• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan pobijedio, kambek Dijare

Poslije eliminacije od Šamroka, Partizan je u nastavku meča slomio OFK Beograd - 3:0. Strijelci Lazar Marković i Lamin Dijara (dva).

 JSL: Partizan pobijedio, kambek Dijare Izvor: MONDO

Izvještaj sa utakmice Partizan - OFK Beograd (3:0) i izvještaj sa meča Smederevo - Crvena zvezda (0:1) mogli smo da počnemo isto.

Kao što je Crvenoj zvezdi pobjeda nad Smederevom bila "must have", tako je i crno-bijelima, poslije evropske sramote, bio potreban trijumf nad OFK Beogradom.

Pobjede "vječitih" će ostati jedino upamćene. Igra, hm...Realno, ni za pedalj bolja od onoga što su pokazali u evropskim mečevima u kojima su se izblamirali.

Partizan se mučio protiv OFK Beograda, ali je ostvario pobjedu. Zasluženu. Poveo je golom poletarca Lazara Markovića u 58, a onda je ljubimac Grobara Lamin Dijara sa dva gola donio svom timu prilično ubjedljiv trijumf - 3:0.

Zanimljivo, poslije sva tri gola gola Patizana sa istočne tribine čuli su se glasni povici: "Uprava napolje", kao i "Đuriću cigane". Očigledno je da evropska bruka neće biti tek tako zaboravljena.

U odnosu na meč protiv irskih amatera - Šamroka, Stanojević je napravio čak šest izmjena! Na gol se vratio Vladimir Stojković (povrijeđen je Radiša Ilić), a u protokolu nisu bili ni Saša Ilić, ni Zvonimir Vukić, niti Aleksandar Ranković.

Tandem u špicu u prvom poluvemenu činili su Šćepović i Marković, u vezi su zaigrali Medo, Smiljanić, Babović i Tomić.

Na Topčiderskom brdu okupilo se tek nešto više od oko 2.500 gledalaca. Jasna poruka navijača Partizana šta misle o aktuelnoj situaciji.

U takvoj atmosferi i sa velikim bremenom na leđima, Partizan je morao da pobijedi, kako zna i umije.

Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu od ekipe Dejana Đurđevića, imao je dvije, tri dobre prilike, postigao je gol (Babović), ali ga je sudija poništio zbog ofsajda. Međutim, usporeni snimak pokazao je da ofsajda nije bilo.

Ipak, bila je to jalova igra crno-bijelih, sa mnogo dodira na sredini terena, bez tečnosti, ideje...

OFK Beograd se opredijelio da iz kontranapada ugrožava gol povratnika u tim Partizana Vladimira Stojkovića, ali se sve svodilo na individualne pokušaje Osmanagića, Milića i Sinđića.

Čuli su se tada zvižduci navijača Partizana i skandiranje: "Uprava napolje". Pred meč sa OFK Beogradom grupa navijača Partizana prošetala je centrom grada, demonstrirajući protiv uprave.

Očigledno je da dobar dio navijača Partizana nije poslušao predsjednika kluba Dragana Đurića, koji je danas u javnom nastupu, rekao da se ugledaju na navijače "vječitog rivala", koji podržavaju klub uprkos tome što su crveno-bijeli u posljednje četiri godine osvojili samo jedan trofej i to u Kupu Srbije.

U nastavku meča Partizan je nastavio da napada, doduše bez neke prave prilike do gola Markovića. Eduardo je šutirao, Lukač je odbranio, lopta se odbila do Markovića koji je u padu "načeo" OFK Beograd.

"Romantičari" nisu bili opasni po gol Stojkovića, a Partizan je želio još.

Kada je u 73. minutu ušao Lamin Dijara umjesto Markovića, začuli su se aplauzi sa tribina. Dijara zna da ga navijači Partizana obožavaju. Odužio im se se sa dva gola.

Najprije je iskoristio borbenost Milana Smiljanića, dobio je loptu na ivici šesnaesterca i lako je prevario Milana Lukača. Konačnih 3:0 postavio je poslije idealnog centaršuta Eduarda u sudijskoj nadoknadi.

Partizan je uzeo dah pred nstavak borbe u domaćem prvenstvu...

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov (od 46. minuta Davidov) - Kamara, Smiljanić, Babović, Tomić - Šćepović (od 46. minuta Eduardo), Marković (od 73. minuta).

OFK BEOGRAD: Lukač - Milenović, Gašić, Kecojević, Petković - Petrović, Brkić - Osmanagić, Krstić, Sinđić - Milić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC