• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Poslije sunca, došla je kiša i oluja

"Sportski žurnal" tvrdi da uprava sprema otkaz Stanojeviću. On o tome ništa ne zna i mirno radi. I Aleksandar Davidov otišao iz Humske.

 PARTIZAN: Poslije sunca, došla je kiša i oluja Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan prije izvjesnog vremena izgledao je ovako: osmijesi, zadovoljstva, čestitanja, trofeji...Prolazi ljeto, dakle tek par mjeseci od pozitivne atmosfere, a u Humskoj je atmosfera nikad lošija.

Poraz od Šamrok Roversa donio je takve potrese da se Topčidersko brdo i dalje ljulja. Kao prividno je sve ok, ali...Zato jučerašnji poraz Partizana od srpskoligaša Sente 2:3 i ne treba da čudi. Sve je to logičan slijed lavine negativnih signala, izjava, prepucavanja, javnih istupa predsjednika (Dragana Đurića) i trenera (Aleksandra Stanojevića).

Očigledno je da ovakva situacija mora da se presječe. Tačnije, da ovo "dvovlašće" dobije epilog.

Prema saznanjima "Sportskog žurnala", uprava traži novog trenera. Stanojeviću neće biti oprošten nastup na konferenciji za novinare, a na tapetu je i rukovodeći dvojac sportskog dijela kluba - Mladen Krstajić i Albert Nađ, jer nisu savjetovali i spriječili Stanojevića da se pogleda sa novinarima oči u oči, dan poslije istupa Dragana Đurića.

Stanojević na te priče odgovara da je potpuno miran, fokusiran na svoj posao. Dobio je i neku vrstu potvrde za svoj rad, kada su mu Grobari na jučerašnjoj utakmici protiv Sente uzvikivali: "Stanoje, ostani". Uprava je, međutim, dobila pogrdne uzvike i poruke da ode!

Partizan u petak putuje na Sardiniju na prijateljski meč protiv Kaljarija (subota, 20.45h) Ali, pitanje je ko će sve biti u avionu. Počev od članova uprave, preko članova stručnog štaba, do igrača.

Polovina igrača je ili povrijeđeno ili na poštedi ili "na ledu". Brazilac Eduardo je dobio kraći odmor (otišao je sa suprugom u Rim), Zvonimir Vukić i Stefan Babović su povrijeđeni, Nemanja Tomić je sa "A" reprezentacijom Srbije otputovao u Belfast, među "orlićima" su Lazar Marković, Nikola Ninković i Nikola Aksentijević, reprezentativci svojih zemalja su i Ivan Ivanov (Bugarska), Medo Kamara (Sijera Leone) i David Manga (Centralnoafrička Republika). Džozef Kizito je takođe u svom nacionalnom timu (Uganda), ali će biti suspendovan, jer je otišao u Ugandu četiri dana ranije, a trebalo je u ponedjeljak.

Neće biti ni Aleksandra Davidova. On je iznenada dobio poziv iz Izraela i trebao bi da sklopi transfer u Hapoel Akru. U tom izraelskom klubu igra još jedan bivši partizanovac - Nebojša Marinković.

Beogradski "Sport" povukao je crtu ispod prelaznog roka, koji je juče završen. Partizan je bio apsolutno najaktivniji od svih sprskih klubova.

Srpski šampion je "obrnuo" 22,5 miliona evra (Crvena zvezda samo 3,5!), a od prodaje se u kasu kluba u Humskoj slilo 19,8 miliona evra (ovo su grube cifre i treba ih uzeti sa rezervom. Preuzete su sa sajta Transfekrtmarkt).

Partizan je prodao: Stefana Savića (12 miliona evra, od toga 60 odsto otišlo Partizanu, 20 odsto BSK-u, ostalo menadžeru), Ljubomira Fejsu (tri miliona evra), Matiju Nastasića (za 2,5 miliona evra), Radosava Petrovića (2,3 miliona evra)...

Od svih fudbalera dovedenih ovog ljeta, najskuplje je plaćen Eduardo Pašeko (1,2 miliona evra), potom Vladimir Jovančić (650.000 evra), štoper Ivan Ivanov (600.000 evra), Saša Marković (300.000 evra)...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC