• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Briž odbijen, Kaluđerović ostaje

Crvena zvezda odbila je ponudu "jaču od milion i po evra", koju je poslao belgijski Briž za Andriju Kaluđerovića.

 MONDO: Briž odbijen, Kaluđerović ostaje Izvor: MONDO

Iako je bilo najava da bi posljednji dan letnjeg prelaznog roka u sezoni 2011/12 mogao da bude buran u Ljutice Bogdana, nije tako bilo.

Nešto pre ponoći, saznaje MONDO, uprava crveno-bijelih odbila je ponudu "jaču od milion i po evra" za Andriju Kaluđerovića, koju je poslao belgijski Briž.

Procijenjeno je, preneo nam je izvor iz Crvene zvezde, da je u ovom trenutku Kaluđerović ipak potrebniji ekipi u borbi za titulu, nego obeštećenje koje bi stiglo za napadača. Uostalom, ukoliko nastavi da postiže golove, Kaluđerovićeva cijena na tržištu će tokom sezone dodatno rasti i stoga u Crvenoj zvezdi nisu želeli da žure sa njegovom prodajom.

MONDO saznaje da je postojala i opcija da dođe do razmjene između Crvene zvezde i Briža, odnosno da Kaluđerović ode u jednom, a fudbaler belgijskog kluba Stefan Šćepović u drugom pravcu. Ni to se nije dogodilo iz više razloga, a jedan je svakako "cajtnot" u koji se ušlo u finišu prelaznog roka.

Tako će u nastavku sezone, odnosno u trci za titulu i Kup, za špic napada Crvene zvezde konkurisati i Kaluđerović i Bruno Mezenga, ali i Kristijan Borha, koji je povremeno igrao kao najistureniji napadač.

MONDO takođe saznaje da je menadžment Crvene zvezde u dogovoru sa trenerom Robertom Prosinečkim poslednjeg dana prelaznog roka razmatrao i mogućnost da, ipak, angažuje desnog beka Aleksandra Todorovskog iz poljske Polonije.

Zvezda se, u ovom trenutku, nije odlučila na takav potez iz više razloga, a jedan je taj što Todorovski od dolaska u Poloniju nije standardan, nema utakmice u nogama i što bi mu bilo potrebno mnogo vremena da uđe u formu i da se "razigra".

Drugi je taj što crveno-bijeli, pored standardnog Nikole Mikića, na poziciji desnog beka imaju i mladog Filipa Stojkovića, koji slovi za velikog talenta i koji je radom i ponašanjem zaslužio da ove godine počne da dobija superligaške minute.

Može se podvući i crta i prebrojati da je Crvena zvezda ovog ljeta dovela Miloša Dimitrijevića, Vinisijusa Pašeka, Bruna Mezengu, Aleksandra Kirovskog, Nenada Kovačevića i Nikolu Petkovića, odnosno zadržala Uroša Ćosića na pozajmici, a da su iz kluba otišli Duško Tošić, Ognjen Koroman, Saša Stamenković, Vladan Binić, Mohamed Aval Isah, Dejan Milovanović (vraćen s pozajmice), Vladimir Bogdanović, Aleksandar Jevtić i Slavko Perović.

Dakle, svi su izgledi da će sastav Crvene zvezde za ovu sezonu, bar do zime, izgledati ovako:

GOLMANI: Boban Bajković, Miloš Vesić, Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović.

ODBRANA: Uroš Ćosić, Li Adi, Milan Vilotić, Nikola Mikić, Stevan Reljić, Nikola Petković, Nikola Ignjatijević, Danijel Mihajlović, Filip Stojković.

SREDINA: Nenad Kovačević, Srđan Mijailović, Savio Oliveira, Miloš Dimitrijević, Evandro Goebel, Milan Jeremić, Vinisijus Pašeko, Kadu Mendeš, Filip Janković, Marko Vešović.

NAPAD: Andrija Kaluđerović, Bruno Mezenga, Kristijan Borha.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC