• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Đurić: Grobari, ugledajte se na Delije

Dva dana poslije šokantne eliminacije Partizana iz Evrope, obratio se njegov predsjednik. "Hladne glave ćemo sve analizirati", rekao je Đurić.

 Dragan Đurić: Grobari, ugledajte se na Delije Izvor: MONDO

Šok koji se u četvrtak dogodio u Humskoj, poslije eliminacije Partizana od poluprofesionalaca iz Irske - ekipe Šamroka - nije donio potrese. Bar ne vidljive.

Ali, da je svima neprijatno - jeste. Da će biti kazni - biće ih. Ostavki neće biti. Bar za sada.

"Potrešen sam porazom i neću dozvoliti da Partizan padne na grane na koje je pao u četvrtak. To se nije smjelo dozvoliti, ali je u sportu sve moguće. Hladne glave i mudrim potezima pokušaćemo da riješimo problem i da već sutra ili u utorak na sastanku Upravnog odbora donesemo duboku i sažetu analizu. Ništa se neće rješavati preko noći. Cilj je i dalje peta titula", rekao je predsjednik Partizana Dragan Đurić na vanrednoj konferenciji za novinare u nedjelju.

On je naveo da u Partizanu i pored svega vlada apsolutno jedinstvo, ali da je primjetio da su se pojedinci, uljuljkani uspjesima u posljednje četiri godine, uspavali.

"Pratim sve, i te kako sam budan. Kada sam dolazio u Partizan prihvatio sam obavezu da od njega napravim moderan i stabilan klub kakav još nije postojao na ovim prostorima. Međutim, ima uspavanih, ali vjerujte mi biće probuđeni. Neću trpiti spavalice, sujetne i ljude koji misle samo na sebe", naglasio je prvi čovjek srpskog šampiona.

Beogradski mediji danas su objavili da igrače i članove stručnog štaba očekuje kresanje plata i do 20 odsto. Đurić je potvrdio da će kazni da bude, ali nije rekao kolike će one biti. Samo je naveo da će biti izrečene prema klupskom pavilniku.

"Ne slažem se da svi budu kažnjeni isto. Moram da pohvalim mlade igrače Markovića, Ninkovića, Aksentijevića... koji imaju stipendijske ugovore. Predložiću da se njima poveća ugovor. Pohvalio bih i Volkova, koji je bio jedan od najpozitivnijih momaka protiv Šamroka".



Predsjednik Partizana iznio je pomalo šokantnu rečenicu nakon što su ga novinari pitali kako komentariše to što su navijači crno-bijelih poslije bruke u četvrtak u plej-ofu za Ligu Evrope tražili i njegovu ostavku.

"Meni je jako žao što navijači imaju malo želje za strpljenjem", rekao je Đurić i potom uporedio navijače Partizana sa navijačima "vječitog rivala".

"Moram da kažem da je Crvena zvezda u posljednje četiri godine osvojila samo jedan trofej - u kupu, a da njihovi navijači nisu reagovali kao Partizanovi u četvrtak. Mislim da to nisu pravi navijači, već samo jedna grupica. Ipak, i za navijače Partizana je bio šok to što se dogodilo", dodao je Đurić.

Prema Đurićevim riječima, predsjednik i Upravni odbor su uoči sezone učinili sve što je bilo do njih i u opisu njihovog posla.

"Mislim da nam neuspjeh pada teže jer smo takmičenje u Evropi dočekali sa velikim ambicijama. Nismo štedili, potrošli smo 3,2 miliona evra na pojačanja, a kada se tome doda i procenat koji ide pojedinim klubovima, cifra prelazi četiri miliona. Imamo najbolje uslove za rad, pripreme i za sve što je potrebno za normalan rad u klubu. Teleoptik je jedan od najboljih i najmodernih sportskih centara u Evropi", rekao je Đurić, koji je više puta u toku konferencije naglasio da se u Humskoj tačno zna koji je čiji posao i da se predsjednik i članovi Upravnog odbora ne miješaju u rad struke.

"Vidim da mediji pišu da se miješamo u posao struke. Selekciju vrše trener i momci koji vode sportski dio priče. Nijedan igrač nije mogao da dođe bez njihove saglasnosti. Mi smo tu da obezbijedimo sredstva", objasnio je Đurić.

"Dok sam ja u Partizanu niko neće moći da se miješa treneru u posao. Ja to nikada nisam radio i to možete da provjerite".

Đurić je, ipak, priznao da je zajedno sa Albertom Nađom učestvovao u dovođenju Vladimira Volkova, za koga je mislio da je stranac i da "nije ni znao da je naše dijete".

Čelnik "parnog valjka" kaže da su se igrači dovodili i prodavali planski i da će tako ostati.

"Nijedna uprava nije odbila više ponuda od nas. U ovom trenutku imamo na stolu ponudu za Kamaru. Odbićemo i nju. Za tri godine nijedan igrač nije prodat bez saglasnosti struke, tako je bilo i sa Raćom (Petrovićem), Savićem, Fejsom... Sve smo studiozno planirali, a tako smo i dovodili igrače. Ali, morate da shvatite da fudbalski klub izdržava sportsko društvo i pomaže svim klubovima. Budžet mora da se puni 60 odsto od prodaje igrača".

Đurić se nije složio da je prodaja Stefana Savića pred početak sezone uticala na to da Partizan već u avgustu završi igranje u Evropi.

"Koliko sam mogao da primjetim, problem nije bio u odbrani već u napadačima. Oni su imali mnogo prilika koje nisu iskoristili", rekao je Đurić i novinare upoznao da je slučaj "Anderson" u proceduri i da komisija ispituje kako je Partizan mogao da dovede povrijeđenog igrača, odnosno kako je Brazilac prošao ljekarske preglede.

Da se u Partizanu ništa ne rješava preko noći, potvrđuju riječi Đurića da i dalje ima povjerenje u trenera Aleksandra Stanojevića. "Da nemam povjerenje, on danas ne bi vodio utakmicu protiv OFK Beograda", istakao je predsjednik crno-bijelih i dodao da nije vrijeme da se priča i o njegovom odlasku iz kluba, koji je nedavno najavio.

"Nije trenutak da pričam o tome, klub je u teškom stanju".

Đurić nije sačekao kraj meča protiv Šamroka. Napustio je stadion nekoliko minuta prije kraja, ali je uz ekipu isto veče bio na Teleoptiku.

PARTIZAN POSLUJE U PLUSU

Nezaobilazna tema je poslovanje kluba. Đurić sa ponosom ističe da je za tri godine od njegovog dolaska Partizan stao na noge, da su vraćeni svi dugovi i da klub posluje u plus.

"Kada sam došao u Partizan zatekao sam dug od 15,8 miliona evra. Klub je bio u vrlo lošem stanju", počeo je Đurić, a zatim opisao trenutno stanje na Partizanovim računima.

"Na kraju prošle godine, 31. decembra, klub je bio 600.000 evra u plus. Trenutno postoje dvije rate od 250.000 evra koje moramo da vratimo banci, ali tvrdim da će sve biti isplaćeno, kao što su isplaćene sve plate i obaveze prema zaposlenima u klubu. Budžet za plate igrača, bez fiksnih troškova je 3,2 miliona evra. Nećemo više uzimati kredit, jer imamo prihode od sponzora i potraživanja od nekih igrča koje smo prodali. I na kraju ove godine bićemo u plusu".

Đurić je javnost upoznao da Partizan svakog mjeseca za normalno funkcionisanje mora da obezbijedi između 800 i 900 hiljada evra. Kao i da je osam od devet miliona evra zaređenih od ulaska u Ligu šampiona potrošeno na plate igračima.

Crno-bijeli već godinama nemaju generalnog sponzora. Bili su na dobrom putu da i ovaj problem riješe, ali se onda dogodio poraz od Šamrok Roversa. Sada je sve dovedeno u pitanje.

"Nisam išao u Irsku jer sam pregovarao sa jednim vrlo jakim sponzorom, najjačim koji se pojavio na ovim prostorima. Nažalost, jedan od uslova bio je da Partizan igra u Evropi, ako ne može u Ligi šampiona, onda makar u Ligu Evrope. Vidjećemo šta će da bude i da li će da pristanu poslije neuspjeha. Inače, mi svakog mjeseca dobijamo od sponzorskog pula 250.000 evra".

Predsjednik Partizana rekao je na kraju da prihvata javne kritike, ali ne i vulgarne, koje se, kako je naveo, pojavljuju u pojedinim medijima. On je protiv istih najavio tužbe.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC