• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda jedan, ali vrijedan

Golom Darka Lazovića u 50. minutu, Zvezda pobijedila je u Smederevu - 0:1. I Sloboda slavila kao gost u derbiju sa dosad neporaženim Radom - 1:2.

 JSL: Zvezda jedan, ali vrijedan Izvor: MONDO

Poslije debakla u Evropi (protiv Rena 0:4), Crvena zvezda je bila pod moranjem u Smederevu. Poraz, pa i remi u 3. kolu Jelen Superlige Srbije ne bi značili mnogo na vraćanju samopouzdanja ekipi.

Zato je pobjeda nad Smederevom bila imperativ. I ostvarena je!

Zahvaljujući lijepom prodoru Darka Lazovića u 50. minutu, Crvena zvezda se iz Smedereva vraća sa tri boda. Tri boda koja nisu samo tri boda već i koja znače olakšanje.

Zvezda je zasluženo osvojila bodove u gradu na Dunavu, a pomogla joj je i domaća ekipa, koja je za 90 minuta stvorila tek dvije šanse. Istina, Smederevo je debelo oštećeno u 3. minutu, kada je poslije šuta Nikole Trujića lopta pogodila u ruku Miloša Dimitrijevića.

Nije bilo namjere Dimitrijevića da udari loptu rukom, ali da ga nije pogodila u ruku ušla bi u gol Bobana Bajkovića, jer je vezista Zvezde stajao na metar od mreže. Mešutim, sudija Dejan Santrač iz Subotice pokazao je da se igra nastavi.

Oko pet, šest hiljada gledalaca na stadionu Smedereva nije imalo prilike da gleda neki lijep i atraktivan fudbal, ali je bilo dobrih poteza, pogotovo momaka u crveno-bijelim dresovima.

Od tog spornog trenutka, Zvezda je preuzela kontrolu nad igrom i utakmicom i realno, bilo je pitanje kada će da popusti odbrana Smedereva.

U 20. minutu sjajna prilika za Kolumbijca Kristijana Borhu. Evandro ga je sjajno pronašao, Borha je izbjegao ofsajd zamku, pretrčao je golmana Dejana Rankovića, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

Potom je Evandro sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je Ranković odlično odbranio. Koji minut kasnije šansa i za Nikolu Mikića. Lijevi spoljni Crvene zvezde umalo nije iz mrtvog ugla pogodio mrežu Smedereva.

Odbrana Smedereva položila je oružje u 50. minutu. Darko Lazović je sve sam uradio, prevario je Živkovića (probacio mu loptu kroz noge), ušao u šesnaesterac i bez problema poslao loptu pored Dejana Rankovića.

Ispostaviće se - bio je to trenutak odluke.

Imala je Zvezda još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Bruno Mezenga. Ušao je u igru pred kraj meča i odmah je imao gol-šansu, ali žestoko obrukao. Evandro se driblingom oslobodio dvojice igrača Smedereva, sjajno je proigrao zemljaka Mezengu koji je pred sobom imao samo golmana Dejana Rankovića, ali je promašio.

Sve u svemu, Zvezda nije blistala, Smederevo nije umjelo da napadne i epilog je prva tri boda za Zvezdu na gostujućem terenu u ovoj sezoni.

ERE REDOM PO BEOGRAĐANIMA

Na krilima istorijske pobjede nad Partizanom, Sloboda iz Užica ostvarila je još jednu! Na Banjici je savladan Rad, što mnogim ekipama odavno nije pošlo za nogom.

Golovima Filipa Kasalice i Tijga iz penala, Sloboda je savladala Rad i izbila je u vrh tabele Superlige.

Gosti iz Užica poveli su u 22. minutu golom Filipa Kasalice, ali samo dva minuta kasnije izjednačio je Milan Mitrović.

Sloboda je povela poslije centaršuta sa lijeve strane, a u skoku je najviši bio Kasalica. Rad je izjednačio na sličan način. Prekid sa lijeve strane, a Milan Mitrović zakucava loptu glavom u mrežu gostiju.

Užička ekipe je ponovo u prednosti od 50. minuta. Strijelac Tijago iz penala.

Rad je do kraja meča napadao (u međuvremenu je zbog prigovora crveni katon dobio trener Slobode Ljubiša Stamenković-Piskavac), ali se Sloboda odbranila.

REZULTATI 3. KOLA:

Smederevo - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Lazović 50'/

Rad - Sloboda Sevojno 1:2 (1:1)
/Mitrović 24' - Kasalica 22', Tijago 50'p/

Partizan - OFK Beograd 3:0 (0:0)

U subotu:

Spartak Subotica - Metalac GM 0:0

BSK Borča - Borac Čačak 0:0

Javor - Radnički 1923 2:4 (0:2)
/Mišić 76', Rendulić pen 86' - Kostić 30, Milošević 34', Petrović 52', Milošković 87'/

Jagodina - Hajduk 0:1 (0:1)
/Mujdragić 4'/

Vojvodina - Novi Pazar 3:0 (3:0)
/Ilić 9'p, Mojsov 36', Abubakar 45'/

TABELA: Hajduk 9, Vojvodina 7, Sloboda 7, Rad 6, Partizan 6, Crvena zvezda 6, Smederevo 6, Spartak 5, Radnički KG 5, Borac 4, OFK Beograd 3, Jagodina 1, BSK 1, Metalac 1, Javor 0, Novi Pazar 0.

PAROVI 4. KOLA (10. i 11. septembar):

Hajduk - Borac
Crvena zvezda - BSK
Radnički 1923 - Smederevo
Metalac - Javor
Novi Pazar - Spartak
Sloboda Sevojno - Vojvodina
OFK Beograd - Rad
Jagodina - Partizan

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC