• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vratila Nikolu Petkovića!

Nikola Petković zamijeniće Duška Tošića na mjestu lijevog beka u ekipi Roberta Prosinečkog.

 Zvezda vratila Nikolu Petkovića! Izvor: MONDO

Nikola Petković umjesto Duška Tošića.

Pomalo zatečeni odlukom Tošića da napusti klub dva dana prije kraja prelaznog roka i pređe u španski Betis, sportski menadžment crveno-bijelih imao je 48 sati da reaguje i pronađe novog lijevog beka.

U "minut do 12" sklopljen je dogovor sa bivšim igračem Nikolom Petkovićem, koji će se vratiti na "Marakanu" poslije 2009. godine, kada je otišao u Ajntraht iz Frankfurta. Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić potpisao je sa 25-godišnjim Beograđaninom dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još godinu dana.

"Nakon Duškovog odlaska, Zvezda me je kontaktirala i iskreno, nisam se dugo dvoumio da li da prihvatim ponudu. Imao sam malih problema sa povredom zgloba, ali sam posljednjih dvadeset dana u punom trenažnom procesu. Srećan sam što sam se vratio u svoju kuću i mogu da primijetim da je sada mnogo bolja atmosfera u klubu nego za vrijeme mog prvog boravka na Marakani", rekao je Petković u utorak u popodnevnim časovima.

Tako se Petković vratio u klub za koji navija i za koji je tokom sezone 2008/09 odigrao 13 prvenstvenih utakmica na poziciji lijevog beka, koju će se i sada boriti sa Stevanom Reljićem i Nikolom Ignjatijevićem.

"Ugovor je na moje veliko zadovoljstvo, a nadam se i kluba, potpisan na dve godine, sa mogućnošću da se saradnja produži na još jednu sezonu. Fizički sam dosta spreman. Jasno mi je kakve su ambicije kluba, titula je imperativ, i siguran sam da Zvezda ima kvaliteta i snage da je osvoji", dodao je Petković.
U međuvremenu, između dva boravka u Crvenoj zvezdi, Petković je igrao za njemački Ajntraht iz Frankfurta, ruski Tom iz Tomska, a prethodnih šest mjeseci proveo je u saudijskom Al-Ahliju iz Džede. Upravo tamo, Milovan Rajevac magao je da stekne uvid u njegovu formu i pohvale od srpskog trenera, sa kojim se čuo i Robert Prosinečki, izbacile su Petkovića u prvi plan u trenutku kada se Zvezda našla u nezavidnoj situaciji.

Prije prvog dolaska u Crvenu zvezdu, Petković je igrao za Genčerbirligi i Vojvodinu.

Svojevremeno je bio standardni mladi reprezentativac naše zemlje, a postigao je i dva gola za "orliće".

Petković će imati dve nedjelje pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza da se upozna sa novim saigračima i trenerom, a onda i uigra.

Izabrao je broj "55".

"O treneru Prosinečkom je suvišno trošiti riječi, svi znamo ko je on i kakav je igrač bio. Ne poznajem mnogo saigrača, ali znam da ću se brzo uklopiti, i da sa te strane neće biti nikakvih problema. Jedva čekam da počnem sa treninzima i utakmicama", rekao je novi fudbaler Crvene zvezde.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com, arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC