• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Hajduk, Sloboda, Dijara

U ovom kolu dva gola manje. Dijara se vratio golovima. Mnogo penala. Otišla prva trenerska glava.

 Superliga u brojkama: Hajduk, Sloboda, Dijara Izvor: MONDO

Poslije evropskih udaraca koje je srpski fudbal primio protekle nedjelje, vratili smo se u realnost zvanu Superliga.

U 3. kolu postignuto je ukupno 17 golova, dva manje nego u prethodnom kolu. Ali, ono što je isto to je pogled na tabelu. I dalje je iznenađujuć!

Vodi kulski Hajduk, jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku sezone! Prate ga probuđena Vojvodina i užička Sloboda, koja je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu. Poslije istorijskog trijumfa nad Partizanom, "Ere" su pobijedile i Rad u Beogradu.

Partizan i Crvena zvezda su nekako preboljeli evropske rane. Doduše, nisu blistali, niti su plijenili igrom, niti je jedna utakmica moguća da pokrije sve "rupe" i da budem melem na ranu.

Ovo kolo oiljležio je, prije svih, Lamin Dijara. Napadač Partizana se golovima vratio u srpski fudbal. Postigao je dva u pobjedi Partizana nad OFK Beogradom od 3:0. To su bili njegovi prvi golovi za Partizan u prvenstvu otkako se vratio.

Od njegovih golova u srpskom fudbalu prošlo je tačno: godinu dana, tri mjeseca i 12 dana. "Ispisao" se iz srpskog fudbala u posljednjem kolu sezone 2009/10, 16. maja, kada je postigao het-trik protiv Mladog radnika. Potom je otišao u Emirate, da bi se vratio u Partizan ovog ljeta.

Trener šampiona Aleksandar Stanojević je napravio čak šest izmjena u odnosu na tim koji je počeo revanš sa Šamrokom. Nije bilo Radiše i Saše Ilića, Zvonimira Vukića, Aleksandra Rankovića, Vladimira Jovančića i Eduarda, a počeli su Vladimir Stojković, Nikola Aksentijević, Milan Smiljanić, Lazar Marković i Marko Šćepović.

Partizan je 11. put zaredom savladao "romantičare".

Za razliku od Stanojevića, trener Zvezde Robert Prosinečki je napravio samo dve promjene u odnosu na Ren. Izostavio je Milana Vilotića i Nenada Kovačevića, a među startere je uvrstio Uroša Ćosića i Andriju Kaluđerovića.

Takođe, u crveno-bijelom dresu posljednju utakmicu odigrao je Duško Tošić, jer prelazi u Betis. U međuvremenu, odigrao je 37 utakmica za Zvezdu, dao dva gola i postao reprezentativac.

Zvezda je zabilježila 18. pobjedu nad Smederevom, koje ima pet remija i dve pobjede, po jednu kod kuće i u gostima.

Bilo je penala - četiri. Brana Ilić iz Vojvodine je bio uspješan realizator najstrože kazne načevši Pazarce već u desetom minutu. Tako je postigao treći gol u sezoni i na vrhu liste strelaca izjednačio se sa Milanom Bubalom iz Hajduka.

Gosti na Karađorđu imali su priliku da sa bijele tačke ublaže poraz u sudijskoj nadoknadi vremena, ali je Vladan Spasojević dva puta bio neprecizan. Naime, prvo je prebacio gol, a pošto mu je sudija Igor Paunović dao i drugu šansu, vezista Novog Pazara je pogodio stativu.

Uspješne penaldžije bile su i Tijago Galvao za pobjedu Slobode protiv Rada (2:1) i Zoran Rendulić u porazu Javora od Kragujevčana (2:4).

Sudije su pokazale dva crvena kartona, oba trenerima. U Novom Sadu je isključen šef struke Novog Pazara Mihajlo Ivanović zbog burne reakcije poslije dosuđenog penala za domaćina. Početkom drugog poluvremena na Vračaru, klupu Slobode morao je da napusti Ljubiša Stamenković.

Mihajlo Ivanović je, inače, prvi trener koji je smijenjen u ovoj sezoni. Na njegovo mjesto imenovan je Nenad Milovanović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC