• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demoliranje Arsenala u osam činova

Arsenal je samo jednom u Engleskoj primio osam golova. Bilo je to prije više od 100 godina!

 Demoliranje Arsenala u osam činova Izvor: MONDO

"Sve što mogu naše bučne komšije (misli se na Mančester siti, prim.aut), Mančester junajted može bolje!", ispalio je slogan na Twitteru jedan razgaljeni navijač "crvenih đavola" poslije fenomenalne igre i pobjede nad Arsenalom 8:2 u 3. kolu Premijer lige.

Malo prije nego što je počela utakmica Mančester junajted - Arsenal, Mančester siti je protutnjao kroz dio Londona i deklasirao Totenhem 5:1, uz četiri gola Edina Džeke.

Podigli su obrve ser Aleks Ferguson, Vejn Runi, Nani, Rajan Gigs i ostali i kao da su prihvatili bačenu rukavicu. "OK, vi ste dali 5, mi možemo više", možda se vrzmalo u glavama pomenutih.

Gotovo svaki gol od osam koliko je Mančester junajted danas postigao bio je fudbalsko remek-djelo. Dva puta matematički precizno Ešli Jang, Vejn Runi dva puta iz "precrtanih", copy/paste slobodnih udaraca, potom asistencije poslije kojih se vrti u glavi...

Vejn Runi je dao 150. gol u dresu Mančester junajteda. Zanimljivo, njegov svaki "okrugao" broj vezan je za Arsenal. Prvi gol u Premijer ligi dao je Arsenalu (kada je igrao za Everton, tada je imao 16 godina), pa je svoj 100. gol u karijeri dao baš Arsenalu, pa je svoj 19. rođendan proslavio pogodivši mrežu Arsenala...

"Naravno da je osjećaj nevjerovatan poslije ovakve igre i pobjede. Svaki put kad igramo protiv Arsenala kao da nas na neki način gol hoće gol i dajemo ih mnogo. Arsenal ima nekoliko sjajnih igrača, ali mi smo danas bili briljantni", izjavio je Vejn Runi poslije spektakularne pobjede o kojoj će se još pričati.



Runi je sa današnja tri gola (dva iz slobodnog udarca i jedan iz penala) pretekao je Rajana Gigsa na listi najboljih strijelaca Mančester junajteda u Premijer ligi. Postigao ih je 107. Gigs ima 100, ali je pet dao prije osnivanja Premijer lige 1992. godine.

Ovo je bio najteži poraz Arsenala u Premijer ligi. Prethodno, najteži poraz Arsenala bio je upravo od istog rivala, takođe na Old Trafordu - 1:6, februara 2001. godine.

Arsenalu je ovo drugi put da prima osam golova od nekog rivala u Engleskoj. Ali, prethodni put to se dogodilo prije bukvalno više od 100 godina!

Arsenal je primio osam golova protiv Lafboroua (Loughborough) 12. decembra 1896. godine, ali to je bio u drugoj diviziji.

Pogledajte statistiku sa današnjeg meča Mančester junajted - Arsenal:

- deset golova

- 28 šuteva (15 prema 13)

- 16 šuteva na gol (10 prema šest)

- osam kornera (3 prema 5)

- posjed lopte: Mančester 59 odsto, Arsenal 41 odsto.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC