• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Po pobjedu u Minsk

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić tvrdi da njegov tim ne zna da igra na neriješeno i da će u Bjelorusiji ići na pobjedu.

 Sušić: Po pobjedu u Minsk Izvor: MONDO

"Nismo ekipa koja zna i može da igra na bod, da se povuče nazad i čeka. Moramo da pokušamo pobijediti u Minsku", izjavio je popularni Pape, koji će u ponedjeljak okupiti zmajeve u Sarajevu i započeti pripreme za važan i možda ključan kvalifikacijski dvomeč za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije 2. septembra u Minsku i četiri dana kanije u Zenici.

"Ako sve bude u redu, protiv Bjelorusije ćemo imati najjači tim na raspolaganju u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Između ostalog, vraćaju se Asmir Begović i Saša Papac i sigurno je da je to razlog više za optimizam. Bićemo puno jači, posebno u odnosu na meč sa Grcima", prenose Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, jedino dvije pobjede protiv Bjelorusa su garancija da se BiH može nadati nekom od prva dva mjesta u grupi.

"A, da li ćemo u tome uspjeti, ostaje da se vidi. Protivnik je jako neugodan i neće biti lako. Uostalom, i oni imaju isti cilj. Ako uporedimo igrački kadar i klubove gdje nastupaju njihovi i naši fudbaleri, nema sumnje da smo bolji, samo to treba i dokazati".

Do kraja dana u ponedjeljak u hotelu na Ilidži trebali bi da se pojave svi pozvani igrači, izuzev Harisa Medunjanina, koji dolazi dan kasnije zbog klupskih obaveza. Selektor BiH će dobiti i informaciju vezanu sa oporavkom Vedada Ibiševića.



"NEMAM RIJEČI ZA DŽEKINU PARTIJU"

"Ibišević ide na kontrolu nakon čega ćemo znati hoće li eventualno biti na raspoleganju za revanš u Zenici. Raduje me i odličan nastup Miralema Pjanića u Lionu, za koji je postigao pogodak i upisao asistenciju. O nedjeljnom nastupu Edina Džeke protiv Totenhema nema se šta dodati, sve je pokazao na terenu sa četiri gola. Jako mi je važno kada igrači na okupljenje stignu s pobjedom ili dobrom igrom u svom klubu. To se uvijek osjeti i odrazi na atmosferu u reprezentaciji", kazao je Sušić.

Prvi trening "zmajevi" će odraditi u utorak ujutru u Hrasnici. Drugi je dan kasnije na istom mjestu u i istom terminu, a polazak u Minsk planiran je za četvrtak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC