• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Mančester - London 13:3!

Kakav dan za grad Mančester! Kakva tuga za grad London! Junajted je deklasirao Arsenal (8:2), a Siti Totenhem (5:1). Četiri gola Edina Džeke.

 PREMIJER: Mančester - London 13:3! Izvor: MONDO

Dva kluba iz Mančestera zabilježila su više nego ubjedljive pobjede nad dva kluba iz Londona u utakmicama nedjeljnog programa 3. kola Premijer lige.

Poigravanje, igranje, fudbalski vicevi, golovi...Kako sve izgleda jednostavno kada gledate Vejna Runija, Ešlija Janga, Samira Nasrija, Serhija Aguera, Edina Džeku...

Edin Džeko je dao čak četiri gola za Siti u pobjedi od 5:1 nad Totenhemom u Londonu, Vejn Runi je postigao dva identična gola iz "slobodnjaka" protiv Arsenala...

Da li će ovo biti sezona u kojem će o tituli odlučivati najveći rivali iz Mančestera?



MANČESTER JUNAJTED - ARSENAL 8:2

Bio je to duel golobradih mančesterovaca i golobradih arsenalovaca, poslije kojeg su arsenalovcima bili crveni obrazi i nosići, oči pune suza.

Vrtio je glavom Arsen Venger sa kiselim izrazom lica, dok je gledao kako njegovi klinci dobijaju fudbalsku lekciju izabranika ser Aleksa Fergusona.

Arsenal je pao poslije velikih grešaka, neiskorišćenog penala...Lako je sada reći šta bi bilo da je Robin van Persi kod 0:1 iskoristio penal. Nije dao gol i sada je sve istorija. Istorija koju će se navijači Junajteda vrlo rado sjećati.

Počelo je sve u 22. minutu. Anderson je podbo loptu, ona je pala na pet metara od gola Vojćeha Šćešnjija, oklijevalo je nekoliko igrača Arsenala, a Dani Velbek je glavom ćušnuo loptu u mrežu.

Imao je Arsenal priliku da se se brzo vrati u meč. Međutim, Robin van Persi je očajno izveo jedanaesterac, Dejvid de Gea je odlično odbranio i ulio samopouzdanje svojoj ekipi.

Krenula je mašina Mančester junajteda. Sjajan gol Ešlija Janga u 28. minutu (sa ivice šesnaesterca u drugi gornji ugao Arsenalovog gola), bio je uvod za prvu od dvije majstorije Vejna Runija. U 41. minutu izveo je slobodan udarac i postigao strašan gol, a onda uradio copy/paste u 64. minutu.

Igrarije Junajteda nastavljene su i poslije tih efektnih golova. Runi je osim dva sjajna gola, realizovao i penal, a prije toga je imao fenomenalnu asistenciju, koju je u gol pretvorio Nani. U strijelce se upisao i Ji Sun-Park.

Za kraj. Igrao se posljednji minut, Ešli Jang je bio na svojoj poziciji. Htio je da pokaže Runiju da i on može da ponovi šut iz kojeg je u prvom poluvremenu dao gol. I uspio je.

8:2!

Malo je reći debakl Arsenala.

Mančester siti protutnjao je kroz dio Londona, koji bodri "pijevce" - 5:1 i to zahvaljujući najviše četvorostrostrukom strijelcu Edinu Džeki.

Bosanskohercegovački napadač, koji igra u životnoj formi, pogađao je mrežu Totenhema u 34, 41, 54, i 90. minutu, Serhio Aguero je u 60. bio strijelac četvrtog gola, da bi Junes Kabul osam minuta kasnije, postigao počasni pogodak za domaćina.

"Easy, easy" (u fazonu ovdašnjih navijača: "Biće teško, biće 0:2 ili lagano, lagano"), zezali su navijači Mančester sitija pristalice Totenhema na njihovom Vajt hart lejnu, poslije ubjedljive igre i pobjede u 3. kolu Premijer lige.

Mančester siti je pokazao svu moć u Londonu - 5:1, četiri gola Edina Džeka, sjajna saradnja sa Samirom Nasrijem i Serhiom Aguerom, koji je dao jedan pogodak.

Nezadovoljni Luka Modrić, koji nije otišao u Čelsi (da budemo precizni: još nije otišao, jer su "plavci" dali novu ponudu za njega od 45 miliona funti), vratio se u ekipu Totenhema, ali malo šta je mogao da učini za svoju ekipu.

Srednji red Mančester sitija potpuno je nadigrao, pretrčao, nadmudrio tu liniju tima Totenhema i tu je bio ključ visoke pobjede "građana". Uz, naravno, razgoropađenog Edina Džeku i razigranog Samira Nasrija, koji je tek prije dva dana došao iz Arsenala.

Nasri, Aguero i Džeko plesali su na Vajt hart lejnu. Nasri je dva puta asistirao napadaču iz Bosne i Hercegovine, a jedna od ljepših na meču bila je akcija kod prvog gola Sitija.

Nasri i Aguero su razmijenili duple pasove, i onda briljantna lopta za Džeku, koji je izbjegao start Junasa Kabula i pogodio mrežu Totenhema.

U završnici meča, Totenhem je uspio da postigne počasni gol (Kabul poslije kornera Rafaela van der Varta), a u posljednjih 15 minuta meča na terenu je, u dresu Mančester sitija, igrao crnogorski reprezentativac Stefan Savić.

I kad su domaćini jadva čekali kraj, bljesnula je ljevica Džeke, koji je odsjela u gornjem desnom uglu gola Breda Fridela, koji je uprkos primljenoj "petardi", bio jedan od boljih u timu Herija Rednapa.

Treća pobjeda Mančester sitija iz isto toliko mečeva i najava da bi ovo mogla da bude sezona ekipe Roberta Manćinija.

Džeko je već postigao sedam golova ove sezone, a šesti u Premijer ligi nakon tri kola što će svakako obradovati selektora BiH Safeta Sušića, čiji tim u petak igra ključnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije u Minsku.

Dobar start i za Njukasl. Treća utakmica i druga pobjeda. Na Sent Džejms parku pobijeđen je Fulam 2:1, a junak meča za crno-bijele bio je Lion Best, dvostruki strijelac.

REZULTATI 3. KOLA:

Njukasl - Fulam 2:1 (0:0)
/Best 48', 66' - Demsi 88'/

Totenhem - Mančester siti 1:5 (0:2)
/Kabul 68' - Džeko 34', 41', 55', 90+3', Aguero 60'/

VBA - Stouk 0:1 (0:0)
/Šoton 90'/

Mančester junajted - Arsenal 8:2 (3:1)
/Velbek 22', Jang 28' i 90', Runi 41, 64', 82'p, Nani 67', Park 70' - Volkot 45', Van Persi 74'/

subota:

Aston Vila - Vulvs 0:0
Vigan - Kvins park rendžers 2:0 (1:0)
Blekburn - Everton 0:1 (0:0)
Čelsi - Norič 3:1 (1:0)
Svonsi - Sanderlend 0:0
Liverpul - Bolton 3:1 (1:0)

TABELA: Mančester junajted. 9, Mančester siti 9, Liverpul 7, Čelsi 7, Vulverhempton 7, Njukasl 7...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC