• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trezege na Istoku, "Rumunski Mesi" u Udinama

Dan prije isteka prelaznog roka u Evropi uzburkalo se poprilično.

 Trezege na Istoku, "Rumunski Mesi" u Udinama Izvor: MONDO

Nekadašnji reprezentativac Francuske David Trezege potpisao je u utorak ugovor sa ekipim Bani Jas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Trezege će, kako je naveo taj klub, za godinu dana zaraditi 1,7 miliona evra.

On je prošle sezone igrao za španski Erkules, a prije toga punih deset godina, od 2000. do 2010. bio je član Juventusa. Trezege je sa Juventusom osvojio dve titule prvaka Italije, a sa reprezentacijom je bio svjetski i evropski prvak.

Holandski fudbalski reprezentativac Eljero Elija otputovao je u Italiju na pregovore sa Juventusom, saopštio je njegov sadašnji klub Hamburg.

Kako navode njemački mediji, Juventus bi za transfer Elije trebalo da plati oko 10 miliona evra. Holanđanin će biti deveto pojačanje Juventusa u ovom prelaznom roku. Elija ima 24 godine, a do sada je za reprezentaciju odigrao 22 utakmice i postigao dva gola.

Nešto ranije, Elija je rekao da mu se ne ide u Italiju zbog učestalih rasističkih poruka na stadionima.

"Čuo sam da u Italiji ima dosta rasizma na stadionima, a tamo se igra i dosta defanzivan fudbal", kazao je tamnoputi napadač i dodao da su se njegov klub i Juventus dogovorili oko transfera, ali da on nije siguran da li će prihvatiti ponudu.

Za transfer holandskog reprezentativca su, prema pisanju medija, zainteresovani engleski klubovi Arsenal i Liverpul, ali do sada nije bilo zvaničnih ponuda tih timova.

"Moj stil igre je savršen za Englesku. Često viđam da tamo odbrambeni fudbaleri imaju problema sa napadačima koji teže dobroj individualnoj igri", rekao je Elija medijima.

Kapiten fudbalske reprezentacije Urugvaja Dijego Lugano prešao je iz turskog Fenerbahčea u francuski Pari Sen Žermen. Klub iz glavnog grada Francuske nije saopštio finansijske detalje transfera.

Lugano je u junu predvodio Urugvaj do titule prvaka Južne Amerike, a prošle godine ova selekcija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Urugvajski fudbaler je od 2006. godine igrao za Fenerbahče sa kojim je dva puta bio prvak Turske.

U ovom prelaznom roku Pari Sen Žermen je potrošio više od 80 miliona evra. Najveći je bio transfer Havijera Pastorea, za koga je PSŽ platio Palermu 42 miliona evra.

Ekipu iz Pariza ovog ljeta pojačao je i reprezentativac Srbije Milan Biševac koji je došao iz Valensijena.

Belgijski prvoligaš Standard iz Liježa objavio je da je postigao dogovor sa Anžijem iz Mahačkale o prelasku Mehdija Karsele u taj klub.

"Dogovor je postignut. Mehdi Karsela će otputovati u Rim na medicinski pregled nakon čega će potpisati ugovor sa Anžijem na četiri godine", navodi se u saopštenju Standarda.

Karsela ima 21 godinu, a u martu ove godine debitovao je za reprezentaciju Maroka, iako je rođen u Belgiji.

Anži je ovog ljeta angažovao Samjuela Etoa iz Intera, Jurija Žirkova iz Čelsija, Balaša Džudžaka iz PSV-a i Karselinog zemljaka Mbarka Busufu iz Anderlehta.

Rumunski reprezentativac Gabrijel Torže, sa nadimkom "Rumunski Mesi", prešao je iz Dinamo Bukurešta u italijanski Udineze. "Zebrete" su na zvaničnom sajtu objavile da je Torže potpisao ugovor na pet godina.

Torže (21) je prethodnih mjeseci dovođen u vezu sa Pari Sen Žermenom. Mladi fudbaler odigrao je deset utakmica za reprezentaciju Rumunije i važi za najvećeg fudbalskog talenta iz ove zemlje.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC