• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIH: Goleada Kozare, Sarajevu derbi

Kozara ispratila Slaviju iz Gradiške sa pola tuceta golova u mreži – 6:2. Sarajevo u derbiju savladalo Čelik - 4:2.

 BIH: Goleada Kozare, Sarajevu derbi Izvor: MONDO

Fudbaleri Kozare nisu postigli gol u prva četiri kola Premijer lige BiH, a onda su u petom eksplodirali. Ekipa Vinka Marinovića sa više nego ubjedljivih 6:2 deklasirala je Slaviju u meču 5. kola Premijer lige BiH.

Da će ovo biti loš dan za goste iz Istočnog Sarajeva nagovijestio je Marko Basara golom već u prvom minutu meča. Gosti su međutim uspjeli da izjednače sa bijele tačke u 24. minutu, a sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

Kola su za Slaviju krenula nizbrdo kada je Simić u 50. minutu zaradio crveni karton, poslije čega se igra i postavka Slavije na terenu u potpunosti raspala.

To su domaći fudbaleri iskoristili i u 58. Minutu ponovo došli u vođstvo golom Mujića. Samo tri minute kasnije bilo je već 3:1, poslije pogotka Spasojevića, a na 4:1 u 66. minutu povisio je Kojić. Isti igrač pogodio je sa bijele tačke za 5:1, a nakon što je isključen i Nikolić kod gostiju
Kozara je postigla i šesti pogodak, strijelac je bio Malbašić, a asistent odlični Kojić.

Gosti iz Istočnog Sarajeva golom u 90. minutu za konačnih 6:2 teško das u ikoga obradovali, osim možda strasnih kladioničara koji su igrali na ukupan zbir golova.

Sarajevo je u subotnjem derbiju uz mnogo muke savladalo Čelik 4:2.

Ekipa Jiržija Plišeka da puta je vodila, gosti iz Zenice dva puta su stizali do izjednačenja, da bi na kraju sami sebi presudili, autogolom Šišića deset minuta prije kraja utakmice, a zatim primili još jedan pogodak za konačnih 4:2.

Sarajevo je povelo u 6. Minuti sa bijele tačke, Kojašević je bio siguran realizator nakon što je Isaković u svom šesnaestercu igrao rukom.

Zeničani su izjednačili preko Hadžića u 18. minutu, a vođstvo bordo timu prije odlaska na odmor donio je Obuća. Moglo je Sarajevo do gola i nekoliko trenutaka ranije, ali lopta se nakon šuta Šećepanovića odbila od stative.

Čelik je uspio ponovo da vrati stvari na nulu u 69. minutu kada je Kapetan zatresao mrežu domaćina poslije centaršuta Hadžića. Strijelac izjednačujućeg pogotka ušao je u igru samo minut ranije.

I pored gola njihovog tima, oko 200 navijača Čelika, popularnih “Robijaša” skandiralo je “Uprava napolje…”

Deset minuta prije kraja fudbaler Čelika Šišić poslao je loptu u svoju mrežu i to je bio kraj nadanja gostujuće ekipe da mogu bar do boda. Do kraja utakmice Kojašević je svojim drugim golom stavio tačku na i.


Velež je golom Bajrića odnio sva tri boda sa stadiona Police u Trebinju. Igrao se 54. Minut kada je bivši igrač Željezničara postigao gol za pobjedu nad Leotarom i proboj Veleža na prvo mjesto na tabeli, bar dok se ne odigraju preostale utakmice petog kola.

Rezultati 5. Kola Premijer lige BiH:

Kozara – Slavija 6:2
Leotar – Velež 0:1
Sarajevo – Čelik 4:2

U nedjelju:

Široki B. – GOŠK
Travnik – Borac
Rudar – Sloboda
Zrinjski – Zvijezda
Olimpik - Željezničar

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC