• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLIĆI": Šamrok nas opominje

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković podsjetio na adute Iraca. Medojević: "Pobjeda ne bi smjela da dođe u pitanje".

 "ORLIĆI": Šamrok nas opominje Izvor: MONDO

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković izjavio je da su njegovi igrači maksimalno spremni i motivisani za susret sa selekcijom Sjeverne Irske čiji igrači, kako je ocijenio, imaju "čelični mentalitet" poput Šamroka.

"Nedavni rezultat irskog kluba protiv Partizana potvrdio je da takav granitni mentalitet, kakav u fudbalu imaju Britanci, može mnogo toga da nadoknadi u igri i od njih zato očekujemo veliku borbenost", rekao je Janković uoči prve kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo.

Napominjući da od srpskih igrača očekuje isto toliku borbenost na terenu, on je istakao da bi u sutrašnjem susretu na stadionu Karađorđe razliku trebalo da napravi "individualni kvalitet koji je na našoj strani".

Selektor je istakao da su svi igrači spremni za utakmicu, uključujući i lakše povrijeđene Milivojevića i Kojića, a zasad jedini problem i "mali znak pitanja" je fizičko stanje Vujadina Savića, koji je u Novi Sad došao poslije nedavne virusne infekcije koja ga je prilično iscrpila.

Janković je naglasio da je ekipa naporno i dobro radila u pripremama za kvalifikacije za takmičenje, čija će se završnica održati u Izraelu iduće godine. Dodao je da su on i igrači svjesni uloge favorita kao nosioci grupe, ali da nikako ne potcjenjuju selekcije Danske, Sjeverne Irske, Makedonije i Farskih Ostrva.

"Za predstojeće susrete sa Sjevernom Irskom u Novom Sadu i sa Faranima u Užicu kao i za ostale utakmice ništa nije prepušteno slučaju i ne smije biti opuštanja", rekao je selektor i dodao da ova reprezentacija ima kvalitetne igrače koji mogu da pobjeđuju ukoliko su u najvećoj mjeri skoncentrisani i motivisani i ako se maksimalno zalažu u igri.

"U ovo takmičenje ulazimo s velikim entuzijazmom. Imamo ozbiljne ambicije, koje su realne i ostvarive. S nestrpljenjem očekujemo početak, svjesni svojih kvaliteta, ali i obaveze i liderske pozicije koju imamo kao nosioci u grupi", zaključio je Janković.

Kapiten mlade reprezentacije Slobodan Medojević rekao je da svi igrači sa mnogo optimizma očekuju početak kvalifikacija i naglasio da je prvi protivnik veoma kvalitetan i da se ne smije potcijeniti.

"Ako maksimalno ispoštujemo dogovoreno pobjeda protiv Sjeverne Irske ne bi smjela da dođe u pitanje", istakao je Medojević, koji očekuje dobru igru i veliku podršku sa tribina.

Utakmica na stadionu Karađorđe počinje u 16,30, a sudiće je četvorka iz Holandije koju predvodi Deni Dezmond Makelije.

(Tanjug, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC