zabilježio i novajlija iz Anderlehta, Lukaku.

Liverpul se razgoropadio. Trijumf na gostovanju Arsenalu dao je krila "crvenima", pa su savladali Bolton, deseti put uzastopno u prvenstvu na Enfildu - 3:1 (1:0).

Ofanziva tima Kenija Dagliša urodila je plodom već u 15. minutu kada se u strijelce upisao Henderson. U uvodu drugog poluvremena domaćin je dokusurio protivnika. Adam je asistirao Škrtelu za 2:0 u 52, a već u sljedećem minutu i sam je pogodio cilj - 3:0.

Neuspjeh Boltona ublažio je Klasnić u 92. minutu svojim trećim golom u sezoni.

Liverpul ima sedam bodova i prenoćiće na vrhu tabele, zajedno sa Čelsijem, a priliku da ih prestignu imaće ekipe iz Mančestera, koje imaju po šest, ali će tek igrati mečeve trećeg kola.


Radosav Petrović je ponovo počeo na klupi, ali je u dresu Blekburna zaigrao već od 35. minuta. Međutim, nije mogao da pomogne ekipi makar da izbjegne treći poraz. Everton je poslije šokantnog poraza od Kvins park rendžersa trijumfovao na Ivud parku i upisao prve bodove i to golom Artete u 92. minutu iz penala.

Bila je to odgovarajuća kazna za Blekburn koji je imao dva penala ali oba su ostala neiskorištena. Tragičari su bili Hole i Formica.

Vigan je skupio pet bodova pošto je bio bolji od Kvins park rendžersa, a oba gola postigao je Argentinac Franko Di Santo - 2:0.

I dok igraju u sistemu toplo-hladno, "rendžeri" se pojačavaju u finišu prelaznog roka. Poslije Džoija Bartona iz Njukasla, KPR je kupio i defanzivca Luka Janga iz Aston Vile.

Desni bek reprezentacije Engleske potpisao je trogodišnji ugovor.

"Desiće se velike stvari u ovom klubu i ja sam stvarno zadovoljan što sam deo toga", rekao je 32-godišnji Jang.

Bez golova završene su dve utakmice, između Aston Vile i Vulvsa, kao i Svonsija i Sanderlenda. Nenad Milijaš je duel na Vila parku odgledao sa klupe.

Rezultati i parovi trećeg kola:

Aston Vila - Vulvs 0:0

Vigan - Kvins park rendžers 2:0 (1:0)
/Di Santo 41, 66/

Blekburn - Everton 0:1 (0:0)
/Arteta 90+2/

Čelsi - Norič 3:1 (1:0)
/Bosingva 6, Lampard pen 82, Mata 90+11 - Holt 63/

Svonsi - Sanderlend 0:0

Liverpul - Bolton 3:1 (1:0)
/Henderson 15, Škrtel 52, Adam 53 - Klasnić 90+2/

Nedjelja

Njukasl - Fulam 14,00
Totenhem - Mančester siti 14,30
VBA - Stouk 16,00
Mančester junajted - Arsenal 17,00

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC