• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kjelini: Na EURO i prije Beograda

Reprezentativac Italije vjeruje da će njegova reprezentacija izboriti plasman na EURO 2012 i prije dolaska u Beograd 7. oktobra, što bi moglo i da odgovara "orlovima".

 Kjelini: Na EURO i prije Beograda Izvor: MONDO

Fudbalski reprezentativac Italije Đorđo Kjelini rekao je u četvrtak da ta selekcija želi da pobjedama nad Farskim Ostrvima i Slovenijom već sljedeće nedjelje obezbijedi plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

"U ovakvim utakmicama možete mnogo da izgubite, ali vjerujem da sa pravim pristupom nećemo imati problema. Na dobrom smo putu, imamo potreban mir i pravi motiv da ostvarimo cilj. Želimo već sljedećeg utorka u Firenci da proslavimo plasman na EP", rekao je Kjelini na konferenciji za novinare u Toršavnu.

Ukoliko se Kjeliniju ispune želje, to znači da će Italija 7. oktobra doputovati u Beograd bez rezultatskog imperativa što možda i neće biti loše po srpski tim u pokušaju da se domogne drugog mjesta i baraža za odlazak na EURO 2012.

Italija je prva u Grupi C kvalifikacija sa 16 bodova iz šest mečeva, ispred Slovenije sa 11 bodova i utakmicom više. Sjeverna Irska je na trećem mjestu sa devet bodova (šest mečeva), dok četvrtoplasirana Srbija ima osam bodova takođe poslije šest utakmica.

"U napadu i na sredini terena imamo zaista sjajne igrače, a i odbrana funkcioniše veoma dobro. Primili smo samo jedan gol do sada u kvalifikacijama, što je pošlo za rukom još samo Crnoj Gori", kazao je Kjelini.

Iako reprezentaciji ide dobro, italijanskim klubovima u kvalifikacijama za evropska takmičenja nisu "cvjetale ruže". Udineze je poražen u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Palermo i Roma nisu uspjeli da se plasiraju u Ligu Evrope.

"Na reprezentativnom nivou smo pokazali da možemo da se nosimo sa najboljima, ali je očigledno da postoji problem sa italijanskim klubovima. Eliminacije Rome i Palerma su znak za uzbunu. Moramo da vodimo računa, jer nas na rang listama stižu portugalski klubovi", naveo je on.

Azuri sutra igraju na Farskim Ostrvima, a u utorak će u Firenci dočekati Sloveniju. Selekciju koju sa klupe vodi Ćezare Prandeli u oktobru očekuju posljednje dve utakmice u kvalifikacijama, protiv Srbije u Beogradu i Sjeverne Irske u Peskari.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC